Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > Constant slikken door slijmen
Auteur Onderwerp: Constant slikken door slijmen
nele88
BerichtGeplaatst: 12-09-2018 21:39 Reageer met quote

Hallo,
Ik stel volgende vraag in naam van mijn mama (62 jaar oud), die sinds ongeveer 2-3 jaar heel veel last heeft van slijmen in de keel. Hierdoor moet zij constant slikken en haar keel schrapen, wat haar na al die tijd redelijk radeloos maakt. Ze heeft al vele onderzoeken ondergaan, maar geen enkele dokter/specialist vindt een echte oorzaak (laat staan oplossing). Ze heeft hiervan vooral 's morgens last, en het maakt haar 's nachts ook gewoon vaak wakker, omdat ze constant het gevoel heeft dat haar keel vol/dicht zit met slijm. Soms is het enkele dagen ietsje beter, maar verdwijnen doet het helaas nooit. Ze heeft hierbij ook bijna constant een onaangenaam "slijmerig" gevoel in de mond. Toevallig heeft ze ook nieuwe tanden, sinds de periode dat de klachten gestart zijn (via implantaten geplaatst). Volgens dokters en tandartsen heeft het één niets met het ander te maken, en is dit dus puur toeval.
Om hier haar verhaal volledig te brengen, wou ik dat toch meegeven. Daarnaast is zij ook in diezelfde periode gestopt met roken (na ongeveer 40 jaar gerookt te hebben), wat maakte dat artsen aanvankelijk dachten dat dit een tijdelijk neveneffect was, van dit stoppen met roken. Na bijna 3 jaar lijkt dat natuurlijk redelijk onwaarschijnlijk. Als er iemand is die zich in (een stukje van) dit verhaal herkent, en in het allerbeste geval aan een mogelijke verklaring - oplossing denkt, dan horen wij het enorm graag.
Alvast bedankt, groetjes
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > Constant slikken door slijmen
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring