Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Huidaandoeningen > Weg met acne in 2 stappen !
Auteur Onderwerp: Weg met acne in 2 stappen !
Tim83
BerichtGeplaatst: 10-02-2018 11:46 Reageer met quote

Zonder enige middelen van zeer ernstige acne af! Neem je even de tijd dit te lezen. Ben ondertussen 35jaar en ik geloof dat ik best wel mag stellen dat ik een van de meest geplaagde acne lijders was. Met de nadruk op was!
Zelfs op latere leeftijd leek mijn acne nog wel erger te worden ipv minder.
Het is geen ziekte, maar je voelt je wel behoorlijk ziek. Met acne kun je naar mijn mening geen normaal leven volgen. Ik heb me ontelbaar vaak ellendig gevoeld en durfde in veel gevallen zelfs de deur niet uit, laat zwijgen naar feestjes. Ik wil mijn bijna 20jarige acne ervaring graag delen, vooral omdat ik voor mezelf de oplossing gevonden heb. Die oplossing zal niet alleen voor mij gelden, daar ben ik van overtuigd.

En die oplossing is zo simpel dat ik waarschijnlijk op mijn 20ste dit artikel helemaal niet geloofd zou hebben. Als mij dit iemand op mijn 20ste had kunnen vertellen was mij verschrikkelijk veel ellende bespaard gebleven. Vanaf mijn 16de begon de ellende. Met 22jaar eerste keer roaccutane omdat de acne gewoon te ernstig was. Tot mijn 30ste wel nog zeker 12x op roaccutane. Bijna alle middelen die voor acne verkrijgbaar zijn heb ik in de afgelopen 15jaar gebruikt. Geloof me, ze zijn allemaal voor acne en niet tegen. In het begin heb je er een beetje baat bij, maar je huid past zich snel aan en gaat juist nog veel meer talg produceren, met uiteindelijk nog ergere acne. Stop je bv met een reinigingsmiddel dan verergerd je acne in korte tijd. Dus grijp je maar weer snel naar alle middeltjes. Ik zou wel eens willen weten hoeveel geld ik aan alle middelen heb uitgegeven. De huisartsen en huidartsen weten bij acne ook niet wat ze moeten, ze doen maar wat. Ze geven je vele antibioticakuren en aansluitend roaccutane. Je acne is dan effe weg en je darmen zijn 1 grote puinhoop, je immuunsysteem is sterk verzwakt en uiteindelijk verergerd de acne alleen maar. Een echt duivels dilemma!

5jaar geleden kwam ik door toeval bij iemand terecht die eerst een VEGA-test doorvoerde om te kijken voor welke voedingsmiddelen je allergisch bent. Je lichaam probeert deze stofjes via de huid eruit te werken. Ook word je vatbaarder voor bacteri├źn en virussen als het immuunsysteem door een allergische reactie verstoord is. Dit draagt allemaal bij aan een slechtere huid. Uit mijn VEGA-test bleek dat ik allergisch was voor 15 voedingsmiddelen! Deze voedingsstoffen maakten mijn immuunsysteem definitief van slag. Wanneer je een tijdje deze voedingsstoffen laat staan geef je het lichaam de rust om zijn immuunsysteem weer te herstellen. Als je immuunsysteem weer hersteld is, kan je lichaam weer beter vechten tegen de allergie├źn en ontstekingen. Van sommigen voedingsmiddelen weet je gewoon dat je allergisch bent, o.a. chokolade, maar ik wist bv niet dat ik sterk allergisch reageerde op tomaten, varkensvlees en sinaasappelen. Dit waren wel 3 voedingswaren die ik bijna dagelijks gegeten heb! Na het schrappen van deze voedingsmiddelen werd mijn acne in zeer korte tijd stukken minder!, misschien wel 60% verbetering. Er was nu enigszins mee te leven, maar helemaal weg was het niet. Vanaf dat moment ben ik ook gestopt met alle reinigingsmiddelen. In het begin lastig, maar is me gelukt! Mijn gezicht was ik alleen met water. Zo ontstaat er op langere termijn weer een natuurlijke beschermlaag die de huid veel beter beschermt tegen bacterien dan welk benzoyl peroxide middel dan ook. De talgproductie was wel nog altijd erg hoog.

Bijna een jaar geleden wisselde ik van kapper en mijn nieuwe kapster gaf me een tip, omdat mijn huid erg vettig was en ook super gevoelig, helemaal geen haarshampoo meer te gebruiken!!! De haren alleen nog met water te wassen!? Ze had hier al bij veel klanten een positief resultaat mee, Ik probeer graag nieuwe dingen uit, dus volgde ik haar advies. Na 8 weken was mijn haar stuk minder vettig zat ook stukken beter, maar tot mijn verbazing was mijn acne volledig, maar dan ook volledig weg. Na 8 weken geen shampoo meer te gebruiken!!! Eigenlijk logisch, de shampoo droogt je hoofdhuid uit en deze gaat meer talg produceren, maar niet alleen de talgklieren op je hoofd! Ik sta nog steeds versteld en wenste ten zeerste dat ik dit 15 jaar eerder geweten had!!! Maar beter laat dan nooit!!!

De oplossing:

VEGA-Test laten uitvoeren en voedingsmiddelen waarvoor je allergisch bent komende jaar volledig schrappen!

Geen enkel reinigingsmiddeltje voor gezicht en ook geen haarshampoo meer gebruiken! Zal heel zwaar zijn, maar dit is de enigste oplossing, geloof me. WATER is voortaan het enigste middel op je badkamer! Je gezicht was je alleen nog met water en dus ook je haar!!! Gebruik geen shampoo meer. Je haren zullen extreem vettig worden. Als het te erg wordt dan was je alleen de haarpunten met shampoo.


Geef het op zijn minst 6-8weken een kans. Want dat is de tijd dat je huid en talgklieren nodig hebben om te regenereren en het volledige natuurlijke herstellingsvermogen terug te krijgen.

Veel succes en een acne vrij leven!!!
Groetjes,
Tim
Index > Huidaandoeningen > Weg met acne in 2 stappen !
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring