Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > maak mij toch nog steeds zorgen...
Auteur Onderwerp: maak mij toch nog steeds zorgen...
nyssa1
BerichtGeplaatst: 19-05-2018 16:39 Reageer met quote

Hallo,ik ben 25 jaar en een dik jaar geleden kwam ik bij de dokter en vertelde ik dat ik vooral snachts hartkloppingen heb. Het gevoel dat mijn hart echt uit mijn lichaam wil gaan kloppen... ik voel dit wel vaker nadat ik trappen gelopen heb of na een inspanning maar ik denk dat dit misschien wel normaal is.. Mijn conditie is nooit niet goed geweest. Turnles op school was altijd een drama!


Ik ben dan tijdje later naar een cardioloog geweest die een echo gedaan heeft bij me. Ze vertelde me dat ik 3 lekkende kleppen heb maar dat ik mij zeker geen zorgen hier over moest maken.. dat dit wel vaker voor komt en het niets abnormaals is.

Mijn moeder was niet zo gerust en aangezien mijn broer (heeft down syndroom) geopereerd is aan zijn hartje moet hij om de 2j op controle bij een andere cardioloog en wou ze dat die ook nog eens naar mij keek.

Zo gezegd zo gedaan! ze heeft vrij lang gekeken maar kon alles niet zo duidelijk zien omdat mijn hart meer naar het midden ligt en wat gedraaid.. ze zag zeker 2 lekkende kleppen maar het 3de was of een klep die meer lekte dan normaal of een gaatje (vermoed dat dit over de aortaklep gaat) maar omdat mijn hart anders ligt kon ze dit niet zien met de echo.

Nu moest ik gaan voor een MRI want zo konden ze zien of het een gaatje was of niet en gelukkig is het geen gaatje maar wel een lek die meer lekte dan normaal.. ze zei niets van gradaties.. dus ze zei om het gewoon in oog te houden en kijken of de klep komende jaren meer zou gaan lekken..

Ik had eigenlijk gehoopt dat er een oplossing zou komen voor mijn problemen die ik ervaar..

Zoals die hartkloppingen of het voelen van mijn hart overdag.. Ik ben vaak snel moe.. snel in het zweet van niets te doen (als ik ga wandelen met mijn honden). Vaak krijg ik ook even zwart voor mijn ogen als ik van uit rust naar actie ga.. of smorgens vroeg kan ik niet heel snel opstaan want dan voel ik mijn hart heel snel kloppen en voel ik mij eigenlijk een tijd ladder zat..

ik had gehoopt na de onderzoeken dat ik gerust zou zijn maar eigenlijk maak ik mij nu dus nog steeds zorgen..

misschien kunnen jullie mij geruststellengroeten
Maanvrouwtje
BerichtGeplaatst: 21-05-2018 8:09 Reageer met quote

Van hartkleppen weet ik niet zoveel. Weet wel dat bij veel klachten je voedingspatroon en tekorten aan diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren een grote rol kunnen spelen. Veel mensen eten teveel snelle suikers, wat schommelingen in je bloedsuikerspiegel kan geven, wat insulineresistentie in de hand kan werken. Vooral geraffineerde suikers werken ontregelend. Beste is om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Een los koekje, fruit enz geeft pieken in je bloedsuikerspiegel. Dit geldt ook voor drinken; beter suikervrij, zoals thee zonder suiker.
Daarnaast kunnen wat extra stoffen, zoals (onder andere) magnesium, zink, vitamine B, C en D en omega 3 ondersteunend werken. Tegenwoordig is het in om minder of geen vlees eten maar dan kan je bepaalde stoffen tekort komen, zoals lysine, carnitine en taurine, alsmede bepaalde vitaminen en mineralen.
Natuurlijk ook zorgen voor voldoende lichaamsbeweging. Hoeft niet in de sportschool. Kan ook wandelen, fietsen en zwemmen zijn.
Index > Hart- en vaatziekten > maak mij toch nog steeds zorgen...
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring