Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Psyche > Medicijnen (in dit geval Latuda)
Auteur Onderwerp: Medicijnen (in dit geval Latuda)
Practuna
BerichtGeplaatst: 06-12-2017 19:21 Reageer met quote

Hallo mensen,
[Mijn vraag staat onderaan]

Ik ben een jongen/ jonge man (hoe je me ook wilt noemen) van 24. Worstel al sinds eerste klas met sociale angst, spanning/overprikkeling, sinds kort een diagnose gekregen voor autisme.. wat een verrassing, daarvóór was het 'sociale fobie'.

Ik vecht enorm tegen drugs verslaving, eerst wiet > daarna coke een paar keer (door manipulatie van mijn sociapatische X-buurman.) Daarna verder gegaan met Research Chemicaliën van internet, erg gevaarlijk enzo..

Maar goed, ben op het moment clean en ben al een paar jaar op zoek naar een werkend medicijn dat m'n leven wat dragelijker kan maken, iets tegen de angst en eenzaamheid die daar bij komt kijken.

Ik slik nu 4 weken Latuda, (vrij nieuw antipsychoticum) elke avond om 20:00 met een snack. Ik ben het wat later op de avond gaan slikken vanwege de ENORM nare onrust die het geeft, zo'n 1,5 uur na inname. Ben het sinds vandaag gaan slikken in de ochtend, maar wat een hel was dat zeg, gewoon bijna de hele dag last gehad van die onrust/dysforie

Ik kan die bijwerking niet aan, kan het gewoon niet, er valt helemaal totaal NIKS aan te doen, behalve verdovend middel gebruiken, wat niet verstandig is. Het is zo naar dat ik liever in m'n gewoonlijke depressieve bui zit of zelfs een crash na drugs-gebruik is nog minder erg dan dit Sad

Vraag:
Nou wil ik meteen weer terug naar avond, maar zit erg in twijfel, moet ik het nu meteen deze avond weer nemen, of krijg ik dan een soort overlappend effect?

Heb afgesproken met m'm psyg om het te proberen in de ochtend in te nemen, kan volgende week pas iets doorgeven aan psyg maar dat zal mij een worst wezen, ik ga meteen weer naar avond, sorry hoor psyg maar dit is een recept voor hele snelle terugval Confused
Maanvrouwtje
BerichtGeplaatst: 07-12-2017 19:52 Reageer met quote

Drugs zorgen voor een verstoring van je neurotransmitters en beroven je lichaam van allerlei voedingsstoffen. Het beste is om je lichaam wat te ondersteunen met evenwichtige voeding met complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Verder kunnen bepaalde vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren helpen ondersteunen. Er zijn ook wel natuurlijke middelen, kruiden maar ook een middel als theanine en er zijn ook energetische middelen die helpen om minder last te hebben van je autisme.
Bij autisme spelen ook factoren als een belasting van zware metalen als aluminium en kwik. Ontgiften kan dan schelen. Ook kunnen mensen met autisme tekorten hebben aan bepaalde enzymen. Een medicijn lost dit soort factoren niet op.
Natuurlijk ook een weg zien te vinden in het omgaan met andere mensen. Ook dat kan een medicijn niet voor je doen.
Index > Psyche > Medicijnen (in dit geval Latuda)
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring