Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Kinderziekten > Dochtertje van 6, ziek in bergen, hallucinaties, delire ...?
Auteur Onderwerp: Dochtertje van 6, ziek in bergen, hallucinaties, delire ...?
frankhonderts
BerichtGeplaatst: 07-04-2018 23:25 Reageer met quote

Hallo,

We zijn met ons dochtertje van 6 gaan skiën in Frankrijk in een dorpje op 1550 meter hoogte.
Zaterdag aangekomen, dinsdag ziek geworden. Koorts, hoofdpijn.

Dinsdagavond 17u tot woensdag 7u 's morgens heeft ze geslapen. Woensdag de hele dag een vod in de zetel gehangen. Woensdagavond hadden we haar in ons bed gelegd. Daar was ze in slaap gevallen, we wilden haar verleggen en ze begint hard te lachen.
We lachen mee, maar dan is er plots paniek bij haar "niet te snel, niet te snel" en "ik zie overal kreukels". Hoe we ook op haar inpraatten, het leek alsof ze het niet hoorde. Omdat we geen gehoor op noodnummer kregen, zijn we naar een ziekenhuis gereden in het dal, daar een bloedprik, alles ok. Terug naar boven (1550 meter hoogte).
Ze bleef heel slapjes en lusteloos, wou niks eten. 's Morgens heftige hoofdpijn die we zelfs met maximum met medicatie amper wegkregen.
's Avonds weer een aanval van paniek "niet zo snel", na een moeilijke nacht een relatief rustige nacht.
Volgende morgen weer heftige hoofdpijnen en paniek, weer naar spoed, ze herleefde helemaal (alsof er niks aan de hand was) hersenscan geen probleem. Volgens dokter konden we rustig de weg op.
4, 5 aanvallen onderweg "niet te snel, niet te snel", dan naar haar handen "ik zie overal kreukels" ... het was geen pretje.
Vandaag hele dag ok, geen aanvallen meer, ze at zelfs en speelde vrolijk buiten, zelfs op trampoline ... misschien te intensief (?) tot een uur of 19u, bedtijd ... tegen 19u 30 dan weer enkele aanvallen van enkele minuten.
Ze ziet dan ook heel bleek en zegt dat ze zich misselijk voelt.

Nu maandag gebeurt er een scan van hersenactiviteit met plakkertjes op 't hoofd (EEG dacht ik, ben het even kwijt), maar totnogtoe hebben dokters geen aanwijzingen. Ze heeft nooit iets dergelijks gehad.
Meunière (misselijkheid, daaierigheid), daar zou ze nog te jong voor zijn en ze geeft ook niet over. Een vervormd zicht door iets aan oogspieren ...?
Symptomen lijken allemaal veel op hoogteziekte, maar op 1500 meter? En hoe lang duurt het dan voordat het weggaat? Kindermigraine? Maar dat zou normaal continu moeten zijn terwijl ze vandaag vrolijk heeft rondgelopen.
Misschien initieel een delire en nu een angst erop om het terug te krijgen?
Het voelt zo machteloos niet te weten wat er aan de hand is. Alle info of ideëen welkom.

Frank.
Index > Kinderziekten > Dochtertje van 6, ziek in bergen, hallucinaties, delire ...?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring