Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > klachten na keizersnee
Auteur Onderwerp: klachten na keizersnee
marissamvchris
BerichtGeplaatst: 21-02-2006 21:01 Reageer met quote

Wie heeft nog meer langdurige klachten na een keizersnee. Heb zelf 1 jaar geleden een keizersnee gedah. En sindsdien last van na het eten, "pijnliujke darmen, misselijkheid. EN vaak van die steken in mijn Bovenbuik en rond mijn litteken.

Iemand anders ook van die klachten?
RoXy
BerichtGeplaatst: 22-02-2006 19:37 Reageer met quote

misschien niet helemaal het zelfde maar wel te vergelijken.. ik heb 2,5 jaar geleden een operatie gehad aan me onderbuik waardoor ik het zelfde litteken heb.. ik heb nog steeds last van me litteken soms (vooral na buikspier oefeningen of veel stress) ik ben wel steeds terug gegaan naar de gyneacoloog omdat ik ook rare ongesteldheid had.. nu heb ik de mirena gekregen en eigenlijk geen last meer van me buik.. mijn arts zei telkens dat het probleem misschien ook bij stress zit.. ik hoop dat je er wat aan heb.. succes!
marissamvchris
BerichtGeplaatst: 22-02-2006 21:46 Reageer met quote

hoi Roxy,

bedankt voor je reactie. Mijn ongesteldheid is ook erg veranderd sindsdien. Hoe was dit bij jouw dan?
RoXy
BerichtGeplaatst: 22-02-2006 22:00 Reageer met quote

mijn ongesteldheid was altijd al raar.. maar waarschijnlijk ook doordat dat van wat ik heb gehad al een tijdje er aan zat te komen..
marissamvchris
BerichtGeplaatst: 22-02-2006 22:09 Reageer met quote

oke, sorry dat weet ik verder niet.
RoXy
BerichtGeplaatst: 22-02-2006 22:13 Reageer met quote

je hoeft je niet te verontschuldigen hoor.. ik wil alleen er mee zeggen dat je daarmee niet naar mij moet luisteren haha.. daar kan ik echt niet over zeggen! wat misschien ook een idee is omdat jij zegt dat je ook last van je darmen is, is naar een internist gaan (doen ze bij mij nu ook) ze kijken of ik een darmaandoening heb.. wat ze wel zeker weten van niet omdat ik weet dat de pijn/last niet van me darmen af komen.. maar wie weet wel bij jou.. succes!
marissamvchris
BerichtGeplaatst: 22-02-2006 22:17 Reageer met quote

ik denk ook niet dat het bij mij aan de darmen ligt, is echt zeker na de keizersnee gekomen. Heb het idee dat er misschien veel litteken weefsel is??
RoXy
BerichtGeplaatst: 22-02-2006 22:21 Reageer met quote

dat dachten ze eerst ook bij mij.. maar dan zou je geen pijn hebben in je darmen maar (net als mij) in je onderbuik.. bij mij was het nog steeds het gevoel dat me litteken in de fik stond.. maar was het wel zou kunnen zijn is dat je al iets aan je darmen had maar door de keizersnee-narcose zeg maar (omdat dan je (hele) lichaam slaapt) het pas goed naar buiten heeft kunnen komen.. of dat het een toevallige samenloop van omstandigheden is..
marissamvchris
BerichtGeplaatst: 22-02-2006 22:24 Reageer met quote

o ja inderdaad, dat zou kunnen. Ben niet zo'n held om naar de huisarts te stappen. Heb vaak het idee dat miujn darmen ergens" langs" moeten. Als ik dan naar de toilet ben geweest is het vaak over. Raar......
RoXy
BerichtGeplaatst: 22-02-2006 22:27 Reageer met quote

ik zou zeggen.. ga eens naar de huisarts.. die mensen zijn er om je te helpen.. misschien moeilijk soms.. maar leg je er bij neer.. heb ik jaren geleden gedaan en sindsdien is het veel "vertrouwelijker" voor mij om mijn verhaal bij hun te doen.. als je eerlijk bent tegen hun en je vertrouwd ze komt het allemaal goed!
happygirl
GastBerichtGeplaatst: 28-03-2006 16:30 Reageer met quote

hoi hoi
Ik wilde ook even reageren op jou berichtje.Ik heb in 2000 en in 2001 een bevalling gehad dmv een keizersnee. In het begin ging alles goed en de wond geneesde ook erg goed. Nu bijna 5 jaar later heb ik veel last van de binnnenkant van de wond en ook vooral als ik mijn buikspieren aanspan en rond om de ongesteldheid. Mischien is hier ook wel iemand die dat ook zo ervaart.Ik ben er nog niet mee naar de huisarts geweest.
marissamvchris
BerichtGeplaatst: 29-03-2006 9:12 Reageer met quote

Hallo, ik ben inmiddels naar de gyn. geweest voor mijn klachten. Hij verweet de klachten aan verklevingen van het litteken en de darmen.

Voor mijn darmklachten heb ik movicolon gekregen, en aan de verklevingen van het littekenweefsel kunnen ze maar 1 ding doen. En dat is een kijk operatie en de verklevingen wegsnijden. Maar dit heeft als gevolg dat er kans is op nieuwe verklevingen door de operatie!
mo80
GastBerichtGeplaatst: 16-05-2006 18:32 Reageer met quote

Hallo,
Ik heb 2 jaar geleden ook een keizersnede gehad en heb ook nog steeds veel last van de wond. Soms "trekt" ie zo hard dat ik het gevoel heb dat alles weer openscheurt.
Nu hebben wij een wens voor een tweede kindje, maar ik vind het een beetje eng omdat ik bang ben dat de pijn tijdens de zwangerschap alleen maar toe zal nemen. En het is voor mij nu al bekend dat het dan weer een keizersnede wordt, dus zou de pijn niet alleen maar veel erger worden als het weer wordt opengehaald? Heeft iemand hier ervaring mee? Is er iemand die 2 maal een keizersnede heeft gehad? En zijn er meer mensen die nog steeds zo'n trekkende pijn van het litteken hebben?
mo80
GastBerichtGeplaatst: 16-05-2006 18:33 Reageer met quote

Hallo,
Ik heb 2 jaar geleden ook een keizersnede gehad en heb ook nog steeds veel last van de wond. Soms "trekt" ie zo hard dat ik het gevoel heb dat alles weer openscheurt.
Nu hebben wij een wens voor een tweede kindje, maar ik vind het een beetje eng omdat ik bang ben dat de pijn tijdens de zwangerschap alleen maar toe zal nemen. En het is voor mij nu al bekend dat het dan weer een keizersnede wordt, dus zou de pijn niet alleen maar veel erger worden als het weer wordt opengehaald? Heeft iemand hier ervaring mee? Is er iemand die 2 maal een keizersnede heeft gehad? En zijn er meer mensen die nog steeds zo'n trekkende pijn van het litteken hebben?
Zus
BerichtGeplaatst: 16-05-2006 18:54 Reageer met quote

Het litteken zit in de zgn bikinilijn en dus zal je tijdens een volgende zwangerschap niet echt veel extra pijn krijgen daaraan, denk ik, je buik groeit daar niet echt veel tijdens je zwangerschap. En mss is het wel goed dat het litteken weer een keer "opengaat" tgv je 2e sectio, het wordt dan opnieuw gehecht en mss heb je er dan minder last van.
Zelf heb ik bijna 5 jaar geleden een sectio gehad en 1 bepaalde plek blijft pijn doen, deze plek heb ik tijdens het hechten toendertijd ook gevoeld, mss een gevoeligere plek.
Maar pijn , tja, ik ga ervanuit dat je het blijft houden, ik ben 38 en dmv een sectio op de wereld gezet en mijn moeder heeft nu nog last van het litteken.
Santie
GastBerichtGeplaatst: 21-05-2006 22:11 Reageer met quote

Hallo,

Ik ben misschien een beetje vroeg met mijn vraag, maar ik ben 1,5 week geleden bevallen via een keizersnee en mijn darmen werken nog steeds niet. Dat wil zeggen, ik heb last van lucht in de darmen en kan geen "druk" zetten. Dit is niet pijnlijk maar mijn darmen reageren gewoon niet op mijn "druk". Ik kan wel naar het toilet maar alleen met "hoge nood"en diaree. Ik weet dat dit allemaal een normale gang van zaken is (helemaal in mijn geval aangezien mijn zoon met spoed gehaald moest worden en dit nogal "ruw" is gegaan) maar ik wil toch graag weten of iemand mij kan vertellen hoe lang dit kan duren... Ik vind het een angstig gevoel/idee. Gaat het over ??

Bedankt voor de/een reactie !
Zus
BerichtGeplaatst: 21-05-2006 22:16 Reageer met quote

Je moet je voorstellen dat de arts je darmen aan de kant schuift om bij de baarmoeder te kunnen. Je darmen gaan weer een plekje innemen en ik denk dat je ervan uit moet gaan dat het een week of 6 duurt. Als het bij de nacontrole nog is zou ik het ff melden bij de gyn.
Sterkte, enuh........gefeliciteerd he, met je zoon!
topper
GastBerichtGeplaatst: 09-07-2006 8:49 Reageer met quote

Hallo,

Ik ben 8 weken geleden bevallen met een spoedkeizersnee en heb nog heel veel last van de binnenwond. Dus net onder de navel en om de navel en boven de buitenwond. De huid is ook extreem gevoelig. De pijn is vooral sochtends en aan het einde van de dag erg hevig. Ik heb soms gewoon 2 paracetamolletjes nodig !

Kent iemand dit ? En zo ja, gaat het tzt over ? Ik word er niet vrolijker van !

Alvast bedankt voor een reactie !
Gast
BerichtGeplaatst: 09-07-2006 9:30 Reageer met quote

Hallo Topper,
Ik ben 2,5 jaar geleden bevallen dmv een spoedkeizersnee en ik heb die pijn ook behoorlijk lang gehad. De gevoeligheid van je huid blijft ook behoorlijk lang en wordt ook niet weer zo als voor de leizersnee, ze hebben een aantal zenuwen door gesneden waardoor je een "doof" vreemd gevoel houdt.
Dus ik denk niet dat de pijn helemaal weg zal gaan,maar het wordt echt wel beter dan het nu is bij jou! En als je het niet vertrouwd kun je altijd je gynaecoloog even bellen.
esen
GastBerichtGeplaatst: 10-07-2006 12:56 Reageer met quote

Hoi,

Ik ben twee weken geleden via een spoedkeizersnee bevallen. Ik vroeg me af wanneer je weer zwanger mag raken na een keizersnee. Is dit soms afhankelijk van hoe snel je wond geneest?
Bovendien heb ik het gevoel dat mijn wond veel hoger ligt dan mijn bikinilijn, misschien omdat het allemaal snel moest?
Bedankt.
Index > Gynaecologie > klachten na keizersnee
Pagina 1 van 4  

1, 2, 3, 4  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring