Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Kanker > fibroadenoom
Auteur Onderwerp: fibroadenoom
nath28
BerichtGeplaatst: 30-04-2012 15:46 Reageer met quote

Hallo,

Ik heb toevallig afgelopen donderdag mijn fibroadenoom laten verwijderen van 4cm. Het is mij echt heel erg mee gevallen. Ik moest er om kwart over 7 zijn en was half 3 weer thuis. Ik heb echt bijna geen pijn, alleen bij bepaalde bewegingen maar is ook nog geen pijn te noemen. Dit zal wel per persoon verschillen natuurlijk. De wond zelf heb ik nog niet gezien. Van volumeverschil is bij mij geen sprake, maar dat ligt misschien ook aan de grootte. Hoop dat je hier wat aan hebt. Groetjes
Justice
BerichtGeplaatst: 10-05-2012 14:13 Reageer met quote

Bij mij, 36 jaar, helaas hypochonder,is dmv een foto en echo 6 weken geleden geconcludeerd dat ik een fibroadenoom heb.

Het knobbeltje is pijnlijk, een trekkende pijn die ook voelbaar is in mijn arm/rug...
Hoort erbij zegt chirurg. Het klierweefsel irriteert het weefsel eromheen.

Ik moest over een half jaar terug komen.
Maar omdat het niet zeker is vastgesteld blijft het voor mij mentaal moeilijk. Dagelijks ben ik ermee bezig; al had de chirurg gezegd dat ik er niet vanuit moest gaan dat heet kanker was.

Moet ik me nu toch laten opereren... Ahhh ook eng. Straks word ik niet meer wakker enz.
Maar aan de andere kant heb ik op deze forum verhalen gelezen wat mij rust en moed geeft om toch voor een operatie te gaan.

Maar ik heb een kindje van 2. Een schat die graag in zn mama klimt.
Arrow Graag zou ik willen weten wat de herstelperiode is.
Hoe lang mag je niet tillen/autorijden.

Alvast bedankt voor eventuele reactie. Mvg.
nath28
BerichtGeplaatst: 10-05-2012 19:37 Reageer met quote

Ik zou het je zeker aanraden! Het is mij echt enorm meegevallen en voor mij was het belangrijkste dat ik van die onzekerheid af zou zijn. En dat ben ik nu! Ik mocht 1 dag geen autorijden, maar dat was meer ivm met de narcose denk. En over tillen is niets gezegd, maar je voelt zelf gauw genoeg wat wel en niet kan. Ik ben nu 2 weken verder en wond is goed aan het genezen. Hoop dat je hier wat aan hebt. Groetjes Nathalie
Adanne
BerichtGeplaatst: 30-06-2012 14:16 Reageer met quote

Hoi allemaal,

Vorig jaar mei ontdekte ik een knobbel in mijn borst, direct naar de huisarts gegaan, die heeft mij doorverwezen naar het ziekenhuis. Daar heb ik een echo gekregen en er is een biopt genomen van de knobbel. Ik heb een paar dagen in spanning gezeten of de knobbel wel of niet goedaardig was. Gelukkig was het goedaardig en was de diagnose: een fibroadenoom. Deze was vorig jaar zo´n 2,5 bij 4 cm groot. Ik mocht hem laten zitten maar hij mocht er ook uitgehaald worden. Omdat ik erg tegen de narcose op zag heb ik er voor gekozen om hem te laten zitten.

Nu is de fibroadenoom veel groter geworden en hij blijft ook groeien, daarom ga ik aanstaande woensdag toch voor de operatie om het eruit te laten halen. Ik ben erg zenuwachtig, vooral voor de narcose zelf. Zijn er nog meer vrouwen die binnenkort deze operatie moeten ondergaan? En hoe zit het met het litteken?

Graag reacties, alvast bedankt! Groetjes
froggy
BerichtGeplaatst: 07-07-2012 9:58 Reageer met quote

Hallo Adanne,

Toen jij je knobbeltje hebt weg laten halen, ging ik op die dag voor m'n controle, bij mij is hij 19 juni verwijderd.
Is het je meegevallen?
Mij wel, was ook bang, niet voor de narcose, eerder verminking van m'n borst, maar dat is gelukkig voor
200% meegevallen, hij ziet er nog hetzelfde uit, alleen een halvemaan in m'n tepelhof en ik had een enorme blaar, die nu ook aan het genezen is.
Daar ben ik enorm nieuwschierig naar, de chirug heeft het wel uitgelegd, maar ik woon in Frankrijk en het ging me te snel, dus heb het er maar bij gelaten? Maar het kwam erop neer, dat het normaal was en geen kwaad kon.
Toen ik mijn pleister mocht verwijderen, na 2 dagen, was de blaar er eigenlijk gelijk de volgende dag. Wie heeft daar ook last van gehad en weet, hoe deze er komt? Ik hoor graag een rectie van iemand, alvst bedankt.

Adanne, ik hoop dat het jou ook is meegevallen en wens je een goed herstel.
Adanne
BerichtGeplaatst: 08-07-2012 15:00 Reageer met quote

Hoi Froggy,

De operatie is goed verlopen, ik had eigenlijk geen pijn gelukkig. Ik mag de pleisters er niet zelf af halen, ze laten vanzelf los. Ik heb dus nog niet gezien hoe het er uit ziet! Ben benieuwd, misschien heb ik ook wel een blaar maar dat kan ik nu dus nog niet zien. Aankomende woensdag moet ik weer naar het ziekenhuis en dan gaat de chirurg mijn hechtingen bekijken en krijg ik ook te horen of het daadwerkelijk om een fibroadenoom gaat... waarschijnlijk wel maar het blijft even spannend!
Gelukkig viel het bij jou ook mee en is je borst niet verminkt. Bij mij is het net boven de tepel open gesneden, helaas niet op de rand van mijn tepel... dit had ik wel graag gewild maar het kon niet omdat mijn knobbel erg hoog zat..
Nu is vooral rond de pleister een gedeelte paars, blauw.. had jij dit ook?

Nou as woensdag zie ik dus hoe mijn wond er uit ziet, ik laat het je weten of er misschien ook een blaar op zit, goed? Is de blaar wel weg bij jou?
Leuk dat je in Frankrijk woont trouwens!

Groetjes!
froggy
BerichtGeplaatst: 11-07-2012 11:45 Reageer met quote

Hai Adanne,

Jij bent op controle geweest vandaag, hoop dat je eerste confrontatie is meegevallen, ik heb er wel een traantje om gelaten toen ik het voor het eerst zag, maar dat is meer iets van, dat er iets is gebeurt met m'n lichaam, ik had dat ook met m'n keizersnede. Ik kan dat gevoel niet onder woorden brengen.

Ja, ik had ook een bont en blauwe borst, maar dat was eigenlijk wel snel weg, vond ik. En de blaar, die is aan het genezen, dat gaat niet zo snel, hij was helemaal open gegaan, ook al ben ik heel voorzichtig geweest, dus dat gaat nu langzaam dicht, was van de week weer niet voorzichtig genoeg en na de douche, droogde ik me eens lekker af.... dat was dus foute boel, dus nu heb ik weer een gaasje met Betadine op de blaar zitten en hopen dat hij weer snel dicht gaat, het is echt balen.

En ja, de uitslag is ook spannend, ik had niet gedacht dat ik er zo mee bezig was, maar nu loop ik heel de dag weer met een big smile op m'n gezicht rond.4 Juli was voor mij een dag met champagne en ik heb dat blije gevoel nog steeds over me. Laughing
Hoop dat jij er ook zo'n heerlijk blij gevoel aan over houdt. Dat doet een mens goed!

Ik hoor graag of jij ook een blaar heb, ik hoop het niet voor je.

Groetjes
Adanne
BerichtGeplaatst: 12-07-2012 21:06 Reageer met quote

Hoi Froggy,

Nou ik ben gister geweest en het is allemaal goed! Het is niet kwaadaardig, ik was zo opgelucht dat ik mijn litteken niet eens goed had bekeken in het ziekenhuis. Ik vond het allemaal wel best en ik had eerlijk gezegd ook wel gedacht dat het er erger uit zou zien. Pas een paar uur later dacht ik goh.... tis toch wel een snee van 5 cm.......oeps ja toen was het wel ff slikken.
Ik heb geen blaar op het litteken het is gewoon wat rood en opgezet maar het valt me alles mee, ze hebben het binnenhuids gehecht bij jou ook?

Ja dat blije gevoel ken ik zo goed! Ik heb het gister ook gevierd hihi!

Ik moet nog een paar weken rustig aan doen met tillen, het zit denk ik waarschijnlijk op een lastige plek ofzo.. is jou dit ook aangeraden om het paar weken rustig aan te doen met tillen?

Hoop dat de blaar snel weer dicht gaat, erg vervelend zeg! Ik moet inderdaad ook heel erg uit kijken dat ik het litteken niet beschadig zodat het open gaat.

Word jij nog extra in de gaten gehouden voor onderzoeken in het ziekenhuis omdat je dit hebt gehad?

Groetjes
Elieenn
BerichtGeplaatst: 23-08-2012 1:56 Reageer met quote

Hoi iedereen,

Toen ik 17 was en op een namiddag besliste te zonnen in de tuin kon ik niet op mijn buik liggen vanwege stekende pijn in mijn borst. Enkele dagen later ben ik naar men gynaecologe geweest en daarna een echo laten doen in het ziekenhuis. Een maand later lag ik al onder narcose op de operatietafel. Samen met mijn arts en gynaecologe beslist om er 1tje toch maar laten uit te nemen omdat die hard duwde tegen mijn huid en elke dag voor pijn zorgde. Jullie kunnen je voorstellen dat op 17jarige leeftijd dit het laatste was wat ik wou. Aangezien ik al een moeilijke huid had, daarmee bedoel ik dat ik een huid heb die van elk wondje een litteken maakt, heb ik jammer genoeg wit litteken langs mijn tepel en ook een rond litteken van de reinigingstube die in mijn borst zat.

Nu ben ik 20 en ben ik sindsdien elk jaar op controle gemoeten. Normaal moet ik deze maand nog eens langsgaan voor controle maar ik ben terug bang! Dit omdat ik extreem veel pijn heb elke dag, deze keer in allebei de borsten. De enigste conclusie die ik hieruit opmaak is dat de dingen zijn gegroeid. Bij de laatste controle had ik er al 5 (2 rechts, 3 links), wat als ik er NOG meer heb. Ik vind het super dat de meeste vrouwen hier het zo goed opnemen, maar ik kan het blijkbaar niet zo goed aanvaarden...

P.S. mijn dokters hebben gezegd dat de oorzaak (voor mij persoonlijk dan) ligt aan het feit dat ik zeer gevoelig ben aan hormoonverandering. Dat komt door dat de pil 1 hormoon is, en tijdens de menstruatie een ander soort. (ofzoiets) Ik heb al nagedacht om te stoppen met de pil, maar als jonge vrouw vind ik dat toch ook risicovol.
Hebben jullie al iets gehoord over oplossing om de pijn te minderen of de tumortjes in te tomen?

Groetjes
Liya
BerichtGeplaatst: 04-09-2012 16:09 Reageer met quote

Ik heb al 10 jaar een fibroadenoom. Maar hij is nu te groot geworden om te laten zitten (8cm).
Maandag moet ik onder het mes. De eerste keer. Heb enorm veel schrik. Ik slaap er 's nachts niet van, ik lees er veel over en dan komt mn haar al recht. Ik heb een erge naaldenfobie. Toen ik een MRI-scan moest laten nemen van mn borst kreeg ik een infuus en ben ik flauwgevallen.. het leken de 20 meest verschrikkelijke minuten van mn leven. Vorige week een biopsie moeten laten doen.. nog erger! Door al deze ervaringen zie ik enorm op tegen de operatie. Vooral de verdoving dan. De gedachte dat ik weer zo'n infuus moet krijgen.. Ik ben op van de zenuwen, maar blijkbaar kan dat effect hebben op de verdoving als je gestresst bent. Ik ga een hele doos kalmeringsmiddel nodig hebben. Ben ook bang dat ik een deuk ga hebben in mn borst aangezien het gezwel zo groot is en helemaal aan de bovenkant Sad zucht..
barbie_5
BerichtGeplaatst: 26-09-2012 15:01 Reageer met quote

Hoi Liya,

Ik heb zelf een maand terug een fibroadenoom weg laten halen van ong. 4 bij 13. Ik hoop dat je operatie goed is verlopen. Mijn resultaat is in elk geval erg mooi.
MOV
BerichtGeplaatst: 14-11-2012 10:31 Reageer met quote

Beste allen,

Sinds enige tijd bestaat er in het St.Antoniusziekenhuis, locatie Utrecht , de mogelijkheid om een fibroadenoom in de borst weg te laten halen door middel van een speciale holle naald waarbij slechts een klein sneetje van ongeveer 3 mm in de huid wordt gemaakt. Dit sneetje wordt na de procedure dicht geplakt en laat dus geen litteken achter. De procedure wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving door een ervaren radioloog. De procedure is pijnloos en duurt ongeveer 20 minuten waarna de patiënt met een drukverbandje direct naar huis kan.
Aanmelding dient te geschieden via de afdeling radiologie van het St. Antonius Ziekenhuis, locatie Utrecht, met een verwijsbrief van de huisarts of chirurg.
SVR
BerichtGeplaatst: 06-12-2012 11:52 Reageer met quote

Hoi,

Zoals velen onder jullie zal mijn fibroadenoom van ongeveer 5 cm operatief verwijderd worden.
Nu wou ik weten of er ook mensen zijn waarbij een snede is gemaakt onderaan de borst en niet aan de tepelrand? HOelang zijn jullie in ziekteverlof geweest? En hoelang heeft het geduurd voor jullie weer een BH met beugel konden dragen?

groetjes!
gertruda
BerichtGeplaatst: 27-12-2012 14:54 Reageer met quote

Hallo allemaal,
Ik heb ook een verdikking in mijn linkerborst, voordat ik ongesteld wordt dus halverwege de cyclus wordt deze weer dikker.
Heb een mammo gehad en echo, hun conclusie was verdikt klierweefsel.
IK moet in feb.terug, maar ik maak me toch wel zorgen.
Hoe voelt bij jullie die fibra adenoom dus die bindweefstelknobbel, doet deze pijn ligt deze los.
Ben 41 jaar. Ik kan deze als goed jaren hebben, heb nooit mijn borsten betast en nu ik weet dat het daar zit wordt ik niet goed van mezelf.
Voor de rest voel ik mij goed, heb energie voor 10 sport 3 uur in de week en fiets dagelijks een half uur.
Wie kan mij geruststellen.
Kan iemand mij vertellen hoe die knobbel bij jouw of jullie aanvoelt.

alvast bedankt.
Groetjes Gertruda
Tine68
BerichtGeplaatst: 06-01-2013 1:24 Reageer met quote

Hallo Getruda en alle anderen, ik herken mezelf volledig in jouw verhaal. Ik ben zelf 44 jaar en behalve het feit dat de meeste dames nog erg jong zijn, heb ik twee fibro adenomen ook pas ontdekt. Voorheen was ik heel zwaar en mogelijk dat ze er toen ook al zaten, maar ik ze niet kon voelen. Net als jij sport ik ook veel en door de hormoonschommelingen heb ik er ook last van ( met name met hardlopen, daar kan zelfs een goede sportbeha niet tegenop) Heb je voor jezelf al besloten welke actie je gaat ondernemen. Ik word over 9 dagen geopereerd, vind het best eng, maar wil maar wat graag van de pijn af. Hoe is dat voor jou? Groetjes Tine
Tine68
BerichtGeplaatst: 06-01-2013 2:12 Reageer met quote

Hallo Getruda en alle anderen, ik herken mezelf volledig in jouw verhaal. Ik ben zelf 44 jaar en behalve het feit dat de meeste dames nog erg jong zijn, heb ik twee fibro adenomen ook pas ontdekt. Voorheen was ik heel zwaar en mogelijk dat ze er toen ook al zaten, maar ik ze niet kon voelen. Net als jij sport ik ook veel en door de hormoonschommelingen heb ik er ook last van ( met name met hardlopen, daar kan zelfs een goede sportbeha niet tegenop) Heb je voor jezelf al besloten welke actie je gaat ondernemen. Ik word over 9 dagen geopereerd, vind het best eng, maar wil maar wat graag van de pijn af. Hoe is dat voor jou? Groetjes Tine
gertruda
BerichtGeplaatst: 06-01-2013 11:01 Reageer met quote

Ja je voelt je zo rot omdat je niet weet wat het is.
IK heb de mijn knobbel ondekt afgelopen juni, voorheen ook nooit aan mijn borsten onderzocht, (dus voor misschien zit deze er al jaren zonder dat ik het wist, mijn linkerborst is ook altijd ietsje pietsje dikker geweest als de rechterborst)omdatje het gewoon niet wil weten of er wel wat zit.
Ik heb echt in de rats gezeten, mijn uitslag was verdikt klierweefsel, dus ik weet niet echt wat het is, het ligt wel los im mijn borst. Hoe voelen bij jouw die knobbels aan, welke vorm hebben ze. Ik gebruik trouwens verder geen hormonen vanaf mijn 19 jaar ongeveer gebruik ik niks voorheen rond de 16 jaar t/m 19 jaar heb ik de pil geslikt, heb wel 4 soorten gebruikt, het hoorde gewoon niet thuis in mijn lijf, dus helemaal mee gestopt.
Verder ben ik afgelopen jaar 5 kg afgevallen ben anders gaan eten, biologisch, geen brood meer veel groenten, rauwkost, alleen kip en vis(ingevanhasselen) als je kijkt wat ze voortaan allemaal in het voedsel duwen,hormonen bij het vlees en de E nr's kan ook niet goed zijn. Ben voor de rest niet moe sport dus 3 uur in de week, fiets bijna elke dag wel een half uur en de hele dag in de weer. Hoe heb jij trouwens die knobbels ondekt en hoe groot zijn ze, zijn ze verder onderzocht, moet in feb. op controle, zie er nu al tegenop..............
JIj wordt dus over 9 dagen geopereerd ben maar blij dat ze die knobbels eruit halen, je bent dus veel afgevallen en loopt hard,dat is al heel goed dat je dat gedaan hebt, ik denk ook wel dat je je hierdoor een stuk beter voelt. Wat betreft die pijn, die begint halverwege mijn cyclus, het is niet echt pijn, beetje een zeurderig branderig gevoel en ja als ik er de hele tijd aan zit te denken wordt het alleen maar erger, ja stresssen is namelijk ook niet bevorderlijk voor je borsten...........
Nou laat maar van je horen, ik vind het wel fijn om met iemand hierover te praten,
Groetjes Gertruda
Tine68 schreef:
Hallo Getruda en alle anderen, ik herken mezelf volledig in jouw verhaal. Ik ben zelf 44 jaar en behalve het feit dat de meeste dames nog erg jong zijn, heb ik twee fibro adenomen ook pas ontdekt. Voorheen was ik heel zwaar en mogelijk dat ze er toen ook al zaten, maar ik ze niet kon voelen. Net als jij sport ik ook veel en door de hormoonschommelingen heb ik er ook last van ( met name met hardlopen, daar kan zelfs een goede sportbeha niet tegenop) Heb je voor jezelf al besloten welke actie je gaat ondernemen. Ik word over 9 dagen geopereerd, vind het best eng, maar wil maar wat graag van de pijn af. Hoe is dat voor jou? Groetjes Tine
Tine68
BerichtGeplaatst: 06-01-2013 14:28 Reageer met quote

Hoi Gertruda,

tijdens het zelf aftasten van mijn borsten door zelfcontrôle heb ik bij mijn linkerborst een knobbel op 6 uur ontdekt. Na verwijzing van de huisarts, een mammografie, echo en een punctie hebben ze ontdekt dat het om een fibroadenoom ging die een doorsnee heeft van 2,5 x 3 cm, dus dat valt wel mee. Deze ontdekte ik afgelopen jaar in juni.Omdat ik van deze knobbel niet zo veel last had, besloot ik om deze operatief niet te laten verwijderen. De knobbel is beweegbaar en voelt glad aan.
In december ben ik terug gegaan omdat ik in mijn rechterborst ook een knobbel voelde en ik er met sporten veel pijn aan kreeg. Deze zit op 12 uur en was groter dan de eerste, zo'n 3.4 x 4.2 cm en nu heb besloten om deze operatief weg te laten halen en die andere ook maar direct mee te pakken.
Volgens de arts kon die 1e knobbel bij de tepelhof weggehaald worden en zou er geen litteken zichtbaar meer zijn, bij die andere,die laatste dus was het een ander verhaal. Daar zou de litteken wel zichtbaar blijven.
Mij boeit dat niet zo, die knobbels horen sowieso niet in borsten thuis.
Bij jou was de uitslag verdikt klierweefsel,(is dat trouwens ook hetzelfde asl een fibroadenoom?) maar hebben ze toen ook een punctie bij je gedaan?
Wat was het advies van jouw arts? Opereren of niet?
Ben jij verder wel bekend met mastopathie? Je borsten zijn dan altijd wel gespannen en pijnlijk en ook kunnen je borsten vol zitten met knobbels en bobbels, maar deze zijn na de menstruatie dan allemaal wel weer helemaal verdwenen. Ik wist niet beter dat die ( tijdelijke) knobbels vanaf mijn 35e gewoon bij me hoorden.
Behalve als ze permanent voelbaar zijn, dan ga je je toch zorgen maken, vooral als borstkanker in de familie voorkomt (zus van mijn moeder en haar dochter, mijn volle nicht dus)
Het is inderdaad fijn als je er met anderen over kunt praten op zo'n forum als dit.
Ik zag ook heel erg tegen een operatie op, maar toen ik al positieve verhalen hier las, stelde het mij zeker wel gerust.
Natuurlijk is het even spannend als je onder narcose gaat, want je weet nooit hoe je eruit komt.
Gelukkig ben je helemaal vertrokken en weet je van nix, dus die wetenschap stelt me gerust. Ik heb gelukkig 2 en een halve week de tijd om te herstellen voordat ik met mijn nieuwe job begin, mijn kids zijn allebei al volwassen, dus heb daar ook geen omkijken naar en heb dus alle vertrouwen in een voorspoedig herstel.
Ik laat je sowieso nog even weten hoe de operatie woensdag de 16e is verlopen en hopelijk kan ik je dan geruststellen Wink
Weet je trouwens al of ze bij jou in februari verder nog actie gaan ondernemen mbt tot die verdikte klierweefsels ?
Ik hoor het wel van je,
groetjes Tineke
Tine68
BerichtGeplaatst: 06-01-2013 14:35 Reageer met quote

barbie_5 schreef:
Hoi Liya,

Ik heb zelf een maand terug een fibroadenoom weg laten halen van ong. 4 bij 13. Ik hoop dat je operatie goed is verlopen. Mijn resultaat is in elk geval erg mooi.


4 x 13 cm dat is nogal wat! 13 cm zou bijna de gehele breedte van mijn borst zijn, beetje vreemd eigenlijk. Volgens mij heb je dan een mega snee en ongelooflijk dat het resultaat dan zo mooi is bij je
gertruda
BerichtGeplaatst: 07-01-2013 11:52 Reageer met quote

Hoi Tineke,
Nee ik moet gewoon op controle komen, voor de rest weet ik het niet.
Ik hoefde niet terug te komen, dat was de keus aan mij. Maar die knobbels zijn die bij jouw wel altijd voelbaar omdat je het over tijdelijke knobbels hebt.
Nee verdikt klierweefsel is niet hetzelfde, maar ik denk het zelf, ik denk zelf ook dat het eral jaren zit, maar ik dacht ik zal toch maar een keer goed voelen en dus ondekte die knobbel in mijn borsten.
Stom he nu weet je het en maak je eigen zo druk terwijl je dat voorheen niet dee.
Ik wil er niet mee aandenken maar af en toe maak ik mijn eigen helemaal gek.
Hoe voelt het jouw die pijn in die borsten,
Nou ik hoor het wel,(Gebruik jij wel hormonen of iets dergelijks)
In iedergeval bedankt voor je tegenbericht
Tine68 schreef:
Hoi Gertruda,

tijdens het zelf aftasten van mijn borsten door zelfcontrôle heb ik bij mijn linkerborst een knobbel op 6 uur ontdekt. Na verwijzing van de huisarts, een mammografie, echo en een punctie hebben ze ontdekt dat het om een fibroadenoom ging die een doorsnee heeft van 2,5 x 3 cm, dus dat valt wel mee. Deze ontdekte ik afgelopen jaar in juni.Omdat ik van deze knobbel niet zo veel last had, besloot ik om deze operatief niet te laten verwijderen. De knobbel is beweegbaar en voelt glad aan.
In december ben ik terug gegaan omdat ik in mijn rechterborst ook een knobbel voelde en ik er met sporten veel pijn aan kreeg. Deze zit op 12 uur en was groter dan de eerste, zo'n 3.4 x 4.2 cm en nu heb besloten om deze operatief weg te laten halen en die andere ook maar direct mee te pakken.
Volgens de arts kon die 1e knobbel bij de tepelhof weggehaald worden en zou er geen litteken zichtbaar meer zijn, bij die andere,die laatste dus was het een ander verhaal. Daar zou de litteken wel zichtbaar blijven.
Mij boeit dat niet zo, die knobbels horen sowieso niet in borsten thuis.
Bij jou was de uitslag verdikt klierweefsel,(is dat trouwens ook hetzelfde asl een fibroadenoom?) maar hebben ze toen ook een punctie bij je gedaan?
Wat was het advies van jouw arts? Opereren of niet?
Ben jij verder wel bekend met mastopathie? Je borsten zijn dan altijd wel gespannen en pijnlijk en ook kunnen je borsten vol zitten met knobbels en bobbels, maar deze zijn na de menstruatie dan allemaal wel weer helemaal verdwenen. Ik wist niet beter dat die ( tijdelijke) knobbels vanaf mijn 35e gewoon bij me hoorden.
Behalve als ze permanent voelbaar zijn, dan ga je je toch zorgen maken, vooral als borstkanker in de familie voorkomt (zus van mijn moeder en haar dochter, mijn volle nicht dus)
Het is inderdaad fijn als je er met anderen over kunt praten op zo'n forum als dit.
Ik zag ook heel erg tegen een operatie op, maar toen ik al positieve verhalen hier las, stelde het mij zeker wel gerust.
Natuurlijk is het even spannend als je onder narcose gaat, want je weet nooit hoe je eruit komt.
Gelukkig ben je helemaal vertrokken en weet je van nix, dus die wetenschap stelt me gerust. Ik heb gelukkig 2 en een halve week de tijd om te herstellen voordat ik met mijn nieuwe job begin, mijn kids zijn allebei al volwassen, dus heb daar ook geen omkijken naar en heb dus alle vertrouwen in een voorspoedig herstel.
Ik laat je sowieso nog even weten hoe de operatie woensdag de 16e is verlopen en hopelijk kan ik je dan geruststellen Wink
Weet je trouwens al of ze bij jou in februari verder nog actie gaan ondernemen mbt tot die verdikte klierweefsels ?
Ik hoor het wel van je,
groetjes Tineke
Index > Kanker > fibroadenoom
Pagina 8 van 9  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring