Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Alternatief voor maagzuurremmers
Auteur Onderwerp: Alternatief voor maagzuurremmers
sparretje
BerichtGeplaatst: 20-08-2014 18:42 Reageer met quote

Onze zoon heeft 3 weken geleden een pH-metrie gehad. Hieruit bleek dat de reflux in alle hevigheid terug is. Hij scoorde 38% reflux. Hij had ruim 260 refluxpieken in 24 uur. De langste duurde 50,3 minuten. Hij heeft al 3 operaties gehad. Dit lijkt steeds niets op te lossen. Hij heeft 2x een Lap Nissen gehad en 1x Redo Thal. Onze specialist zei dat een 4e operatie in Engeland zal gaan plaatsvinden. Intussen is de pantozol verhoogd naar 3x daags 40 mg en daarnaast krijgt hij nog 2x daags 10 ml ranitidine. Wat er nu gaat gebeuren zijn ze aan het uitzoeken. We hopen binnenkort meer te horen
Streekje
BerichtGeplaatst: 04-04-2018 9:39 Reageer met quote

heb al jaren omeprasol geslikt voor niet sluitend maagklepje
kreeg opeens maagzuur .edoscopie gehad niks gevonden zuur blijft t eet geen vetten meer en eet regelmatig .nu pantoprazol gehad maar helpt ook niet .wie heeft dit ook wordt er een beetje moedeloos van
Maanvrouwtje
BerichtGeplaatst: 11-04-2018 18:38 Reageer met quote

Heb geen verstand van maagklepjes Weet wel dat er bij maagzuurproblemen doorgaans een tekort aan maagzuur is, waardoor de boel gaat branden. Maagzuurremmers remmen het nog meer af en zorgen voor tekorten aan diverse vitaminen, mineralen en andere stoffen. Voor je maagzuur zijn juist allerlei voedingsstoffen belangrijk, waaronder magnesium en vitamine B. Vetten heb je overigens wel nodig.
Steven66
BerichtGeplaatst: 28-06-2018 9:51 Reageer met quote

Goeiedag,

Een prima alternatief voor maagzuurremmers is gastrazyme van Biotics. Dit zorgt voor herstel van de maagwand en geeft al snel verlichting (geef het enkele dagen om goed aan te slaan), zonder de nadelen van de maagzuurremmers.
Doorgaans is 2 tabletten per dag (bv 1 bij ontbijt en 1 bij avondmaal) goed. Wel niet stoppen als de klachten beter zijn, maar min. een maand blijven nemen, zodat je maagwand goed hersteld is.
Ga uiteraard naar je (alternatieve) therapeut voor specifieke richtlijnen voor jou persoonlijk. Raadpleeg je dokter als je medicijnen neemt.

Er bestaan grote misverstanden over de oorzaak van maagzuur-problemen.
Je maag wordt juist ziek door een TEKORT aan maagzuur. Maagzuur zorgt voor een goede vertering van je voedsel, wat anders begint te gisten en rotten in je darmen en zo de oorzaak is van vele darmproblemen.
In je maag zelf heeft de helicobater pylori vrij spel zonder maagzuur en zorgt voor ontsteking van je maagwand en uiteindelijk een maagzweer.
Ook andere bacteriƫn komen ongehinderd je darm en lichaam binnen zonder maagzuur.
zon86
BerichtGeplaatst: 11-10-2018 9:57 Reageer met quote

Als je last hebt van maagzuur heb je, gek genoeg, juist te weinig maagzuur. Het probleem wordt dus alleen maar groten gemaakt door de maagzuur remmers.

Vooral bij voedingsdeskundigen kan je er veel over lezen.
https://energiekevrouwenacademie.nl/maagzuurremmers-bij-te-weinig-maagzuur-is-dat-logisch/
Gismo
BerichtGeplaatst: 19-09-2019 16:09 Reageer met quote

Dit forum wordt enkel nog gebruikt door spammers.
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Alternatief voor maagzuurremmers
Pagina 4 van 4  

Vorige  1, 2, 3, 4

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring