Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > Kan niets / totaal geen cognitief vermogen.
Auteur Onderwerp: Kan niets / totaal geen cognitief vermogen.
St5InDepth
BerichtGeplaatst: 21-06-2018 15:49 Reageer met quote

Dag.

Ik zit met een serieus probleem, en ben vrij zeker dat ik het al heel mijn leven heb.

Maar het lijkt echt alsof ik geen brein heb, alsof het totaal niet gepowerd is.

Ik ben erbarmelijk slecht in absoluut alles, en heb ook nog eens ogenschijnlijk NIETS van talenten.

En niet alleen dat waar denken voor nodig is, ik heb ook al veel motorische sporten gedaan, en ook daar ben ik slecht in ALLES.

Het is verschrikkelijk, ik doe totaal niks, heb geen leven.

Mijn geheugen, totaal niks.

Ik zeg het, alsof mijn brein totaal niet gepowerd is. Eigenlijk is het ook alsof er niets is.

Wat ik ook wil zeggen is, onlangs had ik wat wijn gedronken, en ik wou mijn e-reader zoeken want ik was hem kwijt. Dus veel op en neer bewegen met mijn hoofd en lichaam, zoekend in de kasten, dozen.

Nadien zet ik mij neer in de stoel, en vlak nadien (eerste keer dat dit gebeurde) was het precies of er kwam energie uit mijn brein, kon het zelfs precies, in zekere zin, erges nog wat zien, wit ofzo. En ik wil zeggen, mijn cognitief vermogen was nog altijd hetzelfde, totaal NIETS, maar echt precies of er kwam energie uit.

En denk maar niet dat ik overdrijf. Ik begrijp als je leest "niks" dat het misschien lijkt alsof ik dat doe, zoals misschien wel typisch is voor mensen, maar ik garandeer het u, totaal NIKS.

Alles is een regelrechte ramp.

Ik ben ook al naar een helderziende geweest, een alternatieve holistische therapie ook al gedaan, een regressietherapeut, maja.

En die regressietherapeut zei dat het misschien neurologisch is, had het over dat mijn neurotransmitters oid niet goed functioneren. Achja.

En dan ook, ik was ooit eens bij een helderziende dokter geweest in Nederland, en die zei dat mij dopamine niet goed stroomt. Zoiets was het.

Maar echt, ik heb NIETS, NIETS, dus totaal NIETS van cognitief vermogen. Ik heb het grootste rampgeheugen ook nog eens.

Wat kan dat toch zijn?

Ik beloof het u, een ramp in ALLES, regelrecht ALLES.
Ik kan evengoed geen brein hebben, maakt niet uit.
Maar zoals ik al zei, het is niet alleen denken hoor, het is ook motorisch.

Bedankt.
St5InDepth
BerichtGeplaatst: 21-06-2018 15:52 Reageer met quote

Ik wil er ook nog aan toevoegen.
Ik voel mij precies kind, alsof ik nooit volwassen ben geworden.

En ik weet niet of het verwonderlijk is, maar ik kan ook niet autorijden, zelfstandig wonen, voor mijzelf zorgen, bv wassen ofzo.
Koettie
BerichtGeplaatst: 21-06-2018 18:40 Reageer met quote

Nou wees gerust, een brein heb je sowieso. Daarnaast kan je ook schrijven en lezen dus niets is sowieso niet waar. Waarom ben je naar een helderziende geweest? Huisarts lijkt me meer voor de hand liggend.
Emerald
BerichtGeplaatst: 21-06-2018 23:12 Reageer met quote

Niet zelfstandig kunnen wonden en goed voor jezelf zorgen klinkt of je een of andere beperking hebt. Hoewel beperking negatief klinkt maar hoe omschrijf je het anders.
Om wat lekkerder in je velletje te zitten en helderder te worden kan het wel schelen als je zorgt voor goede voeding. Complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, waardoor je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Beter dus ook geen stapel brood met dun beleg maar eerder een andere verhouding. Alcohol zorgt, door de snelle suikers, voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel. Zeker bij steviger gebruik kunnen allerlei ontregelingen ontstaan. Zo zorgt het voor tekorten aan diverse voedingsstoffen, waaronder magnesium, zink en vitamine B. Ik weet dus niet of je af en toe drinkt of veel.
Verder kunnen bepaalde vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren je hele gezondheid helpen ondersteunen en de aanmaak van allerlei neurotransmitters helpen te verbeteren. Hierbij zou je advies kunnen vragen aan een orthomoleculair therapeut. Dit alles niet in plaats van doktersbezoek.
En verder, als je denkt niets te kunnen daar ook hulp bij zoeken. Ik weet niet of je iets van begeleiding hebt. Iedereen heeft wel talenten. De kunst is om die te vinden.
Index > Neurologie > Kan niets / totaal geen cognitief vermogen.
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring