Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > Bloeddruk meten zeer onaangenaam
Auteur Onderwerp: Bloeddruk meten zeer onaangenaam
zmoooc
BerichtGeplaatst: 30-11-2017 22:10 Reageer met quote

Hoi Medisch Forum,

Op de een of andere manier vind ik het gevoel van een bloeddrukmeter extreem onaangenaam. Ik verkramp daardoor als ik mijn bloeddruk probeer te meten en de plek op mijn arm waar ik heb gemeten blijft nog zeker een uur "gevoelig". Dat is op zich niks nieuws voor mij; ik ben altijd gevoelig geweest voor dat soort aanrakingen; ik heb bijvoorbeeld hetzelfde onaangename gevoel als ik simpelweg mijn hartslag via mijn pols meet, vooral als iemand anders het doet.

Maar ik vraag me dus af: in welke mate zorgt dit er nou voor dat de bloeddrukmeting te hoog uitvalt? Zijn er andere manieren om je bloeddruk te meten dan met een manchet? En zijn er meer mensen met dit probleem?

Alvast bedankt voor het meedenken!
Maanvrouwtje
BerichtGeplaatst: 07-12-2017 19:42 Reageer met quote

Als je goed voor je lichaam zorgt met evenwichtige voeding, misschien wat voedingssupplementen gebruikt kan dat op zich schelen voor een normale bloeddruk. Wel spelen bij elke lichamelijke klacht ook emotionele factoren.
Ik weet niet precies wat er bij de bloeddrukmeting irriteert. Kan emotioneel vervelend voelen of is je lichaam gespannen. Bij tekorten aan bepaalde stoffen of andere ontregelingen kunnen er sneller irritaties optreden. Zo was ik in het verleden overgevoelig voor geluiden maar doordat ik wat stofjes als magnesium en vitamine B slik kan ik meer hebben. Dat soort stofjes voeden het zenuwstelsel.
Index > Hart- en vaatziekten > Bloeddruk meten zeer onaangenaam
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring