Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > Inwendige trillingen
Auteur Onderwerp: Inwendige trillingen
Bella76
BerichtGeplaatst: 08-01-2019 15:03 Reageer met quote

Dag allen,

Ik post dit bericht in het sub-forum neurologie, maar ik twijfel of dat juist is. Het kan mogelijk ook horen bij een (sub)onderwerp over de overgang, burn-out of anderszins vage klachten.

Sinds een week of 6 ervaar ik inwendige trillingen. Je ziet ze van buitenaf niet en ze zijn ook niet voelbaar via de huid. Ze lijken te komen vanuit het punt waar je nekwervels wat naar buiten steken (overgang rug/nek) en/of mijn schouders en de plek daartussen, maar ik voel ze door mijn hele romp. Als ik mijn hoofd draai voelt het soms een beetje schokkerig in mijn nek. Soms suist het ook een beetje in mijn hoofd. Als het heel erg is kan ik er niet van slapen.

Ik ben erg druk met (kantoor)werk, probeer daarbij op mijn houding te letten, maar heb wel regelmatig stijve schouders/rug/nek.

Ik twijfel er echter aan of het (alleen) iets met mijn nek te maken heeft, aangezien ik het gevoel heb dat het verergert door koffie en alcohol, maar ook weer geheel verdwijnt door (genoeg) alcohol. Na het eten is het ook erger. Inspanning lijkt geen effect te hebben. Met ontspanning voel ik het natuurlijk extra, dus lijkt het erger, maar het is er altijd wel.

Het is er 24/7, al weken lang. Om gek van te worden. Via Google kom ik op fora over hyperventilatie en overgang. Ik ben 43, en dit zou dan de enige overgangsklacht zijn, niet onmogelijk natuurlijk, maar lijkt mij onwaarschijnlijk. Hyperventilatie-App geïnstalleerd via een website en ik kan idd niet lang mijn adem inhouden (gemiddeld nog geen minuut) en na een sessie op die app lijken de klachten ook erger te worden. Verder heb ik echter ook geen hyperventilatieklachten.

Herkent iemand dit klachtenpatroon? Ik ben me ervan bewust dat een bezoek aan de HA niet kan worden vervangen door een forum, maar gelet op de vaagheid van de klachten deins ik er voor terug om een hele medische molen door te gaan, terwijl er dan mogelijk niets wordt gevonden en de klachten wel blijven bestaan. Ik ben benieuwd of anderen deze klacht ook gehad hebben en of er kans is dat het spontaan over gaat, of met zelf toe te passen veranderingen. Koffie en alcohol drink ik sinds een paar dagen niet meer, sporten heb ik geïntensiveerd.

Met vriendelijke groet,
Bella
Index > Neurologie > Inwendige trillingen
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring