Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Kinderziekten > Emmeloord moet kinderafdelingen houden
Auteur Onderwerp: Emmeloord moet kinderafdelingen houden
Redactie
NieuwsposterBerichtGeplaatst: 03-10-2002 21:22 Reageer met quote

DEN HAAG (ANP) - Het ziekenhuis in Emmeloord, een van de twee locaties van de IJsselmeerziekenhuizen, moet in ieder geval de afdelingen kindergeneeskunde en gynaecologie behouden. Dat heeft minister Bomhoff van Volksgezondheid donderdag in de Tweee Kamer gezegd.

Deze twee specialismen zijn volgens Bomhoff noodzakelijk, omdat in de Noordoostpolder en in Urk het geboortecijfer veel hoger is dan elders in Nederland. De zwangere vrouwen daar hebben een voorkeur voor thuisbevalling, maar toch is het belangrijk dat snel medische zorg achter de hand is.

Over andere specialismen kon Bomhoff geen toezeggingen doen maar volgens hem is het niet nodig dat een ziekenhuis altijd de vijf medisch basisspecialismen in huis heeft. CDA en PvdA zijn het daar absoluut niet mee eens, omdat de basisspecialismen niet zijn los te koppelen van intensieve zorg, chirurgie en cardiologie.

Crisis

De IJsselmeerziekenhuizen, met de tweede locatie in Lelystad, verkeert al enige tijd in een bestuurlijke crisis door onvrede over mogelijke samenvoegingen van allerlei medische specialismen. Er is tijdelijk een nieuwe directeur en nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht. Eind september stapte voorzitter M Knip van de Raad van Toezicht van de IJsselmeerziekenhuizen op. Dat deed hij op aanwijzing van minister Bomhoff.

Bomhoff zei de situatie in de IJsselmeerziekenhuizen te bevriezen en in de gaten te houden. Een team zal signalen van alle betrokkenen en ook burgers opvangen. Dat moet voorkomen dat nog spelletjes worden gespeeld.

Bron: Trouw
Index > Kinderziekten > Emmeloord moet kinderafdelingen houden
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring