Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Darmklachten: aandringen op verder onderzoek?
Auteur Onderwerp: Darmklachten: aandringen op verder onderzoek?
Persoon523
BerichtGeplaatst: 25-01-2018 8:55 Reageer met quote

Hoi,
Ik loop al jaren met een probleem rond, namelijk dat ik heel veel last van mijn darmen heb. Het is nog nooit echt verder onderzocht dan een keer op wat verschillende plekken op mijn buik drukken en vragen of het pijn doet.
In het begin kreeg ik mee dat ik niet goed at, maar iedere keer als ik mijn dieet aanpaste op wat wel zou moeten, bleef het aanhouden. Uiteindelijk heb ik de diagnose van een prikkelbare darm gekregen.
Nu heb ik veel op internet gelezen en heb ik zelf helemaal niet het gevoel dat ik daar echt aan voldoe. Wel herken ik enkele algemene klachten die ik iedere keer terug lees (buikpijn, last met naar de wc gaan, vermoeidheid)
Maar sommige dingen vind ik toch niet helemaal kloppen:
De pijn zit altijd op dezelfde plek (mijn huisarts zegt dat dit nog steeds PDS kan zijn, dat geloof ik ook, het komt meer door de andere dingen dat ik echt twijfel)
Ook heb ik heel vaak slijm in mijn ontlasting, wat volgens veel internetbronnen op een ontsteking duidt.
Daarnaast heb ik heel vaak onverteerd eten in mijn ontlasting zitten (en ja, ik zorg dat ik genoeg kauw op mijn eten).
Ik ben heel vaak misselijk zonder echte aanleiding.
Ook ben ik bleker dan bleek, intussen is dat mijn "gewone huidskleur" geworden, maar vergeleken met mijn ouders is dit zeker veels te licht.
Vaak heb ik het gevoel dat er iets warms in mijn buik zit op de plek waar het pijn doet, maar dan ook echt heel warm, alsof het in brand staat.

Dit allemaal heb ik al zolang ik me kan herinneren en het wordt ieder jaar erger. Ik heb al geprobeerd aan te dringen op verder onderzoek bij mijn huisarts, maar daar krijg ik op te horen dat ik me geen zorgen moet maken en "moet leren leven met deze pijn" (en toen kreeg ik het nummer van iemand die me kon leren de pijn te negeren met meditatie). Confused

Hopelijk kan iemand mij geruststellen, of zeggen wat ik zou kunnen doen om het verder uit te zoeken.

P.S. als baby werd ik altijd heel erg ziek van moedermelk, volgens mijn moeder kon ik maar een keer in de week een soort baksteen uitpersen met heel veel pijn. Dit werd minder toen ze naar poedermelk overgingen. Zelf dacht ik een tijdje dat ik misschien lactose intolerant was hierdoor, maar mijn moeder weet zeker dat die poedermelk niet lactose vrij was, dus dat is het ook niet. Ik weet niet of dit nog nuttige informatie is, maar het is wel iets wat ik vaak hoor van mijn moeder.
Maanvrouwtje
BerichtGeplaatst: 30-01-2018 8:25 Reageer met quote

Je kan eens advies vragen op natuurgeneeskundig gebied. Een goede therapeut kijkt ook naar je darmflora, voeding, tekorten aan voedingsstoffen als vitaminen, mineralen, vetzuren, aminozuren maar ook bepaalde enzymen die je mist. Bij obstipatie kunnen ook tekorten aan allerlei voedingsstoffen een rol spelen, zoals magnesium.
Wat betreft de moedermelk van vroeger; misschien dat je moeder al bepaalde onevenwichtigheden had, tekorten aan stofjes, bepaalde dingen die ze at enz.
Verder zijn oplosbare vezels belangrijk voor je darmen, zoals psyllium, inuline en appelvezels. In een middel als Colon Clean zitten psyllium en inuline.
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Darmklachten: aandringen op verder onderzoek?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring