Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > 13 jarige dochter met pre menstruele klachten
Auteur Onderwerp: 13 jarige dochter met pre menstruele klachten
Bloemenweide77
BerichtGeplaatst: 22-05-2018 21:04 Reageer met quote

Onze dochter is nu 13 jaar en vanaf haar 11 ongesteld. Echter meteen zeer hevig en met veel lichamelijke klachten. Ze moet geregeld van school thuis blijven omdat ze te beroerd is. Daarbij is ze echt humeurig. Zou een lichte pil haar kunnen helpen?
Maanvrouwtje
BerichtGeplaatst: 24-05-2018 7:57 Reageer met quote

Klachten tijdens de menstruatie vallen denk ik niet onder pms maar onder menstruatieklachten.
Zelf ook gehad. Belangrijk is een evenwichtig voedingspatroon, met complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Geraffineerde suiker en zuivel zoveel mogelijk vermijden.
Daarnaast kunnen diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren de hormonen helpen ondersteunen en klachten verminderen. Denk aan stoffen als magnesium, zink, vitamine B, D en E, gammalinoleenzuur (teunisbloemolie) en omega 3. Lysine is ook belangrijk voor je hormonen, weet niet of dat van invloed kan zijn op die klachten. Magnesium het beste in een organische verbinding. In de vorm van magnesium phosphoricum, een celzout werkt vrij snel. Tien tabletjes in heet water oplossen en opdrinken en dat een aantal keer herhalen.
Bepaalde kruiden als kamille kunnen ontkrampend werken.
Bij een zware bloeding kunnen ook zaken spelen als insulineresistentie en oestrogeendominantie. Daar over kan je een en ander vinden op internet, ook hoe je dat zelf kan bijsturen. Gebruik zelf natuurlijke progesteroncrème voor mijn hormonen.
Gebruik van de pil onderdrukt je eigen hormoonhuishouding, bevordert oestrogeendominantie en berooft je lichaam van diverse vitamine en mineralen, waaronder zink en vitamine B. Op de kortere of langere termijn kan dit allerlei klachten geven. Sommige vrouwen worden ook depressief door de pil.
Voor een goede aarding en ontspanning van het lichaam is het ook belangrijk om metaalvrij te slapen. Dus bed en matras zonder metaal. Achteraf bezien denk ik dat mijn menstruatieklachten werden verergerd doordat ik op een metalen bedbodem sliep. Ook electrosmog kan een stressreactie geven in je lichaam en klachten verergeren.
gisella
BerichtGeplaatst: 16-07-2018 21:16 Reageer met quote

Mijn jongste dochter van 11 jaar was ook erg ongesteld.
Onze vrouwelijke huisarts komt uit buitenland.
Zij is niet zo van hormonen op jonge leeftijd,kan altijd nog als laatste middel.
Je kunt het lichaam ook op natuurlijke basis wat helpen.
door de maca pil een week voor de 28e dag en een week daarna er bij te gebruiken.En dagelijks L-carnitine en L-Arginine met Ginkgo Bilobana gebruiken.Na 4 maand ken je de dochter niet weer.

o.a geen buik en rug krampen meer.
bijna geen hoofdpijn meer zo af toe nog.
veel fitter rond de eisprong en is regelmatig ongesteld
vloeit nu 2 a 3 dagen ipv 7 a 9dagen
houd minder vocht vast.
Index > Gynaecologie > 13 jarige dochter met pre menstruele klachten
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring