Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Alternatief voor maagzuurremmers
Auteur Onderwerp: Alternatief voor maagzuurremmers
Maddemelein
BerichtGeplaatst: 07-02-2006 15:30 Reageer met quote

Hoi,

In juli vorig jaar ben ik ziek geworden. Reflux volgens de dokter. Ik kreeg omeprazol voorgeschreven en werd alleen maar zieker. Ik ben zelfs in het ziekenhuis opgenomen. Daar kreeg ik Nexium. Het ging even wat beter en ik kon weer naar huis. Ik werd weer zieker, van de nexium dit keer. Ik kreeg Ranitidine, ook daar werd ik ziek van. In de tussentijd heb ik nog steeds een gastritis en dus maagpijn enz.
Kent iemand een ander medicijn dat je in dit geval kunt gebruiken? Ik slik Maalox, maar ja, dat schiet niet echt op natuurlijk. Zijn er dus anders medicijnen dan maagzuurremmers?
Maddemelein
BerichtGeplaatst: 08-02-2006 9:35 Reageer met quote

Niemand? Ik moet morgen terugkomen bij de dokter en had gehoopt op een antwoord. Ik woon niet in nederland en mijn huisarts hier zegt dat ze geen alternatief weet. Ik heb geen zin om weer naar een internist te gaan alleen maar om te vragen of er een andere optie is behalve maagzuurremmers.
heron
GastBerichtGeplaatst: 08-02-2006 10:02 Reageer met quote

ben zelf naar een homeopatisch arts gegaan ivm geruime tijd te kampen met maagklachten,bleek de helicobacter bacterie te zijn .
heb het idee dat het homeopatisch middel me wel helpt.
misschien kun je het in die richting zoeken .
wel een goede arts zoeken.
Greet
GastBerichtGeplaatst: 08-02-2006 10:58 Reageer met quote

Ik gebruikte ook metoprololsucc 50. eerst kleine witte tabletjes, nu grote met een gleuf erin. Bevalt me op een of andere manier niet. Ben zweterig, oorsuizen is erger geworden en heb het idee dat het gewoon geen lekker middel is. Als je de bijsluiter leest, dan is het ook gevaarlijkl als je per ongeluk een extra tablet hebt genomen. Ik heb spijt dat ik er aan ben begonnen en heb sterk mn twijfels erover wat slechter is, de tablet of hoge bloeddruk. Had vannacht erge last van hartkloppingen en heb slecht gevoel over het feit dat medicijnen maar steeds worden veranderd en goedkoper gemaakt door een of ander stofje wat er al of niet inzit. Of om de fabrikant te steunen. En ik geloof niet erg in het uittesten van deze middelen in combinatie met andere geneesmiddelen. Sorry, krijg steeds minder vertrouwen in huidige medicijnen en zorg.
marleen
GastBerichtGeplaatst: 13-02-2006 16:07 Reageer met quote

Gebruik zelf ook enkele weken nexium vanwege refluxklachten en heb last van zowat alle bijwerkingen zoals vernoemt in de bijsluiter.Hoofdpijn, misselijk, buikpijn, oorsuizen.Moet er toch van de specialist mee door gaan en over 3 weken moet ik terug komen.Hoop wel dat er dan een alternatief is of mogelijk halvering van de dosering naar 20 mg per dag want zo schiet ik er ook niet veel mee op.Ben benieuwd naar andere reakties.Zijn er mensen die ervaring hebben met homeopatische alternatieven of dieetadvies hieromtrent. Bvd.
Heleen
BerichtGeplaatst: 13-02-2006 21:08 Reageer met quote

marleen schreef:
Zijn er mensen die ervaring hebben met homeopatische alternatieven of dieetadvies hieromtrent.

Dieetadviezen zul je toch al wel gekregen hebben? Koffie (inclusief caffeïnevrij), kruidige en zure dingen, en ook chocolade en tomaten kunnen de klachten verergeren. Verder is het goed om geen strakke kleding te dragen, zo'n 1 à 2 uur voordat je gaat slapen niet meer te eten, en als je 's nachts veel klachten hebt, kun je het hoofdeinde van je bed wat hoger zetten. Let wel: geen extra kussens of alleen het hoofdeinde schuin omhoog zetten, want hierdoor komt er juist meer druk op de maag te staan. Maar echt een stel klossen of iets anders onder de poten aan het hoofdeind. Verder zijn er natuurlijk veel verschillende medicijnen die kunnen helpen bij deze klachten, dus als je veel last hebt van bijwerkingen, kun je met je arts overleggen of het zinnig is eens een ander middel te proberen.
heron
GastBerichtGeplaatst: 14-02-2006 10:36 Reageer met quote

gebriukte ook nexium zonder voldoende effect.
bleef veel klachten houden en werd steeds beroerder.
bleek besmetting met de helicobacter bacterie te zijn.
die veroorzaakt maagzweren en ontstekingen aan twaalfvingerige darm .is behandeld met pantopackuur.
daarnaast ben ik naar een homeopatisch arts gegaandie vond een intolerantie voor bladgroente.
gebruik daar nu korreltjes voor.
het gaat nu na 2jr modderen een stuk beter ,gebruik nog wel nexium 40 mg
maar ben blij dat het nu goed gaat heb geen last van bijwerkingen
Herman v.S.
GastBerichtGeplaatst: 30-03-2006 9:32 Reageer met quote

Alternatief voor maagzuurremmers: Confused

In 2004 kreeg veel last van reflux (terugstromen van het ********) is ontstaan door emotionele tijd en dit sloeg op mijn maag en darmen. Werd doorverstuurd naar het ********** voor maag-onderzoek, zeer voor-oorlogse methode. Kreeg een bitje met ronde opening in je mond en daar doorheen werd een dikke kabel met cameraatje voorzien en door je slokdarm geduwd zo je maag in. Gaan ze kijken of er een ontsteking in de maag is, nou sindsdien is het alleen maar verergerd. Na deze behandeling werkte mijn sfincter helemaal slecht. (afsluit klepje tussen maag en slokdarm). Heb ranitidine gekregen dit hielp even, daarna omeprazol allemaal rotzooi!!!! Nu neem ik gastronol en edisan van DR.Vogel dit helpt goed, Razz mits je je wel aan je voedingspatroon blijft houden. Dus met mate eten, niet te pittig eten en de voedings combinaties in de gaten houden. s'morgens een zware maaltijd s'middags iets minder en s'avonds een hele lichte maaltijd. Zoals de Daoistische monniken zeggen s'morgens eten als een koning, s'middags als een prins en s'avonds als een bedelaar. Ook befoefen ik nu Qigong(chi kung) Chinese gezondheidsoefeningen deze methode bestond al duizendenjaren voor de chinese geneeskunde. Heb hier heel veel baat bij, brengt mijn maag en darmen tot rust. Ook drink ik met regelmaat aardappelsap ontzuurd de darmen en overtollig ******** en groene klei in poedervorm kan je ook gebruiken, deze kan je bij een natuurwinkel halen, ontziet de maag en darmen en brengt een beschermlaagje tegen de darm -en maagwand aan. Ook zink tabletten kan je gebruiken voor extra bescherming van de slijmvliezen.

Heel veel succes en beterschap toegewenst. Wink
60
GastBerichtGeplaatst: 03-04-2006 12:58 Reageer met quote

Als ik last heb van brandend maagzuur, drink ik een glas melk
simon sander
GastBerichtGeplaatst: 12-05-2006 11:03 Reageer met quote

Maddemelein schreef:
Niemand? Ik moet morgen terugkomen bij de dokter en had gehoopt op een antwoord. Ik woon niet in nederland en mijn huisarts hier zegt dat ze geen alternatief weet. Ik heb geen zin om weer naar een internist te gaan alleen maar om te vragen of er een andere optie is behalve maagzuurremmers.


Ik kreeg een antibiotica-kuur tegen mijn steeds terugkerende 'eendagsgriepjes', na 8 dagen was ik ineens volledig vrij van maagzuur ! Was het dan toch de helicobacter pilori bacterie? Maarja, na 2 weken was het terug... Toen +-20 dagen lang Ranitidine; hielp tot het einde van de kuur...
Ineens valt het me op dat ik al een week géén rennie heb gebruikt. Het enige wat me tebinnen schiet is dat ik Propolis tinctuur is heb gebruikt. Dat spul wordt gemaakt door bijen, een natuurlijk antibioticum, een geweldig product! Had ook nog een laatste restje gesnoept van honing met propolis, dat bracht me op het idee van propolis. Is ook verkrijgbaar bij Rozemarijn. Via google is er veel over te vinden.
Ik hoop dat dát het is wat ons kan helpen; beterschap!
Zus
BerichtGeplaatst: 12-05-2006 13:03 Reageer met quote

Weet je wat ook goed helpt: Een schepje vanillevla
Ass.voeding
BerichtGeplaatst: 24-05-2006 10:42 Reageer met quote

60 schreef:
Als ik last heb van brandend maagzuur, drink ik een glas melk


Is een goed middel want er zit kalk in en dat helpt.
student
GastBerichtGeplaatst: 06-06-2006 22:22 Reageer met quote

Zelf heb ik een jaar geleden ook veel last van mijn maag gehad - heliobacter bacterie was aanwezig.
Met homeopathie en colloidal zilver (een natuurlijk antibiotica) was het binnen een paar weken over.
Inderdaad wel een goede klassiek homeopaat of homeopathisch arts zoeken (kan via beroepsverenigingen)
Chefpel
GastBerichtGeplaatst: 05-07-2006 16:41 Reageer met quote

Heey ik las een beetje deze verhalen en het is best interresant om te lezen. Ik probeer er een beetje achter te komen wat ik nu pcies heb. Krijg binnekort een maag onderzoek, omdat ik nu al 1,5 jaar loop met maagklachten ik neem nu deze medicijnen:

Movicol 1 zakje
Nexuim
Diclofenacnatrium

Voorheen nam ik alleen maar movicol s'ochtends en dan ging het wel een beetje. Ik at over de hele dag vrij weinig s'ochtends 1 broodje, s'middags 2 of soms 3 broodjes en dan s'avonds pas wat avond eten. Wat eerlijk ook niet gezegt veel voor stelde. Ik moet elke vrijdag avond uit eten omdat ik in een winkel werk, maar als ik terug kom voor 7en ben ik zo misselijk dat ik eerst een 15 minuten op de toilet zit want ik heb dan erge last van diaree.

Heeft iemand tips voor mij, of kan me vertellen wat het is wat ik heb of denkt?

Gr wouter

Tommy77777
GastBerichtGeplaatst: 02-11-2006 11:06 Reageer met quote

Heb ook al een jaar last van slokdarmontsteking en spastische darm. Klinkt niet bemoedigend, ik weet het, maar het enigste wat dit doet helen is .... tijd. Het betert dus niet van dag tot dag, maar van maand tot maand. Maar in het begin is het een hel !! Vooral oppassen met melkprodukten, mager eten, maar zeker toch veel vezels eten, volkorenpasta, volkorenrijst, bekomt me allemaal zeer goed. Denk dat ik nu het probleem heb dat mijn lichaam afhankelijk is van de maagzuurremmer want ik kan er bijna niet mee stoppen. Zurcale is de naam; maar het werkt wel goed.
Ook dagelijks bewegen en ontspannen is enorm belangrijk.
Beterschap allen.
riny
GastBerichtGeplaatst: 09-11-2006 17:29 Reageer met quote

Maddemelein schreef:
Hoi,

In juli vorig jaar ben ik ziek geworden. Reflux volgens de dokter. Ik kreeg omeprazol voorgeschreven en werd alleen maar zieker. Ik ben zelfs in het ziekenhuis opgenomen. Daar kreeg ik Nexium. Het ging even wat beter en ik kon weer naar huis. Ik werd weer zieker, van de nexium dit keer. Ik kreeg ranitidine, ook daar werd ik ziek van. In de tussentijd heb ik nog steeds een gastritis en dus maagpijn enz.
Kent iemand een ander medicijn dat je in dit geval kunt gebruiken? Ik slik maalox, maar ja, dat schiet niet echt op natuurlijk. Zijn er dus anders medicijnen dan maagzuurremmers?


Zoethout is een uitstekend middel. Alleen voor incidenteel gebruik. Bij langdurig gebruik kun je hoge bloeddruk krijgen. In capsulevorm verkrijgbaar (bijvoorbeeld van het merk Vitotaal).
Mamieke
BerichtGeplaatst: 10-11-2006 0:02 Reageer met quote

Wat ik hier nog niet tegengekomen ben, is nu juist de maagbeschermer die ik gebruik: Pantozol.
Vanwege langdurige maagklachten ben ik begonnen met Ranitidine, zonder enig resultaat. Toen een lage dosering Pantozol (1 x per dag 20 mg) met ook bijna geen resultaat. Bij een maagonderzoek werd een gastritis ontdekt veroorzaakt door die Helicobacter bacterie (of hoe dat ding precies heet). Omdat ik ook galstenen had, is de galblaas verwijderd en tegelijkertijd heb ik een Pantopac-kuur gehad.
Jammer genoeg heeft het ziekenhuis bij die kuur een fout gemaakt en heb ik die een tweede keer gekregen.
Omdat ik daarna nog steeds last van mijn maag bleef houden, zit ik nu in een proefperiode met een megahoge dosis Pantozol (2 x daags 80 mg, terwijl de fabrikant aangeeft dat de helft al het maximum is). Als dit niet voldoende zou helpen zou ik in december weer zo`n maagonderzoek krijgen.
Gelukkig........geen last van mijn maag meer.
Ben wel benieuwd hoe het zal gaan met het afbouwen van de Pantozol want ik kan me niet voorstellen dat zo`n hoge dosis gedurende langere tijd geslikt mag worden.
Mamieke
Tommy7777
GastBerichtGeplaatst: 14-11-2006 13:58 Reageer met quote

Pantoprazol, inderdaad, Zurcale is op basis van Pantoprazol. Omeprazole, esomeprazole, lansoprazol, is allemaal maagzuurremmer. Heb ook al proberen af te bouwen, want dacht genezen te zijn. Proberen te compenseren met aardappelsap, helaas toen weer overdadig gegeten en hervallen, neem nu terug dagelijks 20mg. Liever wat langer maagzuurremmer innemen dan hervallen eerlijk gezegd.
Mamieke
BerichtGeplaatst: 14-11-2006 18:26 Reageer met quote

Hoi Tommy,
Zijn die 20 mg voor jou voldoende om klachtenvrij te zijn?
Ik zie enorm op tegen afbouwen van mijn 160 mg.
Mamieke
Gast
BerichtGeplaatst: 27-11-2006 17:32 Reageer met quote

Hoi Mamieke,

Sorry voor het late antwoord. 160mg per dag is echt wel veel te veel hoor. Om eerlijk te zijn, ik begrijp je volkomen. In het begin nam ik 2 keer 40mg (80 per dag dus) en kon mezelf totaal niet inbeelden ooit in staat te zijn af te bouwen tot 20mg. Toen mijn apotheker zei: 1 pilletje 20mg 's morgens dacht ik dat hij gek was. Maar na verloop van tijd moest het wel en ... inderdaad. In het begin was ik ook zo ziek dat ik dacht dat het kwam door teveel maagzuur, ik vrees dus dat je ook de tijd wat zijn werk moet laten doen... Neem je je medicatie op de juiste manier ? Een maagzuurremmer neem je in op nuchtere maag ongeveer 30minuten voor het eten en werkt de hele dag (8uur lang). Normaal als je 's avonds warm gegeten hebt zal je overtollige maagzuur "bezig" zijn met de vertering en op de avond daalt je maagzuurniveau zo al. De moeilijkheid is dus de dag door te komen. Nog een tip, hou een agenda bij van wat je kan eten en niet, dit is immers zeer verschillend van persoon tot persoon. Ik heb ook het probleem dat ik de maagzuurremmer wil afbouwen. Soms lukt het, soms komen de klachten terug. Ben ook al een jaar Zurcale aan het nemen. vind het ook niet leuk, maar zonder Zurcale kan ik echt niet functioneren. Liever een maagzuurremmer dus als hervallen. Succes !
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Alternatief voor maagzuurremmers
Pagina 1 van 4  

1, 2, 3, 4  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring