Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > klachten na keizersnee
Auteur Onderwerp: klachten na keizersnee
"doortje"
GastBerichtGeplaatst: 14-03-2007 15:29 Reageer met quote

Ik wil even reageren op "happy girl", ik heb 3 jaar geleden een keizersnede gehad en ben nu ruim 7 maanden zwanger van de tweede. Ik heb ontzettende pijn bij het lopen, fietsen, trappen lopen en kan dus bijna niets meer doen. De verloskundige zegt dat het door het littekenweefsel komt, wat dus vreselijk trekt aan de buikspieren. Niet iedereen heeft er last van na een keizersnede, maar het is ontzettende beperkend en ik ben heel erg moe door de continue pijn......

happygirl schreef:
hoi hoi
Ik wilde ook even reageren op jou berichtje.Ik heb in 2000 en in 2001 een bevalling gehad dmv een keizersnee. In het begin ging alles goed en de wond geneesde ook erg goed. Nu bijna 5 jaar later heb ik veel last van de binnnenkant van de wond en ook vooral als ik mijn buikspieren aanspan en rond om de ongesteldheid. Mischien is hier ook wel iemand die dat ook zo ervaart.Ik ben er nog niet mee naar de huisarts geweest.
skoonheid
GastBerichtGeplaatst: 22-03-2007 11:48 Reageer met quote

mieppie schreef:
ik heb 4 weken geleden een keizersnede gehad.. Wond was heel mooi dicht maar sinds vorige week komt er pus uit.. heeft iemand dit ook gehad en wat is er aan gedaan?


ik ben 4 jaar terug door middel van een keizersnede bevallen van een tweeling en heb nu dagelijks pijnklachten aan de rechterkant van het litteken. Heb 2 operaties gehad aan de zenuw en 5 pijnbestrijdingen die zijn nu stop gezet omdat het geen baat heeft. Moet nu dus gewoon maar met de pijn leren leven.
mientje 3
GastBerichtGeplaatst: 04-04-2007 22:14 Reageer met quote

Hallo,
Ik ben 14 maanden geleden bevallen d.m.v. een keizersnee.
Ik heb nog steeds llast van de wond, vooral s ochtends als ik een volle blaas heb, als ik dan ga plassen krijg ik een soort weeen pijn.
Zijn er meer mensen met deze ervaring? ik zit er nogal mee
Loes71
GastBerichtGeplaatst: 17-04-2007 23:39 Reageer met quote

Hallo,
Ik heb mijn keizersnede 4 maanden geleden gehad. Tot nu toe is het herstel voorspoedig verlopen, tot een paar weken geleden. Toen kreeg ik rechts onder in mijn buik - het litteken in mijn buik - scherpe steken. Deze houden met enige regelmaat aan. (Ik zit nu wel in een fysiek zwaardere periode.)
In eerdere berichten zag ik dat dit verschijnsel 'normaal' is. Maar ik maak mij toch zorgen, omdat ik deze steken niet gewend ben.
Kan iemand mij vertellen wat ik hier nog zelf aan kan doen?
Glin
GastBerichtGeplaatst: 19-04-2007 20:48 Reageer met quote

Het is bij mij nu ruim 5 maanden geleden dat ik een keizersnee heb gehad en nadat het de afgelopen paar maanden eigenlijk vlekkenloos verliep, heb ik nu ineens sinds een week of 3 steken aan weerszijden net boven mijn litteken. Ik zie nu dat meer mensen er last van hebben, dus da's wel fijn om te horen. Zou op zich ook wel prettig zijn als je dit soort dingen verteld zouden worden in je 'exit-gesprek' na 6 weken bij de gyneacoloog!!
mama1
GastBerichtGeplaatst: 20-05-2007 15:47 Reageer met quote

hallo,

Ruim 5 maanden geleden heb ik een keizersnede gehad, het herstel ging erg goed en was eigenlijk zo goed als de oude. Sinds 1,5 maand heb ik veel last van maag en darmen, ik kan maar kleine beetjes eten en als ik een hap teveel neem zit ik direct vol em wordt er zelfs misselijk van. Wie heeft dit ook gehad of kan mij hier meer over vertellen? BVD
renatep
GastBerichtGeplaatst: 12-06-2007 7:41 Reageer met quote

Fijn om te lezen dat er meer zijn met dezelfde klachten, ook ik heb na de keizersnede van de 2e (de 1e was ook een keizersnede maar minder gecompliseerd) veel last van mijn darmen gekregen. Ik had ook vlak voor deze keizersnede last van verstopping en ik heb pas 3 dagen na de operatie een klisma gekregen. Ik had na de keizersnede nog net zo'n dikke buik alsof er nog een baby in zat. Nadien, nu 4 jaar later nog steeds veel last, vooral veel ophoping van gassen en het lijkt alsof mijn darmen af en toe dansen in mijn buik. Ik loop nu bij een osteopaat die mijn littekenweefsel probeert te versoepelen en mijn darmen weer op de juiste plaats probeert te krijgen.
Hen
GastBerichtGeplaatst: 15-06-2007 12:28 Reageer met quote

16 maanden geleden heb ik ook een keizersnede gehad. Mijn litteken is nog steeds erg rood, hobbelig en pijnlijk. Ook heb ik links en rechts boven het litteken 2 pijnlijke plekken zitten. Loop nu sinds april bij de gynaecoloog vanwege de klachten.Ik kreeg Dapakine ( medicijn tegen epilepsie) voorgeschreven tegen zenuwpijn. Maar dit zie ik zelf niet zitten vanwege de bijwerkingen. De gyn weet zelf ook niet wat hij ermee moet. Hij raad mij weer een zwangerschap aan zodat de boel weer natuurlijk uit kan rekken en hij vermoed dat dan de klachten wel verdwijnen. Maar zelf geloof ik dat nog niet zo.
Over 3 weken moet ik weer komen, en ondertussen gaat de gyn informatie zoeken over mijn probleem want hij is hier helemaal niet bekend mee. Vind ik erg vreemd, gezien alle reacties van iedereen op dit forum ben ik lang niet de enige die dit heeft.
Yvette0510
BerichtGeplaatst: 07-09-2007 16:13 Reageer met quote

Hallo,
Zoekende op het internet kwam ik dit forum tegen. Ik ben 9 maanden geleden via een keizersnede bevallen van mijn derde kindje en sindsdien heb ik vreselijke buikpijn. Straalt de laatste maanden uit naar mijn rug en benen. Heb afgelopen maandag een kijkoperatie gehad maar helaas, ze hebben niks gevonden. Heb nu wel napijn van de 2 gaten die ze hebben gemaakt maar de pijn die ik al had lijkt nu weer erger. Over een paar weken terug naar de gyn en dan maar zien. Ik kan me er nog niet bij neerleggen dat ik hiermee zou moeten leren leven. Vreselijk vermoeiend die pijn. Slik ook al maanden pijnstillers maar die zorgen alleen dat ik niet de hele nacht lig te draaien van de pijn. Overdag is het doorgaan met ademhalen.
Groetjes, Yvette
Susan81
BerichtGeplaatst: 17-12-2008 21:09 Reageer met quote

Ik heb de tip gehad om vitamine E olie op het litteken van de keizersnede te smeren.
Je kan hiervoor gewoon de vitamine E pillen van Davitamon gebruiken (die om in te nemen) en er een gaatje in prikken met een naald. Je kan hem dan wel 2 dagen gebruiken.
De werkzame stoffen vervliegen snel als het bloodgesteld wordt aan lucht, dus die pillen zijn er perfect voor!
2x per dag smeren en goed volhouden.
Mijn keizersnede is nu 4 maanden geleden en sinds ik die olie smeer is het veel minder rood & vlakker geworden.
Proberen waard lijkt mij!
Succes ermee
mamalinda
BerichtGeplaatst: 06-03-2009 14:29 Reageer met quote

Hallo mama's!

Ik ben bijna een jaar geleden bevallen dmv keizersnede, en in het begin is alles spoedig verlopen. Litteken werd snel kleiner, niet meer rood, en geen pijn.. Nu heb ik sinds een week of 3 steeds last van mijn onderbuik, een beetje op de plaats van het litteken. Het is een vreemd akelig zeurderig gevoel, maar kan ook af en toe wel steken. Ook lijkt het of mijn darmen soms teveel lucht bevatten, zo'n opgeblazen gevoel. Echt ontzettend vervelend, want ik heb nooit eerder zoveel lst gehad van buikpijn. Soms heb ik er ook een misselijk-achtig gevoel bij, als ik iets eet zit ik snel vol, en mijn ontlasting is niet zoals het altijd is geweest. Las net dat het littekenweefsel kan zijn? Wel fijn dat ik niet de enige ben die hier last van heeft...

Groetjes Linda
joesixpack
BerichtGeplaatst: 17-07-2009 20:51 Reageer met quote

Dag Yvette,

heb je ondertussen reeds een oplossing gevonden voor je pijnlijk litteken? Mijn vriendin lijdt er ook al meer dan anderhalf jaar onder en ze is echt ten einde raad ... Daarenboven heeft ze nog ontzettend veel last van haar onderrug (heeft ze al meer dan 10j) ...

grtz

D
mick15
BerichtGeplaatst: 16-09-2009 14:46 Reageer met quote

Hoi,

ik heb in 2002 en 2005 keizersnedes gehad en tot voor kortveel last gehad vanirritaties en jeuk aan het litteken. Sindskort heb ik echter een perfecte oplossing tegen de jeuk en irritatie rondom het litteken gevonden: BIO OIL te verkrijgen bij de drogisterij (etos/DA/...) Misschien een tip???

Helaas heb ik sinds enkele weken wel erg last van mijn onderbuik (steken/weeig gevoel) en onderrug wat soms ook naar m'n bovenbeen doortrekt. Ben nu al enige tijd via de huisarts bezig om dit te onderzoeken. Bloedtest, urine en inwendige echo bij Gyn hebben helaas geen uitsluitsel gegeven. Nu ga ik op eigen voorstel maar naar een fysiotherapeut. Ik weet het onderhand ook niet meer, maar wordt er af en toe moedeloos van! Ben dolblij met 2 gezonde kinderen, dankzij de keizersnede, maar desondanks is dit wel erg vervelend. Ben benieuwd of er mensen zijn die zich hierin herkennen en misschien al meer weten over eventuele oorzaken en oplossingen?
DeniseH
BerichtGeplaatst: 18-12-2009 14:37 Reageer met quote

Ik heb een forum opgericht voor vrouwen die langdurige pijn na een keizersnede ervaren en lotgenotes willen ontmoeten of informatie willen delen.
http://keizersnedepijn.forum2go.nl/
mick15
BerichtGeplaatst: 23-12-2009 1:19 Reageer met quote

ben er inmiddels uit dat ik een darmprobleem heb..dus 't heeft in mijn geval niks te maken met de keizersnedes..

Groetjes
dee20
BerichtGeplaatst: 23-03-2010 19:42 Reageer met quote

Hallo mensen,
ik heb iets waar ik me vreselijk voor schaam en niet voor naar de dokter durf Embarassed
1 maart is mijn dochtertje ter wereld gekomen via spoedkeizersnede (placenta was los gaan raken)
heb daardoor katheter gehad, dag erna mocht hij eruit omdat ik wilde lopen, toen had ik hele dunne poep diarree achtig, maar toen ik thuis kwam na 5 dagen kon ik in een keer niet meer poepen, toen vertelde de kraamverzorgster mij dat ik sinaasappelsap met eetlepel zonnenbloemolie moest drinken, dat heeft een beetje geholpen, maar nu kan ik niet meer poepen, heb wel de aandrang maar dan wil ik naar de wc maar het komt maar niet,na tijdje gezeten te hebben op de wc met een boekje, komt het een beetje met hard persen en dan bedoel ik net een klein soepballetje meer komt er niet.
voorheen kon ik gewoon heel erg goed naar de wc.

weet iemand een oplossing ervoor waardoor ik niet naar de dokter hoef?
ik geef borstvoeding.
leonie12
BerichtGeplaatst: 17-05-2010 17:27 Reageer met quote

hallo dee20

ik denk dat je hiermee wel naar de dokter moet gaan, ik denk namelijk dat je last hebt van het niet op gang komen van je darmen na de operatie. je hoeft echt niet bang te zijn dat de dokter het raar vind, hij ziet heus wel meer van deze klachten.

het is wel belangrijk dat je er wat aan laat doen zodat je stoelgang weer op gang komt, op deze manier kunnen de afvalstoffen niet weg en als je het te lang laat zitten ga je jezelf vergiftigen wat al helemaal niet goed is.
succes ermee
faradiba
BerichtGeplaatst: 15-07-2010 0:42 Reageer met quote

dee20 schreef:
Hallo mensen,
ik heb iets waar ik me vreselijk voor schaam en niet voor naar de dokter durf Embarassed
1 maart is mijn dochtertje ter wereld gekomen via spoedkeizersnede (placenta was los gaan raken)
heb daardoor katheter gehad, dag erna mocht hij eruit omdat ik wilde lopen, toen had ik hele dunne poep diarree achtig, maar toen ik thuis kwam na 5 dagen kon ik in een keer niet meer poepen, toen vertelde de kraamverzorgster mij dat ik sinaasappelsap met eetlepel zonnenbloemolie moest drinken, dat heeft een beetje geholpen, maar nu kan ik niet meer poepen, heb wel de aandrang maar dan wil ik naar de wc maar het komt maar niet,na tijdje gezeten te hebben op de wc met een boekje, komt het een beetje met hard persen en dan bedoel ik net een klein soepballetje meer komt er niet.
voorheen kon ik gewoon heel erg goed naar de wc.

weet iemand een oplossing ervoor waardoor ik niet naar de dokter hoef?
ik geef borstvoeding.


Lijnzaad van de natuurwinkel, bruin brood Flora Vitaal en gedroogde pruimen (AH)...dat hielp mij meteen.Succes!
Marielly
BerichtGeplaatst: 20-09-2013 11:00 Reageer met quote

Goedemorgen allemaal,

Ik zie heel veel oude reacties, maar... Ik heb 1 jaar geleden een Keizersnede gehad, 6 weken lang pijn maar dacht dat dat aan de wond lag. De pijn werd steeds erger, straalde uit naar mijn rug en het leek op een messcherpe stekende pijn, soort stroomstootjes. Ik heb veel doktoren gezien, niemand leek me serieus te nemen. Heb revalidatietraject doorlopen omdat ik bekkeninstabiliteit na de bevalling zou hebben Confused
Na veel googlen en mijn eigen medische kennis bij elkaar te vatten ben ik op de wachtlijst van het Maxima Medisch centrum gekomen. Na 5 maanden kwam mijn droom uit... Na 5 min. onderzoek en vragen stellen kwam direct de diagnose... Beklemming (meegehecht) van de nervus nervus ilioinguinalis en de nervus hypogastricus.
Volgende week krijg ik een neurectomie en hoop bij de 70% van de geslaagde gevallen te horen!
Mensen die pijn hebben na de keizersnede (geen klachten van misselijkheid en obstipatie etc.) bel het maxima medische centrum!!!
kwit
BerichtGeplaatst: 04-03-2014 10:16 Reageer met quote

Hallo Marielly

Bij welke polikliniek in het centrum ben jij terecht gekomen?

http://gynaecologie.mmc.nl/
http://centrumvoorpijngeneeskunde.mmc.nl/
http://neurologie.mmc.nl/
http://www.solvimax.nl/

Groetjes Kim
Index > Gynaecologie > klachten na keizersnee
Pagina 3 van 4  

Vorige  1, 2, 3, 4  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring