Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > Evenwichtsprobleem
Auteur Onderwerp: Evenwichtsprobleem
Pedro
BerichtGeplaatst: 17-01-2018 14:11 Reageer met quote

Hoi, sinds een maand of 3 heb ik behoorlijk last van evenwichtsproblemen. Hier heb ik last van bij het lopen en met name bij het stilstaan. Nu ben ik via mn huisarts al naar een neuroloog geweest. Hij heeft diverse onderzoeken gedaan (MRI, Epely etc.). Tot op heden helaas zonder diagnose. Nu ben ik bij hem 'uitbehandeld'.
Sinds vorige week heb ik 2x acupunctuur gehad. Tot op heden merk ik dat heel iets verbeterd.
Herkent 1 van jullie je hierin? Wellicht nog een goede tip? Groet, Pedro
mandy12345
BerichtGeplaatst: 23-01-2018 14:48 Reageer met quote

Ja hier ook iemand met een evenwichtsprobleem..Destijds is er bij mij een virus aan evenwichtsorgaan geconstateerd echter nu tig jaren later geen verbeteringen opgetreden. Ik moet ermee 'leren leven' maar geen idee hoe ik dit moet doen. Ik heb ook een nare pijn in het hoofd erbij die constant aanwezig is. Mochten er nog mensen zijn die evt ervaringen hebben dan hoor ik dat graag.
Maanvrouwtje
BerichtGeplaatst: 29-01-2018 3:58 Reageer met quote

Wat kan meespelen zijn factoren als voeding en tekorten aan diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. bloedonderzoek zegt wat dat betreft niet zo heel veel.
Eventueel medicijngebruik kan klachten geven. Verder kan het zo zijn, dat als je in een flat woont met een balkon boven je hoofd, dat de lichtval heel raar is en je licht in je hoofd kan worden. bij anderssoortige woningen kunnen dit soort dingen ook spelen, bijvoorbeeld een enorme overkapping aan de buitenkant. Denk verder ook aan de invloed van electrosmog.
Pedro
BerichtGeplaatst: 11-02-2018 15:21 Reageer met quote

mandy12345 schreef:
Ja hier ook iemand met een evenwichtsprobleem..Destijds is er bij mij een virus aan evenwichtsorgaan geconstateerd echter nu tig jaren later geen verbeteringen opgetreden. Ik moet ermee 'leren leven' maar geen idee hoe ik dit moet doen. Ik heb ook een nare pijn in het hoofd erbij die constant aanwezig is. Mochten er nog mensen zijn die evt ervaringen hebben dan hoor ik dat graag.
Hoi Mandy, ik ben nu een paar acupunctuur behandelingen verder, en het herstel is klein, maar heb wel wat baat bij magnesium (citraat). Misschien eens proberen?
Pedro
BerichtGeplaatst: 03-04-2018 16:48 Reageer met quote

Hoi Mandy, de magnesium, acupunctuur etc helpt niet bij mij.
Ik heb nu vertigoheel voorgeschreven gekregen. Ik hoop dat t werkt
mandy12345
BerichtGeplaatst: 05-04-2018 16:33 Reageer met quote

Hoi Pedro,

dat middel heb ik inderdaad ook eens geprobeerd, in het begin...Ook bij mij kwam er uit de onderzoeken dat ik een overgevoelig evenwichtsorgaan had maar tot op heden geen verandering van mijn klachten.
mandy12345
BerichtGeplaatst: 05-04-2018 16:34 Reageer met quote

Oh en magnesiumcitraat heb ik ook wel geslikt, om andere redenen maar dat maakt voor mij ook geen verschil helaas...
Thomas3
BerichtGeplaatst: 05-04-2018 16:58 Reageer met quote

Wie heeft MS na evenwichtsstoornis? Idea
mandy12345
BerichtGeplaatst: 05-04-2018 17:06 Reageer met quote

Ms na evenwichtsstoornis?? Wat heeft dat met elkaar te maken? Is dat bij jou het geval dan?? Wat heftig....
Thomas3
BerichtGeplaatst: 10-04-2018 0:05 Reageer met quote

Het gaat om de oorzaken van evenwichtsstoornis en de oorzaak van MS.
De volgende verhaal geeft een duidelijke beeld.
Ik ben Michelle, 24 jaar oud en ik heb MS.

Het ging al een tijd niet goed met mijn gezondheid en het ging alsmaar slechter. Het waren vage klachten en mijn lichaamsfuncties vielen uit, maar het meeste trok steeds na een tijdje wel bij. In april vorig jaar had ik weer een slechte periode en deze werd alleen maar erger. Van niet goed kunnen zien en misselijk zijn ging ik naar nauwelijks nog kunnen lopen of zien. Mijn gezicht begon vreemd aan te voelen en na een dag kwam ik er pas achter dat dit kwam doordat de rechterzijde geheel verlamd was. Ik belandde in het ziekenhuis en na 3 dagen kwam de diagnose; MS.

Doordat ik zelf niets kon belandde ik in revalidatiecentrum de Trappenberg. Zelfs daar ging ik nog achteruit. Ik kwam met de rollator binnen, maar na twee weken moest ik deze inruilen voor een rolstoel en zo verliet ik de Trappenberg ook na drie maanden. Hierna bleef ik poliklinisch verder revalideren en ondertussen moest ik bij mijn ouders verblijven in een bed in de woonkamer. Terug naar mijn eigen woning ging nog niet. Op een nieuwe scan wees uit dat er binnen drie maanden vele nieuwe ontstekingsplekken in mijn hersenen zaten door de MS. Ik heb nog tot december gerevalideerd, maar er was geen verbetering meer te vinden.

Ik kreeg tijdens mijn revalidatie te horen over Boaz Spermon. Hij heeft HSCT ondergaan. Dit is een stamceltherapie die je imuumsysteem reset en zo ook de aanvallende cellen die zorgen voor de ontstekingen in de hersenen en je ruggenmerg bij MS. HSCT kan de ziekte stopzetten, iets wat nog niets in Nederland kan. Doordat mijn ziekte zo snel gaat en ik mijn dagen voornamelijk in bed doorbreng, wil ik de stamceltherapie ondergaan om de MS zo snel mogelijk onderuit te halen. Naast dat de ziekte zo kan worden stilgezet zou ik ook functies weer terug kunnen krijgen. Shocked
Thomas3
BerichtGeplaatst: 10-04-2018 19:35 Reageer met quote

Je hebt verschillende soort evenwichtsstoornis.
Misselijk, duizeligheid, draaiduizeligheid, spier probleem, oog probleem, hoofdpijn en ziekte van Meniere.

Als de artsen weten de oorzaak van Michelle dan is het MS nooit zover gekomen met allerlei verkeerde behandelingen.

Michelle heeft de evenwichtsstoornis o.a. Van niet goed kunnen zien en misselijk zijn ging ik naar nauwelijks nog kunnen lopen of zien.
Daarna de rechterzijde geheel verlamd was.

Waarom verlamd aan de rechterzijde? Niet aan de linkerzijde?

Waarom iemand die lijdt aan evenwichtsstoornis, meestal aan de linkeroor of een cholesteatoom in de middenoor.

Heeft u kort geleden longontsteking, hoest, verkoudheid of griep gehad?
Wat merk je als u snot niest?
Je zal merken dat je oor dicht klapt of geluid hoort van niezen.
De oorzaak van cholesteatoom is deze slijmachtige vocht niet geheel kan niezen of ophoesten die de richting de linkeroor of in de middenoor gaat nestelen. De lymfeklier onder de linkeroor gaat dit opvangen en verwerken, maar wel met de medewerking van het lichaam.
Wanneer het lichaam krijgt geen medewerking, integendeel alleen maar tegenwerk en de slijmachtige vocht wordt alleen maar toegenomen. Zo zie je een verdikte lymfeklier in de hals, net onder de oor of een ontsteking in de middenoor waar later cholesteatoom ontstaan.
Als de lymfeklier in de hals dit niet kan opvangen en de vocht blijft maar toenemen dan stroomt het naar de hersenen. Hoofdpijn en slecht zien veroorzaakt..

Waarom Michelle de rechterzijde geheel verlamd was. Dat is ook een van de oorzaak van MS en evenwichtsstoornis.

Shocked
Thomas3
BerichtGeplaatst: 11-04-2018 13:58 Reageer met quote

Dezelfde symptoom van evenwichtsstoornis en MS is duizeligheid en vermoeidheid.

Je ziet veel borstkankerpatiënte kanker aan de linkerzijde.
Je ziet sommige borstkankerpatiënte kanker aan de rechterzijde na het keizersnee of abortus.
Je ziet dat de verlamming/beroerte bij vrouwen meer aan de linkerzijde en mannen meer aan de rechterzijde.
Je ziet ook sommige mannen botkanker aan de rechterbeen die moet amputeren.

Je ziet veel lymfeklierkanker in de hals aan de linkerzijde evenals de linkeroor probleem bij evenwichtsstoornis.

https://www.schooltv.nl/video/waar-komt-snot-vandaan-slijm-om-je-lichaam-te-beschermen/
Als je hebt verkoudheid of griep, Je neus en in je longen maken de slijm.

Een baby ademt via de navel tijdens de zwangerschap. Na het geboorte ademt de baby via de longen. De 1e 12 uur ademt de rechter neus in en via de linker neus uitademen. Dat is de verklaring de evenwichtsstoornis en de lymfeklierkanker meestal aan de linkerzijde.

De ombouw van vrouwen is niet helemaal hetzelfde als de mannen. Zij hebben allebei het LEVER aan de rechterzijde, maar de capaciteit maakt het een verschil dat mannen heeft een sterke lever capaciteit dan de vrouwen. Maar vrouwen heeft wel een extra capaciteit dan de mannen. Het is de baarmoeder die zorgt voor een extra bloed zuivering en een korte gang die afvalstof kan lozen. Daarom is in het algemeen vrouwen leven langer dan de mannen.

Het Hart ligt meer aan de linkerzijde tussen de longen. De Lever ligt meer aan de rechterzijde. Aan de linkerzijde van de lever vind je de slokdarm en de maag.
Tussen de lever en de maag vind je een centrale logistiek centrum. De meeste factor die van niets leidt tot een evenwichtsstoornis begint meestal van hier.

Een luchtziekte van Mal de Debarquement Syndrome begint ook vanaf deze plek.
https://www.ad.nl/bizar/vrouw-na-lange-vlucht-al-zes-jaar-misselijk~a0f87bb3/

Medicijnen of alcohol direct na een schudding of een turbulentie dan stormt dit ongewenst naar de hersenen. het ontstaan van de Mal de Debarquement Syndrome, die misselijk en/of duizelig verschijnselen.

Iemand die teveel alcohol en/of eten na een feest, vooral in de winter. Een "koude wind" een trilling via de neus en mond, via de slokdarm in de plek tussen de lever en de maag, een misselijke gevoel. Op dit moment via braken dan lost het probleem op. Je ziet vaak dat degene zonder braken, in de loop van tijd een evenwichtsstoornis diagnose.
Thomas3
BerichtGeplaatst: 12-04-2018 17:20 Reageer met quote

Een gewoonte `eten aan tafel` heeft een grote betekenis voor de maag. Tijdens het eten en direct daarna werkt het maag liefst met een stille systeem.

Je ziet veel hartklep sluit niet goed, maagzuur en reflux meestal voor beroep uitoefenlaars o.a. restaurantmedewerkers en tegels-tapijtleggers. Huisvrouwen wiens altijd `druk` tijdens het eten, kinderen voeden en borden opruimen/afwassen. Kinderen die direct gaat sporten/rennen na het eten maakt ook een kans op reflux. Kinderen die evenwichtsstoornis krijgt en direct koorts verschijnselen daarna allerlei rare gedrag aantonen o.a. Alice in wonderland syndroom en ver zien. Dan moet hier heel goed oppassen. Want koorts heeft een goede bedoeling dat het mag niet zo maar koorts verlagen.

`aanval door koude wind` die evenwichtsstoornis veroorzaakt kunnen geen 1 artsen verklaren en oplossen. Je kunt zoveel bloedonderzoek, ct-scan doen, maar het komt geen aanwijzingen uit. Uiteindelijk krijgt de patiënt het woord.. je moet maar het leren leven.

Evenwichtsstoornis evenals MS zijn heel moeilijk te genezen. Omdat zij hebben niet 1 oorzaak, maar meerdere verschillende oorzaken. Zij groeien heel langzaam van eenvoudige aandoening naar heel ernstige aandoening.

Vaak zijn zij in Nederland ~ uitbehandeld ~ dat zij zijn gedrongen naar buitenland voor een dure behandeling. De andere reden is dat in Nederland wordt niet vergoed o.a. stamceltherapie. Buitenland zijn niet veel beter dan Nederland, zelfs niet hoger dan 20% kans. Maar niets doen is geen optie voor de patiënten.

Voor Evenwichtsstoornis en MS kan je makkelijk paar centrum van genezing in Nederland oprichten. Het gaat om de kennis van zaken.

Evenwichtsstoornis heb je 5 verschillende oorzaken en factoren. MS ook.

Een van de oorzaak kan je heel duidelijk vinden bij Michelle.
https://www.doneeractie.nl/stamceltherapie-voor-mies-met-ms/-27441

De 2e oorzaak vind je bij mama Tanja.
https://www.ed.nl/valkenswaard/mama-tanja-uit-valkenswaard-vestigt-haar-hoop-op-ms-behandeling-in-moskou~a74955b7/

Very Happy
Thomas3
BerichtGeplaatst: 14-04-2018 13:06 Reageer met quote

De verhaal van Michelle geeft duidelijk een beeld van de 1e oorzaak van Evenwichtsstoornis en MS.

De Depressie.

Heel veel artsen hebben weinig verstand van de verschillende oorzaken van depressie. Medicijnen o.a. antidepressiva bestrijdt alleen de symptomen, niet de oorzaak. Voor lange termijn maakt de medicijn de werking in de pijnappelklier en hypofyse helemaal verkeerd een poging tot zelfmoord. Antidepressiva tegen depressie is levensgevaalijk geworden.

https://www.msweb.nl/actueel/nieuws/mri-beeld-anders-depressie/

Wat heeft depressie met evenwichtsstoornis en MS mee te maken?

De antwoord is de LEVER. Dit verklaart ook waarom slecht zien en vermoeidheid.
De oplossing op de 1e oorzaak is de LEVER met verstand van zaken.

https://www.ed.nl/valkenswaard/mama-tanja-uit-valkenswaard-vestigt-haar-hoop-op-ms-behandeling-in-moskou~a74955b7/
De 2e oorzaak van Tanja moet je ook verstand van zaken dan kan je de oorzaak van Tanja vinden. Zij had niet veel verteld over haar ziekte verloop. Maar zij heeft wel een heel belangrijke informatie gegeven dat DE mogelijk oorzaak van haar MS. Want dit vind je ook een van de oorzaak van ME/CVS.

https://www.me-gids.net/module-ME_CVS_docs-viewpub-tid-1-pid-756.html
Beide ziektes treffen vooral vrouwen,

De oplossing voor de 2e oorzaak is moeilijke dan de 1e oorzaak.

De 3e oorzaak is op de Blaasproblemen en Seksuele problemen
https://www.msweb.nl/ms-onderzoek/klinisch/seksuele-problemen-bij-incontinentie/

De antwoord is de NIER.
De oplossing op de 3e oorzaak is de NIER met verstand van zaken. Shocked
Thomas3
BerichtGeplaatst: 15-04-2018 15:54 Reageer met quote

De 2e oorzaak van Tanja is ongeveer als Myra, verandering niet in ME/CVS vorm, maar in MS ziekte.

https://www.npo.nl/de-dokters/22-10-2012/NPS_1211705

21 dagen.
Dit 21 dagen is zo belangrijk dat bij onwetendheid kans op alle hormoonkanker.
Je hebt ook 21 dagen bij uitputtingsslag Epilepsie van een meisje. Hieronder is haar verhaal.
“Maar drie weken later kreeg ze haar tweede aanval en dat bleef zo doorgaan,” voegde ze toe. “Iedere 21 dagen kreeg ze een aanval.”

De uitleg van 21 dagen die leidt tot epilepsie en hormoonkanker heb ik bij andere site goed verteld.

De 4e oorzaak van evenwichtsstoornis en MS is probleem in de MAAG en MILT. De vocht verdeling NIET kan naar de hersenen die leidt tot hoofdpijn, duizeligheid en flegma-geïnduceerde duizeligheid over het algemeen geassocieerd met beklemming op de borst, slechte eetlust en slaperigheid. Sommige belandt in de diagnose PDS.

http://msresearch.nl/wat-doet-ms-research
Geldbronnen en geldbesteding rondom multiple sclerose

Onderzoek staat of valt met financiering. In ruim 35 jaar tijd heeft MS Research met uw financiële steun ruim 56 miljoen euro uit kunnen geven aan onderzoeks- projecten, substantiële ondersteuning van drie MS-centra, de MS Hersenbank, 6 fellows (veelbelovend onderzoekers die in staat zijn gesteld hun eigen onderzoekslijn op te zetten), diverse stages en reisstipendia voor met name jonge startende onderzoekers. Ons werk doen we geheel zonder overheidssteun. Stichting MS Research werkt volledig op particuliere giften, fondsen en giften van het bedrijfsleven. Dank u voor úw gift!

Na 350 jaar met heel veel miljoenen kunnen zij de evenwichtsstoornis en MS niet bestrijden.
Het gaat om kennis van zaken en feiten.
Zij hebben dit jaar 2 miljoen voor 1 onderzoek.
Voor dit 2 miljoen dat een centrum genezing in Nederland gaat oprichten. Met een verstand van zaken en kennis zal dit centrum van genezing binnen 2 jaar een verbetering tot een genezing komen.

De huidige aanbod stamceltherapie en chemo werkt niet.
https://www.msweb.nl/ms-onderzoek/in-nederland/stamceltransplantatie-bij-ms/
http://opdebeen.nl/de-ms-trein-a-naar-beter/
Pedro
BerichtGeplaatst: 16-04-2018 21:28 Reageer met quote

Thomas3 bedankt voor je bijdrage, maar ik kan hier niet zoveel mee. Voorlopig ben ik nog onder behandeling in Duitsland, en ben nog niet ‘uitgedokterd’.
@ Mandy als ik wat meer weet laat ik het je weten.
Kortom in mijn situatie helpt volgende niet:
MRI, epley, acupunctuur, bryonia, berberis en vertigoheel.
Tot later...
roselien
BerichtGeplaatst: 27-12-2018 16:24 Reageer met quote

Beste,

Niet in alle gevallen kom je erachter wat er precies aan de hand is maar zie je wel degelijk achteruitgang in het dagelijks functioneren. In zo'n geval kom je in aanmerking voor therapie. Via de huisarts of via de specialist krijg je de verwijzing, of je kunt eerst bij de therapeut langsgaan en die neemt dan contact voor je op. Kijk hier eens naar:
https://revalideerthuis.nl/
Groet Rose
Pedro
BerichtGeplaatst: 23-01-2019 22:17 Reageer met quote

Goedenavond allemaal. Ik ben inmiddels weer n paar maand verder en eigenlijk maar weinig opgeschoten. De mensendieck behandeling/oefening helpt n beetje bij mn statisch evenwicht, maar mn dynamisch evenwicht is wat verminderd. Dit geldt ook voor mn coordinatie. Heeft er iemand nog n tip voor me? Bedankt!
Index > Neurologie > Evenwichtsprobleem
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring