Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > weeral extrasystolen
Auteur Onderwerp: weeral extrasystolen
Frederick
GastBerichtGeplaatst: 31-01-2006 0:07 Reageer met quote

Hallo iedereen,
ik ben Frederick, 23 jaar en hou me voltijds bezig met tennis. Ik heb al heel lang last van extrasystolen (boemboem....BOEM) maar de laatste drie jaar loopt het wel de spuigaten uit. Ik ga nu al 1,5 maand niet meer trainen omdat ik gewoon geen zin meer heb en het iets minder is in rust dan tijdens inspanning. (soms is het ook omgekeerd). Ook 's nachts heb ik hier vaak wel eens last van en omdat ik heel groot ben en vrij mager (ik denk maar dat het daar aan ligt anders word ik nog meer gek!) voel ik ook heel vaak mijn hart slaan. dit slaat dan héél krachtig, maar niet altijd sneller.(herkent iemand dit??).het lijkt alsof het eruit gaat boenken soms!! En laatst was ik zelfs wakker geschoten van een zeer onregelmatig gevoel aan mijn hart! Ik ging snel rechtop zitten en dacht dat ik eraan ging..Het was net een gigantische worm die mijn hart had vervangen!!Zeer angstaanjagend!!Na een tijdje ging dit weer weg gelukkig! Ik heb al drie verschillende cardiologen geraadpleegd en die zeiden allemaal dat mijn hart gezond en wel was en dat ik ermee moest leren leven..Toch heb ik het gevoel dat ik de één of andere dag het loodje ga leggen of 's nachts ga stoppen met ademen..anders eten,visoliepillen,meidoorn...zou dit helpen of niet..ik heb zo veel zin om weer te sporten maar zie het op deze manier gewoon niet meer zitten.Gewoon leven is zelfs de laatste tijd soms zwaar...desondanks probeer ik te blijven lachen en hoop ik op een paar leuke reacties.
Groetjes aan iedereen!! Frederick Razz Embarassed Cool
Hans M.
GastBerichtGeplaatst: 31-01-2006 15:40 Reageer met quote

Hej Frederick,
als ik jouw was zou ik me niet te veel zorgen maken..tenminste,dat hebben ze mij toch ook aangeraden!Van extra systolen heb ik al heel lang last en ik doe ook zeer veel sport..We moeten er maar aan wennen. Het zijn ook vaak mensen die nog nooit iets gahad hebben waar het plots bij fout gaat..Als je al drie verschillende cardiologen gesproken hebt dan zou ik me toch niet te veel zorgen maken! Véél succes nog verder probeer er niet te veel mee bezig te zijn al is dat niet altijd even makkelijk! Groetjes Hans
Frederick
GastBerichtGeplaatst: 31-01-2006 16:57 Reageer met quote

Ik weet dat ik me zogezegd geen zorgen hoef te maken, maar ik blijf natuurlijk wel met dat hoogst onaangenaam gevoel zitten...Ook als ik bijvoorbeeld in de douche ga heb ik de indruk dat deze extra systolen (rare hartkloppingen) uitgelokt worden door warme temperaturen of zo...in elk geval bedankt voor je reactie en veel succes met alles wat je doet! Razz
Wimpie
GastBerichtGeplaatst: 31-01-2006 18:50 Reageer met quote

Beste Frederick,
die extrasystolen zijn dat een soort ritmestoornissen met twee snelle en dan een trage harde slag??want daar heb ik namelijk zeer veel last van..ik heb het er soms zeer moeilijk mee en raak dan in paniek.Mijn huisarts zegt ook dat ik me er niet teveel van moet aantrekken maar ja..je weet zelf hoe dat gaat! Ook heb ik het gevoel dat mijn hart er soms gaat uitbonken,zo krachtig en raar doet het soms!! Ik hoop dat het blijft kloppen hoor, want zit er danig over in...
wannes
GastBerichtGeplaatst: 31-01-2006 21:12 Reageer met quote

Raar Frederick,
voltijds tennis, 3 cardiologen...je lijkt wel op mij..Waar speel jij dan tennis en word jij niet gek dan??ja dus....Sterkte in elk geval!
jurgenreuske
GastBerichtGeplaatst: 12-03-2006 0:05 Reageer met quote

hey Frederick!!!
ik ben Jurgen,30jaar,vorig jaar 8januari in Aalst een open hartoperatie gehad! had een aangeboren hartgeruis dat door de jaren heb geëvolueerd is tot een fel lekkende mitralisklep!
nu hebben ze dan een ring rond mijn klep gezet,voel me wel een stuk beter als voor de operatie maar heb nog enorm veel last van extra systolen,voor het minste beetje ben ik zenuwachtig en zijn die extrasystolen zijn er dan ook weer,wel 25keren per dag om niet te zeggen constant!Sad
ik neem wel een bètablokker maar dit helpt niet,mijn cardioloog zegt dat ik me niet ongerust moet maken maar kan het psychisch echt niet meer aan,word er zot van,telkens ik het huis uit moet ben ik opgejaagd,zenuwachtig,extrasystolen,zweten,beven,trillen,licht in mijn hoofd en vaak paniek!
ik wil wou dat er medicatie bestond om mijn extrasystolen te verdrijven maar mijn cardioloog zegt dat deze medicatie schadelijker voor mijn lichaam zou zijn dan de extra systolen!
rikki
BerichtGeplaatst: 12-03-2006 12:42 Reageer met quote

hallo Frederick. ik denk dat je klachten met je lengte niks te maken hebben. Ik ben klein van stuk en heb het ook. Misschien een geruststelling.
Frederick
GastBerichtGeplaatst: 15-03-2006 20:17 Reageer met quote

Hoi allemaal, bedankt voor jullie reacties!
Ik heb er nog steeds last van maar iets minder..Ik neem nu meidoorn en visolietabletten! het helpt wel!
Groeten en sterkte aan iedereen!!!
Fred
Bart D
GastBerichtGeplaatst: 22-03-2006 17:31 Reageer met quote

Hey Frederick, ik ken je probleem volledig. Ik ben 24j en een professionele sporter en heb ook extra systolen, veel zelfs. Bij mij is alles begonnen rond mijn 16 jaar. Sindsdien laat ik mij elk jaar onderzoeken bij een cardioloog maar telkens krijg ik te horen dat alles normaal is en ik me geen zorgen hoef te maken.
Maar het is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Er is een periode geweest dat er nogal veel sporters plots stierven. Hierdoor ben ik echt heel angstig geworden. Zelfs zo erg dat ik even kalmeermiddelen heb moeten nemen, het was een vizieuze cirkel : sporter dood => extra angst => stress => meer extra systolen => meer angst => meer stress => nog meer extra systolen... enz...
Nu ben ik al een tijdje bezig met visolie maar heel veel beterschap is er niet. Ik zal ermee moeten leven spijtig genoeg... Sad
Pruts
GastBerichtGeplaatst: 22-03-2006 23:49 Reageer met quote

Dag iedereen, het is nu bijna 23u en ik zit al sedert 20u constant met extrasystolen. Ik lag in bed maar ben noodgedwongen terug moeten opstaan. Ik heb een Temesta genomen omdat ik ook hartkloppingen had en ik dacht dat dit mij zou kalmeren, maar het hielp niet. Ik heb dit wel af en toe, maar nu dus al 3 uur. Om de muren op te lopen.
Frederick
GastBerichtGeplaatst: 24-03-2006 15:30 Reageer met quote

Hoi iedereen

Bedankt voor de reacties. Dit stelt mij toch wel wat gerust. Ik heb soms in bed ook last en dit is dan pas weg als ik wakker word. Dan gebeurt het soms dat ik er tijdens mijn ontbijt weer last van krijg en zo weer gedurende de hele dag. Toch zeggen ze dat het geen kwaad kan! RAAR! Wat ik me wel afvraag is dat er ook mensen zijn die die tijdens de inspanning hebben, want telkens wanneer ik alles geef op de tennisbaan en dan even rust, dan zijn er soms veel extrasystolen..En dit toch wel bij een hartslag van ongeveer 140-150. Hier word ik vrij ongerust van ook al zeggen cardiologen ook dat dit geen kwaad kan. En als mijn hart zich dan eens verslikt en het gewoon helemaal blokkeert, of bij de tweede harde slag er een ader springt...Mijn zin in sporten is in elk geval over en voor mij is dit een serieuze domper want ik sta namelijk net op het punt om internationaal tornooien te gaan spelen en zou misschien nog wel wat uit mijn carriere kunnen halen! Nu heb ik het gevoel dat al die harde training voor niets is geweest en dat ik een slecht hart heb!! Iedereen een normaal hart behalve ik en nog een handvol mensen met hetzelfde probleem! Met alle respect maar sommige mensen zien er zo lelijk uit en kunnen toch volle bak sporten zonder ooit iets te voelen (RONALDINHO) en ik ga waarschijnlijk noodgedwongen stoppen..Sorry voor mijn negatieve instelling maar moet het allemaal nog even verwerken! Hpelijk is dit het ergste wat mij de komende 20 jaar overkomt en dan valt het nog reuze mee!!

Gegroet iedereen en véél sterkte!!! Evil or Very Mad Laughing
kippetje
GastBerichtGeplaatst: 31-03-2006 17:35 Reageer met quote

hoi,

ik heb ook al geruime tijd last van extrasystolen. Net wanneer je denkt dat de slag komt, komt er net iets later een harde bonk. Ik werk op een intensieve zorgendienst en zie elke dag ritmestoornissen voor me. Verschrikkelijk. Dan denk je dat je ook vanalles hebt natuurlijk.
Bij mij is het een beetje begonnen toen ik een zware emotionele gebeurtenis heb meegemaakt. Ik kan zeer moeilijk mijn gevoelens uiten wat ook heel wat inwendige spanning met zich meebrengt.
Die extra slagen maken mij ook ongerust. Nochtans zegt elke dokter dat het een normaal fenomeen is. Het lijkt echter alsof je iets aan je hart krijgt. Ook wanneer ik intiem ben met mijn vriend kan ik deze extrasystolen voelen. Na een maaltijd heb ik er ook veel last van. Raar maar wanneer ik andere zorgen aan mijn hoofd heb en er helemaal niet aan denk, dan lijken ze precies verdwenen.
Ben blij dat veel mensen hier last van hebben. Dan zal het toch wel iets natuurlijks zijn zeker. ik denk ook dat magere mensen dat eerder voelen dan dikkere. Wanneer ik meer sport, heb ik er minder last van.
Alé jongens, we zullen er dan maar leren mee leven hé.
Dominique
GastBerichtGeplaatst: 31-03-2006 18:58 Reageer met quote

Hallo iedereen. Ikzelf heb ook al meer dan 1 jaar nu die hartoverslagen. Het is bij mij begonnen een paar jaar geleden. Ik rookte veel en had als kind een lichte vorm van astma. daardoor was roken niet echt goed voor mij. door drugs en alcohol en veel te roken (ja kweet: slechte tijden) zijn bij mij plots die hartoverslagen opgekomen. Twas begonnen met eerst hoge bloeddruk en hartkloppingen. Ik ben dan heel gezond beginnen leven en het beterde wel maar ging niet helemaal wel weg. niets van alcohol en gestopt met roken. Toen ik op reis ging is het plots overgegaan. en ik gebruikte nochtans alcohol en ik wist het met de moment dat het over was. ik voelde het gewoon. En het was dus volgens mij gewoon psychosomatisch maar dat roken heeft waarschijnlijk voor het 'trigger-effect' gezorgd. Tzit vooral tussen de oren denk ik. Het is bij mij nu teruggekeerd vorig jaar na een zwaar weekendje en sindsdien geraak ik het niet meer kwijt. Ik heb er mezelf al dikwijls op betrapt dat ik er geen last van heb totdat ik er aan denk, dan begint het plots. Volgens mij psychosomatisch. Wat denken jullie?

groeten
Frederick
GastBerichtGeplaatst: 03-04-2006 21:05 Reageer met quote

Hello again,

ik heb inderdaad ook wel een paar zeer psychisch zware momenten gehad in mijn leven en het kan daarmee te maken hebben. Nu heb ik daarentegen het beste leven dat ik me kan voorstellen en doe niks buitensporigs! Toch blijf ik er last van houden. De ene moment wel meer dan de andere maar ja.. Ik heb het al lang aanvaard maar vraag me af of dit nog oooit zal weg gaan!? Question
hanna
GastBerichtGeplaatst: 05-04-2006 0:55 Reageer met quote

hai,
heb ook veel last gehad van extra systolen en heb eeb mitraalklep prolaps.
wat mij heeft geholpen bij de extra systolen is heel veel water drinken, wel 2,5 a 3 liter per dag.
probeer het, water is altijd goed, mij helpt het
Frederick
GastBerichtGeplaatst: 05-04-2006 12:48 Reageer met quote

Dankjewel voor de tip...Ik ga het zeker proberen!!
Pruts
GastBerichtGeplaatst: 05-04-2006 22:08 Reageer met quote

Op 22 maart heb ik een paar zinnen geplaatst waarin ik mijn toestand met extrasystolen beschreef. Midden in de nacht is de huisarts dan nog geweest en verwees mij door naar de spoedopname. Twee dagen in het ziekenhuis, allerlei onderzoeken, hart gelukkig normaal. Extrasystolen te wijten aan emoties. Heb wel Inderal gekregen. We zijn nu bijna twee weken verder en af en toe heb ik het nog voor een paar uur. Ben nog steeds bang ook als is er volgens de dokters niets aan de hand. Wanneer gaat dit toch over ????
ari
GastBerichtGeplaatst: 25-04-2006 20:56 Reageer met quote

Hallo iedereen, ja inderdaad ik heb daar ook last van!! Dit alles is begonnen 3 jaar geleden op het vliegtuig naar Mallorca, van die kloppingen kwam er een angstgevoel en daarvan moest ik dan gaan hyperventileren, amai efkes dacht ik echt dat we het vliegtuig zouden moeten doen landen! Confused Kun je je voorstellen, net een gevoel alsof ik ter plaatse ging doodvallen!! Maar kijk, ik ben niet klein te krijgen, na drie jaar blijft mijn hart nog altijd lekker ambetant doorbonken! Ik ben ook, zoals vele anderen naar 3 verschillende dokters ten rade geweest, telkens met de geruststelling dat er niets aan de hand was! Laatste dokter was dokter Brugada in Aalst,echt goeie dokter trouwens!!!! Ik wil aan iedereen een goeie raad geven,blijf aan sport doen (op eigen ritme) zodanig dat het hart weet wanneer hij snel of traag moet kloppen, bij mij is het gaan beteren na een partijtje voetbal op het werk, na 2 weken had ik het wel terug, maar ik denk wel dat dit het levende bewijs is dat er nog hoop is!! Vele Vele Groetjes vanwege Arie!!!
plukdedag
GastBerichtGeplaatst: 31-05-2006 8:27 Reageer met quote

Dag allemaal,

Ik heb ook al enkele jaren regelmatig extrasystolen (en heb ook prolapsus mitral - geruis + klik - niet gevaarlijk) en heb vorig jaar door een samenloop van omstandigheden ontdekt dat ze heel dikwijls gelinkt zijn aan een te snelle of aan een te oppervlakkige ademhaling (dit is m'n eigen conclusie - weet niet of dit bij iedereen zo is - zou interessant zijn hier reactie op te horen). Ik heb zelden extrasystolen wanneer ik rustig,langzaam diep - tot onder in de buik - inadem en nog langzamer helemaal uitadem (bv. tel 5sec in - 1 stop - 7 sec uit, zo een aantal keer en dan rustig gewoon doorademen).
Koffie en alcohol doen zeker ook geen goed. zeer plotse, intensieve inspanningen ook niet, heb ik de indruk. De tip die is gegeven over veel water drinken helpt zeker. Dat doe ik ook al een lange tijd.
Als je dit allemaal weet en toepast en stopt met je zorgen te maken (want alles wat ik gelezen heb is volkomen normaal/niet gevaarlijk - ook al is het gevoel hoogst onaangenaam en maakt het je van nature uit ongerust - en kan door iedere goeie huisarts defig uitgelegd worden: het ene tekort/teveel aan dit brengt het andere teweeg, etc) dan kunnen jullie terug rustig verder leven. En laat vooral niets vallen (sport of zo) - ik heb dit in het begin ook gedaan, maar daar heeft het niets mee te maken. In tegendeel, sporten is goed, gewoon genoeg drinken en goed ademhalen + geen zorgen maken! Veel succes!
Frederick
GastBerichtGeplaatst: 19-06-2006 14:56 Reageer met quote

Het is inderdaad bijna samen te vatten in die regels plukdedag.. Voor mij toch. Ik heb er nu al een tijd minder last van maar toch nog elke week tot elke dag een paar keer. Ik voel me voor de rest goed en probeer inderdaad elke dag te genieten van wat ik doe!! Véél succes nog allemaal!!

Gegroet F Very Happy
Index > Hart- en vaatziekten > weeral extrasystolen
Pagina 1 van 8  

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring