Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Tandheelkunde > Alleen tandarts mag tanden bleken
Auteur Onderwerp: Alleen tandarts mag tanden bleken
Redactie
NieuwsposterBerichtGeplaatst: 19-01-2005 11:41 Reageer met quote

Alleen tandarts mag tanden bleken

AMSTERDAM - Bleken van tanden kan erg gevaarlijk zijn, daarom moet er altijd een tandarts bij zijn. Dat zegt Joost Roeters van het Sint Radboud ziekenhuis in Nijmegen in het Algemeen Dagblad, woensdag. Volgens Roeters bevatten veel tandbleekmiddelen te hoge concentraties waterstofperoxide. Dat middel kan problemen aan gebit en tandvlees veroorzaken. "Mensen willen vaak snel witte tanden en laten zich allerlei producten aansmeren", aldus Roeters.

"Het enige goede en veilige middel is een gel op basis van waterperoxide die is aangebracht door de tandarts." Roeters vindt daarom dat bij iedere bleekbehandeling een tandarts betrokken moet zijn, zo stelt hij in de krant. Bleken is bovendien niet bij iedereen mogelijk. In situaties waarbij de patiƫnt lekkende vullingen heeft, kronen of gevoelige tanden, is het niet altijd verstandig om aan bleken te beginnen.

Bleekmiddelen

Het AD beschrijft hoe het grote publiek zich in navolging van bekende mensen zoals Tom Cruise, Gerard Joling en Estelle Gullit massaal op de bleekmiddelen stort. Veelal worden dan methoden gebruikt die te koop zijn bij de drogist, supermarkt, internet en televisieprogramma's. Dat is 'onwenselijk', vindt Roeters. Het gevaar zit in het bleken met hoge concentraties waterstofperoxide. Dat maakt het glazuur poreuzer en verandert de weefselstructuur van het tandbeen. De tanden worden dan veel gevoeliger, verklaart Roeters.

Veel fabrikanten van bleekmiddelen houden zich niet aan de wettelijke limiet van 0,1 procent. Boven die limiet kan er een verbrandingsreactie optreden die bloedende wonden veroorzaakt. Een 'overdosis' in combinatie met roken en alcoholgebruik levert bovendien een gezondheidsrisico op.

Bron: NU.nl
Gast
BerichtGeplaatst: 29-11-2005 16:38 Reageer met quote

dit is best wel gezeik. Familielid heeft een bedrijf hierin en heeft goede reacties. Als je het maar goed doet. Je krijgt een opleiding erin en het duurt zeker wel ven vorodat het goed gaat.
Hooglander1
ConciƫrgeBerichtGeplaatst: 29-11-2005 18:54 Reageer met quote

Quote:
Veelal worden dan methoden gebruikt die te koop zijn bij de drogist, supermarkt, internet en televisieprogramma's.


Het gaat dus om thuismiddelen en niet om bedrijven die "bleken"

Verder is dit een erg oud topic, ik doe dit topic dan ook op slot.
Index > Tandheelkunde > Alleen tandarts mag tanden bleken
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring