Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > Mening gevraagd over herstel hernia operatie
Auteur Onderwerp: Mening gevraagd over herstel hernia operatie
Geopereerdaanhe
BerichtGeplaatst: 15-01-2018 18:39 Reageer met quote

Allereerst...mijn gebruikersnaam moest zijn geopereerdaanhernia ^_^Hallo allemaal,

Ik heb al wat onderwerpen doorgelezen, maar stel bij deze toch graag zelf even de vraag over mijn hernia operatie. Ik zit een beetje vast en weet niet of zoals het nu gaat 'normaal' is en hoor graag (serieuze) reacties van diegene die ervaring hebben met hernia en operaties e.d.

Ik ben in november geopereerd aan rughernia L4L5 na half jaar ploeteren met fysio. Bleek niks opgeleverd te hebben want het was aldus de chirurg een gemene hernia en ook het zenuwkanaal was smal. Alles weg gehaal/ zenuw 'bevrijd' e.d. alles volgens het boekje. Met extreem veel pijn uit de operatie gekomen en diezelfde nacht viel mijn hele rechter been uit (terwijl uitval altijd links was en enkel in voet). Het heeft ruim 3 weken geduurd voor ik mijn voet weer normaal kon gebruiken en heb met rollator en rolstoel gewerkt. Na die weken bleef de zwelling rondom wond ook lang aanhouden en nu 2,5 maand later heb ik non stop tintelingen en spier spasmen in voeten en kuiten van beide benen. Ik ondervang de zenuwpijn door erg te letten op liggen en lopen afwisselen en goed mijn activiteiten in te plannen. Ik werk nog niet omdat het werk fysiek te zwaar is momenteel. Ik heb een kleine dochter van twee en kan heel veel niet met haar. Ik wil weer aan het werk, ik wil weer lekker sporten, ik wil weer leven! Nieuwe mri laten maken, behalve slijtage niks op te zien. Conclusie van de chirurg: algehele herstel van de zenuw kan 6 tot 9 maanden duren en ga maar verder met de fysio.

Hoe moet ik dit verkopen aan mijn manger? Hoe moet ik deze zenuwpijn en uitval van voet voortzetten na al zo lang mijn leven on hold zetten? Mijn contract uren worden nu naar beneden gegooid, zo niet dat mijn contract ontbonden wordt. Ik MOET weer gaan auto rijden anders kom ik niet op werk niet bij fysio e.d. maar ik ben niet verantwoord omdat mijn voet soms uitvalt. Laat staan de pijn die ik heb als ik weer ' normaal ga leven'.

Mijn vraag hier is: ben ik serieus genoeg benaderd door het ziekenhuis of moet ik een second opinion aanvragen? Volgende vraag: meer mensen met deze ervaring en kan het echt zo lang duren voor het hersteld is?

Ik hoor heel graag jullie respons. Alvast hartelijk dank!


p.s. Chirurg heeft geen verklaring voor uitvallen been en zegt dat de voet uitval wel vaker gezien wordt na operatie 'helaas'. Tot slot afgesloten met 'je hebt ook wel slijtage in je rug'
Index > Neurologie > Mening gevraagd over herstel hernia operatie
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring