Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > Extreme moeheid na eten
Auteur Onderwerp: Extreme moeheid na eten
FGcur
BerichtGeplaatst: 26-01-2018 21:50 Reageer met quote

Hi, sinds circa een jaar reageer ik met een heftige acute moeheid op bepaalde dingen die ik eet. Soms al binnen paar minuten, soms na kwartietje ofzo. Ik voel mijn ogen draaien en dichtvallen en krijg ze dan ook niet meer open en praten gaat moeizaam. Kan meestal nog naar bed of bank strompelen en slaap dan paar uur heel diep en ben daarna nog wel een dag ofzo erg moe en futloos.

Ik krikg het na het eten van bijv pompoensoep maar ook na eten van loempia, kromet, bamischijf, pannekoek, paneermeel.

Glucose, suiker, spijsvertering etc is allemaal getest en in orde. Internist heeft geen idee en volgende week heb ik afspraak bij neuroloog.

Komt dit iemand bekend voor? De moeheid is dus echt extreem. Niet de dufheid of dipje die je wel eens na bijv een broodje ofzo krijgt.

Ik slik nu, korter dan het probleem, methorexaat voor psoriasis en verder geen medicatie.

Heel erg benieuwd of iemand een idee heeft wat t kan zijn of een suggestie heeft in welke richting ik verder moet denken.

Dank jullie wel alvast
Maanvrouwtje
BerichtGeplaatst: 29-01-2018 4:08 Reageer met quote

De kroket, loempia, bamischijf e.d. kan je denk ik beter laten staan en allerlei gepaneerde en gefrituurde dingen. Kijk bij soep uit voor de smaakversterkers die er vaak in zitten.
Zorgen voor volwaardige voeding met complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, dit om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden.
Daarnaast kunnen diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren helpen om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden.
Methotrexaat zorgt voor tekorten aan diverse B-vitamines dus wat aanvulling is belangrijk. Beter om ook wat te doen aan de oorzaken van de psoriasis, zoals voeding, darmflora, tekorten aan diverse voedingsstoffen enz.
Index > Overige ziekten > Extreme moeheid na eten
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring