Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Darmklachten na buikoperaties
Auteur Onderwerp: Darmklachten na buikoperaties
Annemiek57
BerichtGeplaatst: 01-03-2018 13:49 Reageer met quote

Eind 2013 ben ik geopereerd aan een ontstoken mat in de buik. Die mat is geplaatst na een aantal buikoperaties. Helaas is tijdens deze operatie de dunne darm geraakt waardoor een darmfistel is ontstaan. Deze darmfistel is in februari 2015 opgeheven dmv een operatie. Een heel heftige periode geweest en ik hoopte dat alle ellende achter me lag. Helaas heb ik sinds die laatste operatie veel buikklachten, vooral diarree op de raarste momenten en zonder voorafgaand signaal en verder heel veel last van winderigheid en opgeblazen gevoel. Mijn buik en maag zijn savonds vaak zo opgelopen dat ik mijn broek niet verdraag. Lekker eten is er niet meer bij, tenzij ik accepteer dat ik erna de hele nacht op de pot zit. Wijn verdraag ik niet meer, vet eten is een probleem. Alleen is er geen staat op te trekken, soms zit het mee en soms zit het tegen! Allerlei onderzoeken gehad maar de oorzaak ligt waarschijnlijk in de verklevingen in mijn buik waardoor mijn darmen supersnel geprikkeld zijn. Ik slaap hier slecht door omdat ik bang ben onverwacht weer zo een diarree aanval te krijgen, ik durf nauwelijks nog erop uit te gaan. Mijn maag en darmen rommelen voortdurend. Heb al vanalles geprobeerd, heb nu Nutricolon besteld. Ik slik al pro biotica en grijp elke strohalm aan om van mijn klachten af te komen. Herkent iemand zich hierin? Heeft nog iemand tips?
E.B.
BerichtGeplaatst: 02-03-2018 14:02 Reageer met quote

Ik herken veel van je klachten. Na een groot aantal buikoperaties, met name een baarmoederverwijdering heb ik veel verklevingen in mijn buik overgehouden.
Ineens opkomende darmklachten, bang zijn om het toilet niet te kunnen halen.
Sinds enkele jaren bezoek een osteopaat , hij maakt de verklevingen los. Waardoor ook ander klachten verdwijnen, waaronder rug - en heupklachten. Dit staat allemaal met elkaar in verband.
Ik voel me er echt een stuk beter bij. Ook ben ik op zijn aanraden probiotica gaan gebruiken en wel Probactiol plus.
Is een duurdere variant maar als ik een goedkopere gebruik heb ik weer zo meer klachten terug.
Klachtenvrij ben ik bijna nooit hoor maar het geeft toch een stuk verlichting.
Annemiek57
BerichtGeplaatst: 02-03-2018 14:25 Reageer met quote

Hallo EB,
Bedankt voor je reactie. Ik gebruik Probactiol duo maar wellicht goed om een andere variant te proberen. Heb ook nagedacht over osteopathie, goed om te horen dat je er baat bij hebt. Verder probeer ik veel te bewegen maar heb ook nog eens drie littekenbreuken aan de operaties overgehouden die regelmatig opspelen. Heb je ook last vanlucht in je maag en darmen? Dat is soms nog erger als de diarree. Heb nu Nutricolon besteld, hoop dat dat iets oplevert,
E.B.
BerichtGeplaatst: 02-03-2018 14:43 Reageer met quote

Inderdaad, veel bewegen is ook goed.
Ook heb ik regelmatig lucht in maag en darmen. Ook dat ik regelmatig verging van de buikpijn, maar echt sinds ik naar de osteopaat ga gaat het een stuk beter met me. Ik wil je het echt aanraden.
Gismo
BerichtGeplaatst: 19-09-2019 16:02 Reageer met quote

Dit forum wordt enkel nog gebruikt door spammers.
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Darmklachten na buikoperaties
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring