Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > Chronische rugpijn, wat nu?
Auteur Onderwerp: Chronische rugpijn, wat nu?
tata312
BerichtGeplaatst: 26-02-2018 18:16 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Hierbij gaat een lang verhaal komen over mijn chronische rugpijn en ik weet niet hoe ik er vanaf kom;
Momenteel ben ik 21 jaar oud en ik heb al 2,5-3 jaar chronische rugklachten en het wordt steeds erger. De rugklachten zijn spontaan ontstaat in mijn midden rug aan de linkerkant als een klein plekje wat vooral pijn deed bij diep inademen en druk erop uit oefenen, dit heb ik na laten kijken door de dokter en het zou te maken hebben met een scoliose die ik al sinds jongs af aan heb, het zou vanzelf weer over gaan. Nou niet dus, ondertussen is de pijn steeds en steeds erger geworden, de pijn is nu zelfs zo erg dat het mijn sociale leven beïnvloed en dat ik liever thuis blijf i.p.v. iets leuks te gaan doen omdat ik gewoonweg soms de pijn niet kan handelen. Momenteel voel ik mijn pijn over de linkerflank van mijn rug (GEEN last in mijn onderrug, vooral midden en boven). De pijn wordt niet (meer) minder door 'drukken'/massage, ook helpt warmte niet, het lijkt wel alsof mijn linkerrug immuun is geworden voor warmte. Laatst een keer goed geschrokken na een pitten zak op mijn rug gehad te hebben en achteraf was mijn rug aan de linkerkant gewoon paars en felrood, de blaren zaten er nog net niet op. Ik ga s' avonds met dezelfde pijn naar bed als waar ik s'ochtends mee opsta, het wordt dus nooit minder.
Ondertussen in 2,5 jaar heb ik al;
- 4 verschillende fysiotherapeuten gezien met verschillende behandeltechnieken (massage, oefeningen, dry needling)
- Osteophaat
- MRI-scan gehad die geen afwijkingen liet zien (1,5 jaar geleden)
- Röntgenfoto gehad en onderzoek naar ziekte van Bechtrew, niet aanwezig en X-foto liet alleen mijn scoliose zien.
- Van meerdere specialisten al gehoord dat mijn 'milde' scoliose niet de oorzaak kan zijn van mijn pijnen.
- Ik sport 3-4 keer per week, sporten verminderd en verergerd de pijn niet
- Ook heb ik maanden achter elkaar constant dezelfde oefeningen uitgevoerd die door specialisten aangeraden waren maar dit heeft ook niet geholpen.
- Soms heb ik geluk en is de pijn voor een paar dagen plots niet aanwezig maar komt het gauw weer terug, helaas is het de laatste maanden zo dat de pijn eigenlijk niet meer weg gaat.
- Verschillende 'zwaardere' pijnstillers gebruikt, maar niets helpt.

Heeft iemand suggesties over wat ik nog kan proberen of over wat het eventueel zou kunnen zijn? Ik heb over 1,5 week weer een afspraak bij mijn dokter omdat ik wil dat er vervolg onderzoek plaats moet vinden. Zal het meer laten zien als ik vraag om een MRI of CT onderzoek met contrast? Ik ben werkelijk hulpeloos en weet niet meer zo goed wat ik moet doen met de hoeveelheid pijn die ik heb, ik word werkelijk gek van de pijn en heb niet meer de motivatie om iets te doen omdat het allemaal zo vreselijk veel pijn doet. Ik hoop dat er iemand is die misschien nog suggesties heeft wat er aan de hand kan zijn zodat dat eventueel onderzocht zou kunnen worden. Nog even voor de duidelijk, het ziet NIET in mijn onderrug. Alvast bedankt!
Index > Overige ziekten > Chronische rugpijn, wat nu?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring