Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > Ik wil stemverandering :(
Auteur Onderwerp: Ik wil stemverandering :(
AardappelPak
BerichtGeplaatst: 15-07-2018 21:17 Reageer met quote

Sorry alvast als dit niet het juiste subforum of ├╝berhaupt het juiste forum is voor een topic als deze.

Ik ben inmiddels 19 en mijn stem is in de puberteit nauwelijks zwaarder geworden. Tijdens m'n middelbare schooljaren zijn de stemmen van m'n vrienden wel allemaal een stuk lager geworden, maar ik betwijfel of mijn stem nog veel lager zal worden. Het is de afgelopen drie(?) jaren niet meer veranderd. 'k Heb ook geen last van het omhoog of omlaag schieten van m'n stem. Volgens mij is mijn puberteit op alle gebieden wel zo'n beetje voorbij.

Ik hoopte dat ik hier advies kon krijgen - anders dan "er maar mee leren leven", want dat is de laatste oplossing. In het dagelijkse leven word ik er toch soms wel mee geconfronteerd en het schaadt m'n zelfvertrouwen. Ik baal er regelmatig van. Is er (nog) iets wat ik eraan kan doen?
Koettie
BerichtGeplaatst: 17-07-2018 8:59 Reageer met quote

Je zou logopedie kunnen overwegen.
Emerald
BerichtGeplaatst: 19-07-2018 7:56 Reageer met quote

Kan van persoon tot persoon verschillen. De ene man is wat mannelijker; de ander wat vrouwelijker. Met vrouwen net zoiets. Ik vind die variatie juist wel leuk.
Als het zo is dat je wat minder mannelijke kenmerken hebt, zou je wat te weinig testosteron kunnen hebben. voordat je nou naar enge middelen gaat grijpen, de aanmaak van testosteron wordt verbeterd door volwaardige voeding, met zo min mogelijk geraffineerde suikers en verder bepaalde stofjes als (onder andere) zink en taurine. Als je nog meer hormoongerelateerde klachten hebt zou je advies kunnen vragen op natuurgeneeskundig gebied; iemand die verstand heeft van hormonen.
AardappelPak
BerichtGeplaatst: 23-07-2018 22:28 Reageer met quote

Variatie is leuk, maar in dit geval vind ik het minder.

Voor zover ik weet eet ik wel voldoende en heb ik verder geen hormoongerelateerde klachten.
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > Ik wil stemverandering :(
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring