Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Alternatief voor maagzuurremmers
Auteur Onderwerp: Alternatief voor maagzuurremmers
sparretje
BerichtGeplaatst: 16-03-2012 17:14 Reageer met quote

Mijn zoontje van 6 jaar gebruikt al 4 jaar Pantozol . Hiervan krijgt hij 80 mg per dag. In 2009 heeft hij een operatie ondergaan. Fundoplicatie lap Nissen. Heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd. Verleden week weer een gastroscopie moeten ondergaan en gisteren de uitslag van de biopten gekregen. De biopten van slokdarm waren nog steeds ontstoken. De arts leek in eerste instantie positief omdat het er best goed uitzag. Tegendeel is bewezen. daarnaast blijkt dat de fundoplicatie is gezakt en dat er nog een opening zit waar het maagzuur door kan. balen
probly
BerichtGeplaatst: 16-03-2012 18:41 Reageer met quote

Als je last hebt van maagzuur ben je toch verplicht om iets te nemen die dat gaat remmen.Neem je niets dan kan je slokdarm aangetast raken met alle gevolgen vandien.
Dus wat is het alternatief dan?
Dirkje50
BerichtGeplaatst: 17-03-2012 11:39 Reageer met quote

sparretje schreef:
Mijn zoontje van 6 jaar gebruikt al 4 jaar Pantozol . Hiervan krijgt hij 80 mg per dag. In 2009 heeft hij een operatie ondergaan. Fundoplicatie lap Nissen. Heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd. Verleden week weer een gastroscopie moeten ondergaan en gisteren de uitslag van de biopten gekregen. De biopten van slokdarm waren nog steeds ontstoken. De arts leek in eerste instantie positief omdat het er best goed uitzag. Tegendeel is bewezen. daarnaast blijkt dat de fundoplicatie is gezakt en dat er nog een opening zit waar het maagzuur door kan. balen


Ontstekingen en infecties ontstaan door ondervoeding. Laag vet en véél koolhydraten zijn de oorzaak van alle aandoeningen. Geef het kind lekker eitjes met roomboter of room, géén koolhydraten, vooral géén brood, rijst, aardappelen en fruit(suikers) , desnoods soepjes van groente, gepureerd met veel boter en room erin. Na enkele weken (misschien dagen al) moet het beter gaan. Geef alle vette melkprodukten, behalve melk ivm suikers, zoals creme fraiche ipv yoghurt en slagroom, kaas en worst. Hij wordt dan echt weer gezond, fit en slim.
sparretje
BerichtGeplaatst: 20-03-2012 17:14 Reageer met quote

Probleem is dat hij ook een eetprobleem heeft. Hij eet wel maar krijgt veel te weinig voedingsstoffen binnen. Hij heeft ook nog een vertraagde maaglediging, waardoor het eten te lang in de maag blijft. De diëtiste wilde dat hij een PEG-sonde zou krijgen, maar de specialist is hier nog geen voorstander van, gezien de compliatiegevoeligheid. Hij is al aan zijn maag geopereerd en dan komt de PEG lager in de maag te liggen dan je graag wil. Het ligt dan op het niveau waar het maagzuur in maag zit. Vaak gaat het dan lekken en krijg je vaak last van wild vlees groei. Kan dusdanig zijn dat de PEG opgeheven wordt. Hij heeft in het 2e levensjaar een jaar lang sondevoeding gehad. Wij hebben door de jaren heen al van alles geprobeerd. Extra beleg op brood, extra boter door de warme maaltijd, toetjes. Het heeft allemaal geen zin.
John2
BerichtGeplaatst: 03-04-2012 16:05 Reageer met quote

sparretje schreef:
Probleem is dat hij ook een eetprobleem heeft. Hij eet wel maar krijgt veel te weinig voedingsstoffen binnen.


Hoi sparretje, wat ik je kan aanbevelen is gebruik te maken van zgn verteringsenzymen . Dit zijn stoffen die in normale omstandigheden voldoende in de maag en darmen vertegenwoordigt zijn, maar bij een tekort , hetzij door slechte eetgewoonten of bv door een stofwisselingsaandoening voor de werking van het maag darm stelsel komt het voor dat hier een tekort aan is ontstaan . Enzymen zijn er voor het verteren van voedsel zodat het voedsel in een nieuw aangepaste toestand goed door de darmen en in dit geval de maag kan worden opgenomen .

Het enzym wat hiertoe bijdraagt heet pepsine . Dit middel kun je ( bij de specialist ) of gewoon vrij verkrijgen , online , via de drogist, natuurwinkel of apotheek . ( Ik heb gelezen dat Betaine Hydrochloride with Pepsin erg goed , ikzelf ben nu een proef begonnen met super enzymes van NOW )

Sinds kort ben ik met dit middel aan de slag gegaan omdat ik een maagzuur blokker moet gebruiken maar met nogal wat bijwerkingen maar goed, de reden is simpel , door het gebruik van pepsine versnel ik het verterings moment , ik voorkom zo dat de receptors in mijn maag langer en dus meer zuur aan wil maken die bij grotere voedsel inname vrij gaat komen om het te verteren om het schadelijke bacteries te bestrijden.

Mijn gebruik maagzuurblokkers is omdat er bij mij een middenrif breuk is geconstateerd waardoor de maag via het slokdarm openingetje (zodat de slokdarm door het middenrif kan) naar boven is gekomen waardoor mijn slokdarm-klep niet meer goed afsluit en er zo , zuur en maag-gassen in de slokdarm terechtkomen .

Dikwijls maken de maagzuurblokkers je nogal futloos en de oorzaak ligt hem in een verminderde absorbsie van voedings ingredienten.
Heb met een poeder van dit spul al na enkele dagen de indruk dat het wat energie betreft iets gaat helpen wat betreft de maagzuur productie ( afgezien van de optimalisering van de voedsel opname .

Ik hoop dat je er voor je kind wat mee kunt ! Wink
Ries71
BerichtGeplaatst: 06-04-2012 15:01 Reageer met quote

Futloosheid: check!

Ook last van die koude, bleke handen?

Als ik een dag geen maagzuurremmer inneem ga ik werkelijk als een speer maar lang volhouden is er niet bij want het zuur komt tot aan mijn ogen Sad

Enzymen...goh, als het werkt....
Francois
BerichtGeplaatst: 07-04-2012 11:42 Reageer met quote

dit is echt niks om zelf aan rond te dokteren.

even uit elkaar houden:

het is vervelend en invaliderend voor het kind als er geen definitieve oplossing is

en

het is vreselijk voor de ouders om niet een definitieve oplossing te vinden


zoek voor jullie allemaal psychologische begeleiding en laat het medische over aan de gastroenterologen. Indien je niet blij bemt met die die je hebt, of je twijfelt, ga dan naar een ander (academisch) centrum, maar aub niet zelf gaan dokteren.

***

success!

daramo
BerichtGeplaatst: 09-06-2012 3:28 Reageer met quote

een eetlepeltje honing werkt voor mij persoonlijk het beste tegen maagzuur. Verminderd de klachten enorm. Wat ook kan helpen is gember, het heeft een vieze smaak maar werkt super!!

lia ridder schreef:
Maddemelein schreef:
Hoi,

In juli vorig jaar ben ik ziek geworden. Reflux volgens de dokter. Ik kreeg omeprezazol voorgeschreven en werd alleen maar zieker. Ik ben zelfs in het ziekenhuis opgenomen. Daar kreeg ik Nexium. Het ging even wat beter en ik kon weer naar huis. Ik werd weer zieker, van de nexium dit keer. Ik kreeg ranitidine, ook daar werd ik ziek van. In de tussentijd heb ik nog steeds een gastritis en dus maagpijn enz.
Kent iemand een ander medicijn dat je in dit geval kunt gebruiken? Ik slik maalox, maar ja, dat schiet niet echt op natuurlijk. Zijn er dus anders medicijnen dan maagzuurremmers


Mijn man gebruikt al jaren maagzuurremmers.
De enige die zonder bijwerkingen goed functioneert is losec, deze is erg duur en wordt uitsluitend vergoed als er op het recept bijstaat dat het medisch noodzakelijk is.
Andere medicijnen of hielpen niet of gaven andere problemen.
Je kunt dit altijd nog proberen, succes !
Lia
LoLa88
BerichtGeplaatst: 06-07-2012 15:04 Reageer met quote

antagel, pantozol, losec mups, esomeprazol
herke036
BerichtGeplaatst: 07-07-2012 10:00 Reageer met quote

Ik herken dit want ik heb ook een scheurtje in mijn middenrif. Ook alles geslikt en op den duur had ik meer last van de medicijnen. Ik ben toen met alles gestopt. Ik ga niet zeggen dat het over is want ik heb zo af en toe slechte dagen maar over het algemeen genomen is het oke.

Om gisting en gasvorming te voorkomen hou rekening met het volgende:

? Drink voor het eten en niet tijdens of direct na!
? Eet geen suiker (toetje) of fruit na het eten. Gaat je eten nl. van gisten
? Eet geen brood bij je hoofdmaaltijd, gaat gisten (opgeblazen gevoel etc., slechte vertering)
? Zorg dat je voorgerecht van hetzelfde type is als je hoofdmaaltijd (vis met vis). Ga niet van alles door elkaar eten (zware vertering)
? Eet fruit of rauwkost en 1-2 uur voor je maaltijd, stimuleert de spijsvertering

Je zal zien als je hier rekening mee houdt dat je maag veel en veel rustiger is en dat je waarschijnlijk zonder medicijnen uit de voeten kan.

mvg henk

********************

coolie888
BerichtGeplaatst: 30-06-2014 20:09 Reageer met quote

heeft er nog iemand een alternatief voor zantac?
zit al een jaar met maagpijn,braakneigingen,opgeblazen gevoel,vaak boeren en heb al allerlei medicatie geprobeerd. gaviscon,riopan,maalox,sedacid,pantomed,zantac,ranitidine,losec,gastrazyme,gastronol van avogel...van al die maagzuurremmers krijg ik bijwerkingen zoals moe,futloos...
ik zoek echter naar een homeopatisch middel dat tegerlijkertijd heel sterk is,maar ik vind niets, en dokters weten het ook niet meer, accupunctuur ook al reeds geprobeerd
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 03-07-2014 0:51 Reageer met quote

Hallo Coolie,
Wat mij destijds goed beviel, was een natuurlijk middel: Optimax Frutin Maagfijn, een kauwtablet. Zou je eens kunnen proberen.
Succes, groet, Musje.
Noortje64
BerichtGeplaatst: 08-07-2014 13:44 Reageer met quote

@ Coolie,

Ik weet geen alternatief maar heb wel een aantal vragen. Jouw symptomen doen mij namelijk ergens aan denken.
Je zult misschien denken: wat een rare vragen.
Maar als je het niet erg vind, graag antwoorden.
Heb je hier pas 1 jaar last van of is het langzaamaan erger geworden?
Wat is jouw leeftijd en heb je last van overgewicht of gehad?
In geval van gehad, wat ben je aan gewicht verloren?
Is het gewicht niet van toepassing, zit ik in een hele verkeerde richting te denken.
coolie888
BerichtGeplaatst: 10-07-2014 16:15 Reageer met quote

om even alles op een rijtje te zetten :
ik had op juli 2012 maagpijn, heb ik een gastroscopie laten doen. De dokter vertelde me dat mijn kleppen open stonden tussen maag en slokdarm(je kent wel). Hij gaf me esomeprazole, ik kreeg hier enorm koppijn van,en na een week zijn we hier mee gestopt en heb ik pantomed 40 gekregen,dit werkte,al had ik wel lichtjes last van braakneigingen.Maar ik kon er mee verder.
Dan in mei 2013 werd ik enorm vermoeid zonder enige reden.Ik had terug enorme last van maagpijn.De dokters hebben me volledig onderzocht,ben naar dienst vermoeidheid doorverwezen,bloed onderzocht, een longscan,een buikscan. De dokter zei me : stop met pantomed,en probeer eens met zantac. Zantac maakte me enorm moe dus ben ik ook met zantac na 2 weken gestopt.
Dan sedacid 2 weken geprobeerd,zelfde resultaat,moe en maag deed steeds pijn.
In september 2013 terug gastroscopie gedaan maar in een ander ziekenhuis of toch enige twijfel weg te werken.Daar vonden ze niets abnormaal. Ik heb altijd maaglast,en nog zeggen de dokters dat met men maag alles in orde is.
Oktober 2013 heb ik ook een coloscopie laten doen.ook niets gevonden.
Ook oktober 2013 ben ik begonnen met accupuncturen,15 sessies,dit hielp wel ! maar ik herviel telkens.na 3 dagen kreeg ik terug maagpijn.
In maart 2014 heb ik een slaaptest gedaan. Dit was ook volledig in orde.
In juni 2014 heb ikterug een maagonderzoek laten doen.ook niets gevonden. De dokter gaf me lansoprazol sandoz. Ik werd hier enorm moe van,en heel licht verbetering aan de maag.Dus ook mee gestopt.
Ondertussen heb ik ook litican 5 dagen geprobeerd,geen beterschap,metocloparide 3 dagen geprobeerd,dit was letterlijk een hel ! werd ik heeel moe van.
Tot op heden : Vanaf s'morgens heb ik al maagpijn bij het opstaan.24/24 maagpijn. Braakneigingen,Sporten gaat niet meer want dan krijg ik een groter braakgevoel. Als ik op mijn maag lichtjes duw,doet het al pijn, na het eten ligt het eten als een baksteen op men maag,opgeblazen gevoel,heel vaak boeren.
Naar het toilet gaan,gaat goed,stoelgang is ook gecontroleerd geweest,dit was in orde,
En ook geen diarree,want de dokter dacht eventueel een allergie voor lactose,maar heb al 3j geen diarree meer gehad.
Van medicatie heb ik al geprobeerd : gaviscon,riopan,maalox,sedacid,pantomed,zantac,ranitidine,lansoprazole,litican,metocloparide.

Ik zit echt met een verveeld probleem,en dokters weten het ook niet meer.
Iemand soms een oplossing voor mij? Dank u wel !
Ik ben 33j, en ben van 75kg gezakt naar 58kg.
anja999
BerichtGeplaatst: 10-07-2014 17:49 Reageer met quote

Hallo coolie.

Wil hier even op reageren.
De klachten die jij hebt komen mij heel bekend voor en ik wil mijn verhaal niet te lang maken, maar na jarenlang rondgelopen te hebben, kwam ik bij een MDl arts terecht die een lactose test ( ook ik had geen diarree!)liet doen en een maagledigings onderzoek.
Daar kwamen dus al mijn klachten vandaan.
Ik had wel degelijk een lactose intolerantie en een sterk vertraagde maaglediging.
Mijn eten bleef dus uren in mijn maag voordat het naar mijn darm ging.(vandaar het baksteen gevoel)
Heb nu dus een lactose vrij dieet en medicatie voor mijn maaglediging.
Was zo blij dat er eindelijk een oorzaak was gevonden voor mijn klachten.
Deze onderzoeken worden niet standaard gedaan en je moet er voor in de grotere ziekenhuizen zijn.
Zit momenteel in het AZ te Maastricht.

Hopelijk heb je wat aan mijn advies.

Groetjes Anja
coolie888
BerichtGeplaatst: 11-07-2014 4:26 Reageer met quote

dag anja,
bedankt voor je reactie intussen.
ik ga dat alvast proberen, misschien eens een week of 3 lactose vrij eten,en kijken hoe men maag gaat doen.
Aangezien ik ook aziaat ben,heb ik hier mss iets meer aanleg voor een lactose allergie
Ik laat over 3 weken nog iets weten,
alvast bedankt
coolie888
BerichtGeplaatst: 17-07-2014 8:18 Reageer met quote

een maand lactose volhouden vind ik nu wel best lang,en ben gelijk naar men dokter gelopen en achter de blaastest voor lactose gevraagd,ze ging het mij volgende week bezorgen.
Na 5 tal dagen lactose vrij te eten,voel ik toch nog steeds het opgeblazen gevoel. Ik begin me al lichtjes zorgen te maken dat het dat niet is,maar goed,we zien wel
anja999
BerichtGeplaatst: 17-07-2014 9:31 Reageer met quote

Door deze test kun je dan al uitsluiten dat het wel of geen intolerantie is.

Bij mij was tijdens de gastroscopie ook niets te zien maar bleef ook klachten houden.
Misschien toch een doorverwijzing vragen naar een goede MDL arts in een AZ??
Ben je al ooit bij een MDL arts geweest omtrent je klachten.
Je voelt zelf aan dat het niet goed en ga op je gevoel af, dat heb ik ook gedaan.

Succes met je blaastest, ik wist tijdens de blaastest meteen dat het niet goed was, gaf hoge waarde aan nadat ik de beker drank op had.

gr. Anja
coolie888
BerichtGeplaatst: 05-08-2014 21:47 Reageer met quote

resultaat ondertussen gekregen.
Positief getest voor lactose intollerantie.
Nu heb ik 2j maagzuurremmers genomen voor niets eigelijk. Ondertussen ben ik al 2 weken lactose vrij aan het eten,en voel ik nog steeds maagpijn,en eten dat op men maag ligt, de dokter heeft me vandaag erythroforte 500 gegegeven, antibiotica dat ik 8 dagen moet nemen,zodat men darmen terug in orde komen zegt de dokter. Ik ben eens benieuwd of deze medicatie me gaat helpen.
Iemand nog suggesties om men darmen terug snel de oude te krijgen?
Groetjes
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 08-08-2014 0:10 Reageer met quote

Hai Coolie,
Je zou prebiotica kunnen proberen, tussen de doseringen antibiotica in; en na de kuur a.b. is het zeker aan te bevelen, om de darmflora te herstellen...
Verder kun je naar een osteopaat gaan en vragen je maag te behandelen; als ik (na buikgriep) last van m'n maag blijf houden, blijkt m'n maag verkrampt te zijn en doet ook pijn als ik licht op m'm maag duw. Na enkele behandelingen bij de osteopaat verdwijnen de maagklachten weer; zonder behandeling blijf ik er 3 maanden last van houden.
Sterkte en groetjes, Musje.
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Alternatief voor maagzuurremmers
Pagina 3 van 4  

Vorige  1, 2, 3, 4  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring