Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > kaakpijn en hypermobiel
Auteur Onderwerp: kaakpijn en hypermobiel
Steefje
GastBerichtGeplaatst: 29-01-2006 19:57 Reageer met quote

Hoi,

Ik ben hypermobiel en heb veel kaakklachten. Ik heb veel pijn, niet alleen bij het eten. Soms worden mijn kaken zelfs dik. Zijn er meer mensen die dit hebben?
Heleen
BerichtGeplaatst: 30-01-2006 13:30 Reageer met quote

Ja, die zijn er. Ik heb persoonlijk wel kaakproblemen, maar gelukkig niet veel pijn. Mijn kaken knappen, ploppen en (sub?)luxeren wel steeds. Alleen op dit moment weet ik niet eens precies wat er gaande is, welke 'knap' en lux is en welke niet. Dát ze gemakkelijk luxeren, dat weet ik. Jaren terug is mij door een fysio verteld dat ze bij een bepaalde beweging luxeerden. Of ik die beweging niet meer wilde maken. Mij best, maar na een paar jaren begonnen ze vanzelf te klieren. Is soms lastig met eten, gapen, en kan 's nachts ook wel eens problemen geven. Maar pijn is vervelender, dat geef ik toe. Je zou advies kunnen vragen van een fysiotherapeut die zich speciaal bezig houdt met kaken, die zijn er wel. En je tandarts kan je eventueel doorverwijzen naar een gnatholoog. Dat is een tandarts die zich speciaal bezighoudt met kaakgewrichtsklachten.
jes
GastBerichtGeplaatst: 28-09-2006 22:26 Reageer met quote

Ik heb akl jaren kaakpijn.
heb er al fysiotherapie voor gehad.
Nu zijn ze bezig met kronen plaatsen en een brug .
Maar ik heb nog steeds kaakpijn .
Weet iemand wat ik hier aan kan doen.
Gast
BerichtGeplaatst: 30-11-2006 14:49 Reageer met quote

hoi,
ik heb zelf ook bijna een jaar last van mijn kaak. dat komt door hypermobiel. eerst begon het met knakken en af en toe vast staan, daarna als ik ging geeuwen of lachen dan ging mijn mond soms niet meer dicht. daarna ging ongeveer 2 a 4 keer per week uit de kom. eerst wisten ze niet precies wat het nou was en heb toen fysio gehad maar dat heeft ook totaal niet geholpen toen heb ik een speciaal bidje gehad voor snachts maar dat hielp ook totaal niet en toen ben ik door verwezen naar groningen en daar hebben ze me nu 2x geopereerd aan mijn kaak, het bleek teveel ruimte in het gewricht te zitten en als het goed is hebben ze dat nu verholpen.
martje18
BerichtGeplaatst: 03-12-2006 12:39 Reageer met quote

hoi,

ik ben degenen die de gast is van 30-11-2006. ik ben nu 2 keer aan mijn kaak geoperreerd en nu heeft de operatie weer niet geholpen wordt er egt moedeloos van. nu moet ik weer geopereerd worden:(SadSadSadSad
sufferd
GastBerichtGeplaatst: 07-12-2006 16:38 Reageer met quote

Ik heb sinds ik vorig weekend een xtc pil heb gebruikt ook last van mijn kaak. ( ik weet het, slecht! 1 keer nooit meer Embarassed ) Nu gaat mijn mond niet helemaal meer open. Wat kan ik hier aan doen en is dit nou voor altijd? Hij knakt niet, maar het lijkt wel alsof iets mijn kaak tegenhoudt ofzo. Kan ik nou nooit meer een Big Mac eten? Crying or Very sad
martje18
BerichtGeplaatst: 07-12-2006 16:52 Reageer met quote

hoi,
het was idd niet verstandig. maar je kan beter met je probleem naar de dokter gaan en die stuurt je denk ik door naar een fysio. en dan moet je oefeningen doen ofzo maar het is wel handig als je naar de dokter gaat succes ermee.
sufferd
GastBerichtGeplaatst: 07-12-2006 17:40 Reageer met quote

dank je voor je reactie! Ik wacht het nog even af denk ik. Elke dag een beetje minder pijn, wellicht dat ik mijn mond van het weekend weer normaal kan openen.......zo niet dan ga ik idd maar ff naar de dokter.
martje18
BerichtGeplaatst: 07-12-2006 18:19 Reageer met quote

oke graag gedaan. dat is verstandig misschien wort het wel minder verder heel veel succes
moos1
BerichtGeplaatst: 11-12-2006 17:02 Reageer met quote

hoi

ook ik heb hier al jaren last van, op dit moment heb ik een splint dat is een bitje voor snachts, het schijnt dat ik in mn slaap erg klemt....... maar het helpt niet echt,
ik krijg mijn mond ook niet meer ver open, een big mac eten neeeee dat zit er voor mij niet meer in, en nog meer dingen is het lastig en erg pijnlijk. vooral gapen, ik moet mijn kaak tegen houden anders springen de tranen in mn ogen van de pijn.

mijn tandarts zegt dat een gnatoloog niet veel meer kan helpen dan alleen peperdure rekeningen, daar het niet vergoed wordt, heb ik begrepen.

je moet er mee leren leven zeggen ze dan. tjaaa

groetjes mo
martje18
BerichtGeplaatst: 11-12-2006 17:51 Reageer met quote

hoi,

heb je al een kaakfysio geprobeerd die kan je helpen om je spieren anders te gaan gebruiken. het is een tip succes ermee.
moos1
BerichtGeplaatst: 11-12-2006 20:59 Reageer met quote

hoi

helaas heb ik dat al gehad, en die kon niet veel meer voor me doen.

groetjes mo
martje18
BerichtGeplaatst: 12-12-2006 14:10 Reageer met quote

waar heb je precies last van, gaat je kaak uit de kom of is er iets anders? want ik ben door getuurd naar groningen het umcg en daar zit een kaakchirurg die er heel veel van af weet en omdat ik een hele zeldzame afwijking heb wisten de andere kaakchirurgs enzo er geen raad mee. miss. is een secondopinium iets.
moos1
BerichtGeplaatst: 13-12-2006 13:17 Reageer met quote

hoi martje

eerst sloeg de kaak om de haveklap op slot, met alle pijn van dien, hij knakt heel erg en plopt, jaren geleden hiervoor fysio gehad maar hielp niets, eigenlijk zo aan blijven modderen,

vorig jaar kreeg ik steeds meer pijn ook met eten werdt dit erg lastig, naar de kaakchirurg, foto.s gemaakt en aan de hand hiervan naar een kaakfysio in het zknhuis. oefeningen gedaan , massage en met elektroden..

nadat ik een splint van de tandarts kreeg omdat ik dus in me slaap heel erg klemt en de gewrichten wat zijn versleten hierdoor, stopte de fysio op een gegeven moment, logisch eigenlijk ook, want het haalde niets uit.

nu zit mn kaak standaard op slot, en kan dus geen appel eten, of een bigmac e.d. met gapen doet het zeer en moet ik me wang vast houden. hij wil nog weleens van zn slotje gaan maar dit is zeer pijnlijk maar schiet meteen weer terug op slot.

jij vertelde dat je was doorgestuurd naar groningen maar als ik het goed gelezen heb, heb je al 2 operaties achter de rug, die niet geholpen hebben en moet je een derde dan is deze chirurg toch niet zo goed of zie ik dat verkeerd...

ik weet het ook niet meer hoor, die splint is ook niets want wordt smorgens wakker met nog meer pijn in mn kaken van het klemmen, en dat wordt natuurlijk belemmerd door de splint want die zorgt er juist voor dat de spieren rust krijgen.

heel verhaal geworden, maar ben blij dat er nog meer mensen zijn met dit probleem.

groetjes mo
martje18
BerichtGeplaatst: 13-12-2006 20:29 Reageer met quote

hoi

ik zit bij een hele goede kaakchirurg in groningen maar omdat ik een hele zeldzame afwijking en de doktoren weten niet echt welke operatie ze moeten doen. er zijn heel weining mensen in nederland die dit hebben en ik heb het dan ook nog in erge mate. maar die kaakchirurg in groningen is de enigste die er heel veel van af weet en tegen mij werd gezegt dat hij het hoogst haal baar is wat je kan halen. maar de operaties hebben niet voldoende geholpen omdat ze niet echt weten waar het vandaan komt en wat voor operatie ze moeten doen.
moos1
BerichtGeplaatst: 13-12-2006 23:21 Reageer met quote

hoi
wat heb jij dan precies ?? als ik vragen mag,,,

groetjes mo9
martje18
BerichtGeplaatst: 14-12-2006 15:33 Reageer met quote

hoi
wat ik precies heb dat weten ze niet. maar ze dachten eerst dat mijn discus in mijn gewricht naar achteren gaat in plaats van na voren maar nu denken ze dat de discus waar naar voren gaat in plaats van naar achteren en dat ie dan weer te veel naar voren gaat zodat mijn kaak uit de kom gaat. ze weten niet helemaal wat het is het blijft nog een raadsel. ze hebben al 3 keer een mri scan gemaakt maar daar was moeilijk op te zien het het gewricht inelkaar zit. maar omdat het nergens in de boeken staat beschreven weten ze ook niet egt wat het kan zijn en wat ze moeten doen.
Gast
BerichtGeplaatst: 28-12-2006 2:12 Reageer met quote

ik heb ook al een hele tijd onzettend veel last van mijn kaken
ze knakken en ploppen aan alle kanten als ik mijn mond open doe lijk het alsof hij uit de kom gaat en weer terug eten gapen lachen en alles doet pijn
ook zon bitje gehad wat het klemmen en knarsen tegen moest gaan met gevolg dat ik iedere nacht en ochtend wakker werd met nog meer pijn d8 eerst dat het wel minder zou worden maar naar een half jaar nog steeds meer pijn met dat bitje
martje18
BerichtGeplaatst: 28-12-2006 11:07 Reageer met quote

hoi

heb je al een keer kaakfysio gehad meestal werkt het wel
succes verder er mee
Hiepermobieler
GastBerichtGeplaatst: 02-01-2007 22:22 Reageer met quote

hoi,
ik ben hypermobiel en ik kan ook alles uit de kom maar dat gebeurt ook als ik slaap enzo, maar mag ik het eigenlijk ook doen om aan mense te laten zien of moet ik het zo minmogelijk doen?
groetjes mij,
Index > Spier- en gewrichtsklachten > kaakpijn en hypermobiel
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring