Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Urologie > Pijn aan linker zaadbal/leider
Auteur Onderwerp: Pijn aan linker zaadbal/leider
Hilbert1987
BerichtGeplaatst: 06-05-2018 14:32 Reageer met quote

Hallo, ik ben Hilbert en 31 jaar. Ik heb sinds een half jaar last van mijn rechter zaadleider en het beheerst mijn leven volledig.

Dit is gekomen nadat ik aan mijn eigen zaadbal heb gevoeld toen ik hieraan een continue vreemd gevoel had. Sinds die tijd heb ik het gevoel dat er drukopbouw is aan mijn zaadleider. Deze zaadleider plakt zo nu en dan ook tegen de bijbal. Dit geeft een verschrikkelijk vervelend gevoel aan mijn rechterbal, met soms pijn aanvallen. Deze pijn voelt als een stekende knijpende pijn. Wanneer ik in beweging ben geweest, of wanneer ik voorover zit heb ik het idee dat dit een pijnaanval triggert waardoor ik soms urenlang pijn heb en niet kan zitten/staan/liggen om het te verlichten. Ik moet soms uren op de wc zitten in een bepaalde houding om die druk van de zaadleider af te halen en dan krijg ik het gevoel dat 'alles' weer doorloopt.

Ik ben al meerdere malen bij de huisarts en uroloog geweest, deze hebben via diverse echo's en bloedonderzoeken niks kunnen constateren (met andere woorden ik ben uitbehandeld) en ze kunnen niks vinden. Via de pijnpoli heb ik Prehaboline (medicijn op basis van epilepsie waarvan de ervaring is dat het zenuwpijn kan dempen), via een second opinion in het UMCG antibiotica (in het geval er ergens een ongeziene infectie zit), en een middel tegen de paniek gekregen die ik van de pijnaanvallen kreeg.

De pijn was in het begin hevig en continue, opmerkelijk is dat er 's nachts geen klachten zijn. Sinds het slikken van de Prehaboline en het middel tegen paniek is de paniek veel minder geworden, de pijn minder continue maar het is altijd een 'verrassing' wanneer het weer op komt zetten. Het varieert hoe vaak ik een pijnaanval krijg, maar momenteel zitten er meerdere dagen tussen voordat er weer eentje komt opzetten. In de middag/avond komen ze voornamelijk voor.

Het gevoel beperkt mijn leven in alles. Bij alles wat ik doe houd ik rekening met een mogelijke pijnaanval, werken en leuke dingen doen is een no go. Sinds 3 maanden woon ik weer thuis omdat met deze klachten alleen wonen niet mogelijk is en 2 uren dagelijks op de wc zitten (soms nog langer) zodat de druk er weer af is, is eigenlijk mensonterend.

Wie heeft hier ervaring mee of wellicht een oorzaak/oplossing?
Index > Urologie > Pijn aan linker zaadbal/leider
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring