Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > Migraine-achtige aanvallen?
Auteur Onderwerp: Migraine-achtige aanvallen?
Federer14
BerichtGeplaatst: 18-06-2018 13:33 Reageer met quote

Ik loop al enige tijd met neurologische klachten. De klacht die mij op dit moment het meeste hindert is al eens eerder beschreven door een forumlid. Ik ben zo vrij om dit te kopiƫren. Herkent iemand deze klachten? Zo ja, wat kan de oorzaak hier van zijn?

Ik hoop dat iemand hier ervaring mee heeft en een eventuele oplossing met mij wil delen. Hieronder wordt het probleem beschreven. Ik heb in het originele forum ook al gereageerd (staat onder het bericht van Mark717) maar aangezien het bericht van Mark717 in 2011 was, verwacht ik geen reactie meer van hem.

Mark717 schreef:
Hier ook dezelfde verschijnselen. Witte tot zilverkleurige vlek(ken) die oplichten als je naar de lucht kijkt en knippert met de oogleden. Soms zijn ze groot, soms klein of een driehoekje, streep. Vaak vallen ze als eerste op als ik buiten mijn blikveld over felle objecten laat gaan (bijvoorbeeld witte auto), dat er dan een soort schittering is die er niet hoort te zijn. Dan kijk ik even in de lucht, en dan denk ik bij mezelf: ja hoor, bingo... weer een vlek! Ik baal ervan dan.

Soms dagen geen last van, soms elke dag. Duurt ongeveer maximaal 30 minuten.

Ik heb het nu zeker 3 jaar, maar het wordt niet erger. Eerst dacht ik dat er iets ernstigs was. Huisarts vond het allemaal niet zo spannend, en schreef het toe aan migraineuze vlekken. Oogonderzoek in ziekenhuis (visueel) leverde niks op.

Maar nu ik het dus 3 jaar heb, valt me op dat ik het relatief vaker heb in bepaalde omstandigheden. Maar het is niet zo dat in die situaties het gegarandeerd optreedt. Het is meer dat ik het gevoel hebt dat het ermee te maken heeft.

- Vermoeid lijkt een uitlokkende factor.
- Helder weer met fel licht, en vaak overgang van donker naar licht (b.v. na het rijden door een tunnel).
- Als ik even in gedachten ben verzonken, en ineens mijn aandacht wordt gewekt.
- Temperatuurschommeling.
- Bepaalde vettige varkensvleesproducten, zoals salami. Maar ook na sommige fruitsoorten heb ik het plots.
- Na lang niet gegeten te hebben (bv. lunch uitgesteld, plus moe en dan ook nog eens fel licht.).
- Lichamelijke inspanning.

Zijn deze factoren bij jullie ook van toepassing?


Ik heb precies deze klachten. Met name de situaties waarin het wordt 'uitgelokt' herken ik. Ik zie dan niet alleen vlekken... ik voel me ook erg akelig dan. Mijn lichaam krijgt een zwaar gevoel en ik krijg een hongerig gevoel. Ik heb dan soms het idee dat ik flauw ga vallen. Herken je dit?

Ik hoop dat je na zoveel jaren het forum nog volgt en een reactie kunt geven. Misschien heb je inmiddels wel een oplossing gevonden voor het probleem.

Groet Johan
Emerald
BerichtGeplaatst: 19-06-2018 21:32 Reageer met quote

Ik denk dat je hier beter je eigen klachten kan beschrijven dan ze van iemand over te nemen.
Vaak spelen bij dit soort vage klachten factoren als je voedingspatroon, tekorten aan diverse voedingsstoffen, soms candida enz.
Wat voeding betreft zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft.
Verder kunnen diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren je hele gezondheid helpen ondersteunen. Veel mensen komen stofjes tekort als magnesium en vitamine B, die belangrijk zijn voor je zenuwstelsel en de aanmaak van allerlei neurotransmitters. Bloedonderzoek zegt niet zo heel veel over tekorten.
Verder kan electrosmog meespelen. Sowieso is het ook beter om metaalvrij te slapen, dus bed en matras zonder metalen erin.
En zorgen voor voldoende lichaamsbeweging en ontspanning en een rustige ademhaling.
Voor een advies op maat eens een natuurgeneeskundige raadplegen. Daarbij nooit iemand blindelings volgen. Ben zelf eens bij iemand geweest die me wat dingen adviseerde maar ik had ook nog wat andere stofjes nodig.
Federer14
BerichtGeplaatst: 19-06-2018 23:47 Reageer met quote

Emerald,

Bedankt voor je reactie. Het is inderdaad goed om mijn eigen klachten te beschrijven, ik heb in de loop van de jaren alleen zoveel klachten ontwikkeld (Klachten komen en gaan, soms komen 'oude' klachten weer terug, soms komen er weer nieuwe bij) dat ik niet weet waar ik moet beginnen.

Ik ben nu 31 jaar en heb al jaren last van allerlei neurologische klachten.

- Licht gevoel in het hoofd
- Coƶrdinatieproblemen (oog-hand)
- Periodes van spraakproblemen
- Trillende spieren
- Pijnlijke benen
- enzovoorts

Ik heb leren leven met al deze klachten. De enige klacht die nog erg hinderlijk is, en ook steeds erger wordt zijn mijn aanvallen van een heel zwak en akelig gevoel, gepaard met altijd dezelfde vlekken die in het zicht komen. Deze aanvallen komen steeds vaker en lijken ook heviger te worden. Het begint met een zwaar gevoel in mijn lichaam, vervolgens komen de vlekken voor mijn ogen ( die ik het beste zie wanneer ik knipper en naar een felle achtergrond kijk). Ik voel me ongeveer 20 minuten zwak, licht in het hoofd en afwezig ( voelt als hyperventilatie) gepaard met de vlekken die altijd op een vaste plek terugkomen.

Zoals Mark7171 ook beschreef. Er lijkt een verband te zitten in situaties waarin ik de aanvallen vaker lijk te krijgen zoals :

- begin van een training / wedstrijd
- Als ik in de tuin werk
- Temperatuurwisseling
- van donker naar lichte omgeving.

Ik heb onlangs een MRI scan gehad omdat de neuroloog MS vermoedde, dit leek niet het geval te zijn. MRI was schoon.

Ik heb tal van bloedonderzoeken gehad ( B12, Magnesium, Lyme, Vitamine D, Enz enz. Ook deze waardes waren allemaal uitstekend.

Ik heb echter wel het gevoel dat mijn lichaam iets mist, ook in de periodes dat ik geen aanval heb voel ik mij altijd moe en licht in het hoofd. Ik kan me eigenlijk niet herinneren wanneer ik me voor het laatst echt fit heb gevoeld.

Hopelijk kun je hier iets mee en kun je me nieuwe inzichten geven.

Groet Johan
Index > Overige ziekten > Migraine-achtige aanvallen?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring