Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > 5 maanden oprispingen, boeren en ellende
Auteur Onderwerp: 5 maanden oprispingen, boeren en ellende
sasha92
BerichtGeplaatst: 19-04-2018 17:12 Reageer met quote

Goedendag,

in december begonnen de klachten van misselijkheid. Ik kon het niet goed plaatsen en had het gevoel van een brok ik mijn keel. Meerdere keren per dag hing ik kokhalzend boven het toilet maar echt overgeven lukte enkel wanneer ik mijn vinger in mijn keel stak.

Klachten: Ik voel totaal niet wanneer ik trek heb, boer nonstop. Het is iets minder als ik net wakker wordt maar begint vrijwel meteen weer als ik sta. Zolang ik lig voel ik nog wel de brok in mijn keel. Als ik heb gegeten heb ik het gevoel dat ik letterlijk mijn eten er uit kan halen omdat het boven in mijn keel is blijven hangen

Ik kwam er al snel achter dat mijn vinger in mijn keel iet de oplossing was. Bij de huisarts kreeg ik pantaprazol 20 mg. Dit werkt niet

In het ziekenhuis kreeg ik pantaprazol 40 mg en heeft men via een slangetje in mijn neus gekeken in mijn keel (KNO arts). Geen resultaat. Ook een slikfoto, geen resultaat.

Vervolgens mij de MDL arts een sliktest gedaan evenals een 24 uurs druk meting. Geen tot weinig resultaat. men heeft kunnen zien dat de druk niet helemaal goed verdeeld wordt, maar dit kan ook toeval zijn. Daarnaast zat het te hoog voor een middenrifbreukje volgens de arts. Ook een gastroscopie was zonder resultaat

Ik heb 4 weken 3 maal daags domperidon geprobeerd, zonder resultaat. Het ziekenhuis geeft aan niet meer te weten wat het zou kunnen zijn.

Ik ben ten einde raad en zie het allemaal echt niet meer zitten. Van mij hoeft het zo allemaal niet. Ik kan bijna niks meer qua sporten door het boeren en misselijk zijn. Ik heb het gevoel dat ik maar voor 60 % echt adem kan halen. Daarnaast is het genant en roept het bij mij ontzettend veel paniek op.

Wie o wie heeft er voor mij een tip. Een arts, een behandeling, en verandering in mijn levenspatroon?

Groetjes Sasha.
Maanvrouwtje
BerichtGeplaatst: 24-04-2018 20:36 Reageer met quote

Je voedingspatroon kan een rol spelen. Het beste is om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Verder kunnen dingen spelen als een minder gezonde darmflora, tekort aan maagzuur, slechte spijsvertering, candida enz. Let ook op wat jouw lichaam kan verwerken. Zo kan kaas belastend werken voor je spijsvertering.
Daarnaast kunnen diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren je gezondheid ondersteunen. Ik denk onder andere aan magnesium en vitamine B. Eventueel medicijngebruik, inclusief de pil, kan ook klachten geven. Veel medicijnen zorgen voor tekorten aan allerlei vitaminen, mineralen en andere stoffen in je lichaam.
Je zou advies kunnen vragen op natuurgeneeskundig gebied voor een advies op maat.
Sens
BerichtGeplaatst: 30-07-2018 23:39 Reageer met quote

Hey Sascha,

Als ze nog geen echo/ CT scan hebben gedaan, dan zou ik daar om vragen. Het kunnen meerdere dingen zijn, maar zo te horen kan het ook nog wel eens een goedaardige tumor zijn die fysiek druk uitoefent. Het klinkt misschien gelijk heftig maar goedaardige levertumoren komen bv vaker voor. Meestal zijn deze asymptomatisch maar het kan zijn dat als er iets tegen je maag aanzit dit klachten geeft als een vol gevoel, geen eetlust, misselijkheid, boeren... Je gemoedstoestand klinkt wanhopig en ik zou aandragen hoe je je voelt bij de MDL en vragen of ze in ieder geval nog een echo vd onder- en bovenbuik willen doen. Mocht daar iets op te zien zijn dan zullen ze wel een CT scan doen, maar dat doen ze in eerste instantie niet zo snel.
Ik hoop dat ze iets kunnen vinden. Ik hoor graag van je hoe het met je gaat en of je dit berichtje hebt gezien Wink
Succes!
Thomas3
BerichtGeplaatst: 01-08-2018 17:08 Reageer met quote

Quote: maar zo te horen kan het ook nog wel eens een goedaardige tumor zijn die fysiek druk uitoefent. Het klinkt misschien gelijk heftig maar goedaardige levertumoren komen bv vaker voor.

Het is helemaal geen goedaardige tumoren. Wel bij onwijs verandert dit van eenvoudige ziektes naar Slokdarmkanker of keelkanker.

Het probleem ligt in de plek tussen de Maag en de Lever. De misselijkheid en brok in de keel komt hier vandaan.

Als dit ongewenst naar de hersenen stroomt dan heb je last van duizeligheid. Rolling Eyes
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > 5 maanden oprispingen, boeren en ellende
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring