Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Psyche > En. 'm. De. R
Auteur Onderwerp: En. 'm. De. R
Sophie66
BerichtGeplaatst: 02-04-2018 22:31 Reageer met quote

Ik ben 51 jaar en dochter van een borderliner.

Mijn moeder is een lieve gecompliceerdere vrouw, nu zij wat ouder is zijn de scherpe kantjes er af en is zij niet zo destructief meer.

Onnodig om te zeggen dat ik het een en ander heb meegemaakt en een aantal trauma’s tijdens mijn jeugd heb opgelopen. Vooral de suïcide pogingen van mijn moeder hebben diepe sporen achtergelaten. Doordat mijn moeder psychisch niet echt goed in staat is geweest om twee kinderen op te voeden, zijn mijn zusje en ik emotioneel verwaarloosd en ook mishandeld.

Het heeft jaren geduurd voordat ik dit een plekje kon geven en moest accepteren dat mijn band met mijn moeder niet echt gelijkwaardig is maar dat ik als jong kind een verzorgende rol op mij had genomen,

Ik heb ook moeite met nee zeggen en voel mij erg verantwoordelijk.Twee jaar geleden heb ik op aanraden van een psycholoog E.M.D.R therapie gehad om mijn trauma’s te verwerken.

Dit heeft enorm geholpen met het verwerken en inzicht krijgen in mijn eigen problematiek.

Tijdens deze emotioneel intensive periode begon ik weer op te bloeien en uit mijn isolement te komen en meer mensen op te zoeken en uit te gaan. In die tijd kwam ik een oud vriendje van mij tegen. Wij zijn in die periode een relatie aangegaan. Van af het begin begon mijn instinkt mij te waarschuwen. Hoe meer ik mijn twijfels begon te krijgen hoe harder hij zijn best deed. Maar uiteindelijk begon hij te vervallen in afhankelijk gedrag en zodra ik vragen aan hem begon te stellen kwam mijn vriend op de proppen met zijn problemen en zijn angsten. Ik dacht dat hij een depressie of een burn-out had. Wij werken allebei in de hulpverlening en hebben wij zwaar werk. Tegelijkertijd bekroop mij het gevoel dat ik gemanipuleerd werd.

Uiteindelijk is de relatie nu over en na 5 weken zonder hem ben, zie ik het opeens heel duidelijk. Hij had precies het zelfde emotionele en psychische reactie patroon als mijnmoeder.

Ik ben geen psychiater, maar wat voor label je op deze problematiek plakt, ik weet wat ik heb ondergaan met hem.

Ik ben behoorlijk geschrokken voor mijn blinde vlekken. Hoe heb ik dit niet kunnen zien.

Het was mijn hoop dat wij als vrienden uit elkaar konden gaan en dat op lange termijn contact met elkaar konden hebben.

Nu dat ik weet wat er met aan de hand is, weet ik dat het eind verhaal is.

Ik kan het niet meer opbrengen en ik weet dat hij nooit inzicht zal krijgen in mijn belevingswereld.

Nu ik het los heb gelaten, besef ik pas hoe eenzaam ik geweest ben in deze relatie. Ik houd van hem, maar weet dat ik hem nooit meer zal zien. Ik ben te gevoelig voor zijn manipulaties.

Na een leven lang geworsteld te hebben met deze problematiek, laat ik het nu los en hoop ik dat ik heel.

Ik zal mijn vriend missen. Hij heeft een behoorlijk litteken bij mij achtergelaten.

Ik hoop dat ik snel weer van het leven geniet en mij open kan stellen voor de liefde.
Index > Psyche > En. 'm. De. R
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring