Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Kinderziekten > Chronische buikpijn bij kind
Auteur Onderwerp: Chronische buikpijn bij kind
CiGee
BerichtGeplaatst: 19-11-2017 23:53 Reageer met quote

Ik zou graag wat raad van anderen willen. Ik zal proberen kort het probleem te schetsen. Mijn zoontje(nu 7 jaar) heeft al vanaf zijn geboorte stoelgang problemen. Als baby had hij enorme reflux (sliep praktisch rechtop bijna) Zonder medicatie stopt zijn stoelgang. Hij heeft al verschillende soorten onderzoeken gehad. In ons lokaal ziekenhuis gaan ze er licht over en hadden ze het steeds maar over zijn voeding en “komt wel goed, dat betert met ouder worden”. Ze schreven wekelijks lavament voor, dat de verpleegster kwam doen (vreselijk om je kind help me mama help me te horen roepen terwijl hij niet begrijpt wat er met hem gebeurt ocharm bij zo een lavement) op zijn 4de had hij zo een opgezette strakke harde buik… ik ben verder gegaan naar een UZ ziekenhuis ze hebben hem meteen opgenomen, zat helemaal vol stoelgang de lavementen maakten het volgens hun meer erger dan goed. Laatste stukje van zijn darm was ook beschadigd doordat er zolang stoelgang vastzat… hij heeft dan een week in ziekenhuis gelegen,alles eruit gekomen. Nu krijgt hij elke dag een natuurlijk product, zodat zijn stoelgang niet stopt, hij krijgt ook fasciatherapie. Het helpt allemaal wel maar lost het probleem niet op. Heeft al vanalle onderzoeken gehad getest op allergieën, ….)Hij heeft in die 7jaar nog geen dag zonder buikpijn geleefd maar klaagt nooit. Hij kan helaas ook niet altijd ophouden, heeft steeds last van vuile broeken (soms zelfs zo erg dat heel zijn beentjes vol hangen) vooral tijdens bewegen,lopen,sporten(hij voetbalt). Enkel als hij zit of ligt ebt de buikpijn weg. Ik zit mijn handen in het haar…weet iemand raad?
Maanvrouwtje
BerichtGeplaatst: 24-12-2017 19:48 Reageer met quote

Misschien eens advies vragen op natuurgeneeskundig gebied. Eens laten testen of hij voedselovergevoeligheden (is in de medische wereld moeilijker aantoonbaar dan allergieën) en tekorten aan bepaalde voedingsstoffen heeft.
Zo kan het uitkijken zijn met biogene aminen als histamine en tyramine.
Gebruik zelf Colon Clean voor mijn darmen; dat helpt bij allerlei darmproblemen. Sowieso zijn oplosbare vezels belangrijk. Verder lijnzaad, goed fijngekauwd of versgemalen. Ook voldoende gezonde vetten is van belang voor een goede darmsmering.
Bij obstipatie spelen vaak ook tekorten aan bepaalde vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Onder andere magnesium. Bij de darmwerking zijn namelijk ook allerlei neurotransmitters betrokken en als die ontregeld zijn kan de darmwerking ook minder zijn.
Naast dit alles spelen natuurlijk ook de emoties een rol.
Index > Kinderziekten > Chronische buikpijn bij kind
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring