Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > EXTRASYSTOLE? VESSEN? HARTOVERSLAG ACHTER ELKAAR (MIJN VERHA
Auteur Onderwerp: EXTRASYSTOLE? VESSEN? HARTOVERSLAG ACHTER ELKAAR (MIJN VERHA
RickH
BerichtGeplaatst: 04-11-2017 21:06 Reageer met quote

Info over mij: 19 jaar, nooit gerookt, drink niet. fitness, BMI 26 185cm 90KG.
Ik heb sinds 1 jaar last van extrasystole (hartoverslag) het verhaal begint bij de zomer, me ouders gingen op vakantie en de rest van het gezin was ook op vakantie, ik was alleen thuis en me slaapritme veranderde compleet ik ging soms ook niet slapen en dan de volgende dag in de middag door de weinig slaap viel ik van zelf in slaap. Ik sportde niet meer zo veel als wat ik daarvoor deed (helemaal niet meer). Ik had ook geen werk meer dus ik deed niet echt veel ik was niet ongezond aan het eten ik at wel normaal eten. Toen iedereen weer terug kwam van vakantie ging het normale leven weer door en ik had nog geen opleiding ik lag meestal in mijn bed en deed niks bijzonders, ik kwam naar beneden voor eten en dan ging ik weer in me bed liggen en op mijn laptop youtube kijken of andere dingen. Ik heb dat 4 maanden gedaan toen ik ineens last kreeg van extrasystole (hartoverslag) ik weet zelf niet meer de dag dat het gebeurden.
Ik kan me alleen herinneren dat als ik al mijn hand afzetten tegen mijn matras om me om te draaien dat ik een extrasystole (hartoverslag) kreeg, elke keer als ik dat deed. Ik ben toen na een paar weken bij de huisarts geweest en die vertelde dat het geen kwaad kon.
Ik ben toen langzaam weer begonnen met sporten, ik had in die tijd alleen last van extrasystole (hartoverslag) na een tijd dat ik weer in de sportschool kwam bleven de extrasystole (hartoverslag) wel. Ook als ik alleen al de trap naar boven nam en in mijn kamer kwam (2 trappen) was/is mijn hartslag ongeveer 140, ik voel mijn hartslag ook heel hard kloppen. De extrasystole (hartoverslag) bij het afzetten in het bed en het omdraaien is weg, maar de extrasystole (hartoverslag) zelf waren er nog steeds.
Ik ben nog een paar keer bij de huisarts geweest en omdat de huisarts steeds zei dat het niks was, maakte me dat eigenlijk niet gerust, ik kreeg geen duidelijk antwoord van waardoor het nou ontstaan was bij iemand van 18 (toen 1Cool na een tijd (zeuren) had ze me doorverwezen naar het ziekenhuis voor een ECG waarbij ik op een knop op het apparaatje moest drukken als ik iets voelde, en dat moest ik vervolgens doorsteuren naar iemand via de telefoon. Daar was niks bijzonders uitgekomen.
Ongeveer 1 maand later wou ik het toch nog laten checken want de klachten gingen niet weg en de klachten waren aan het veranderen, ze waren ineens heel zacht geworden ook als ik aan het sporten was, niet meer de harde klap maar een zachte klap. Ik begon het ook benauwd te krijgen elke avond als ik in mijn bed lag op mijn rug en zijkant, me neus voelde verstopt maar dat was die niet. Het was soms ook ineens weg.
Er was een afspraak gemaakt door de huisarts voor een hart echo een fietstest en ook een ECG waarbij ik die moest dragen maar niks hoefde intedrukken. Op de fietstest en echo moest ik een maand wachten. Uit de ECG kwam ook weer niks. TIjdens het dragen van de ECG kreeg ik ook soms extrasystole (hartoverslag) als of mijn hart aan het rammelen was. Het is moeilijk te beschrijven, een soort fibratie voor de harde slag. De extrasystole (hartoverslag) waren ondertussen al weer harde slagen geworden en geen zachte meer.
Ik kon nu eindelijk de echo en fietstest doen uit de hart echo was niks gekomen er werd mij verteld dat hij gezond was en mijn hartspier ook normaal was, in verband met het feit dat ik ineens was gestopt met sporten. We zijn ondertussen al meer dan 1 half jaar verder sinds de eerste klachten, tijdens de fietstest zag ze de extrasystole (hartoverslag) ik werd mij verteld dat de extrasystole (hartoverslag) onderschuldig waren en dat mijn 'conditie' 'goed was. Wat ik gek vondt aangezien als ik al 2 trappen oploop me hartslag 140 is. En ik makkelijk hartslag 180 haal bij zware inspanning.
Nadat ik dit had gehoord had ik eigenlijk mijn ouders ook beloofd om weer te beginnen met werken en andere dingen doen aangezien ik eingelijk veel niet meer durfde omdat ik bang was om toch een hartstilstand te krijgen, ik heb dit toen gedaan en ben weer begonnen met werken en normaal te sporten. Heb altijd nog last gehad van de extrasystole (hartoverslag)
Ik heb ook maar gedacht dat de klachten die ik nu nog zou kunnen krijgen misschien wel in me hoofd zitten omdat ik er zo lang meebezig ben geweest, ik begon me nu ook benauwd te voelen als ik alleen in een stoel zat, ook kreeg ik een steekpijn op mijn linker borst precies waar het hart zit.
Ik begon ook soms 2 extrasystole (hartoverslag) achter elkaar te krijgen. En tijdens het opstaan sochtends als ik snel opstond kwam er bijna elke ochtend wel een extrasystole (hartoverslag) ook bij het bukken een extrasystole (hartoverslag)
Sinds eergisteren heb ik voor het eerst 5 achter elkaar gehad, ik begon het net een beetje te accepteren dat dit dus mijn leven is, het gebeurde tijdens het fietsen ik was opweg naar de sportschool, ik gebruik trouwens ook niks dat mij zou moeten helpen 'bodybuilder' ik voelde de eerste en ik dacht oke, wat een verassing een extrasystole (hartoverslag) maar toen kwamen er nog 3 echt achter elkaar, ik stopte met fietsen en wist niet wat ik moest doen, ik voelde me hartslag aan op me pols, en toen me ritme weer normaal was fietsde ik rustig weer door, ik zat maar te denken en te denken waaaaaaarom, waarom moet ik zo leven waarom moet ik dit hebben ik rook niet ik drink niet ik drink geen coffee. Ik heb toen gewoon gesport en de extrasystole (hartoverslag) waren gewoon 'normaal' dus 1. soms 2. Toen ik thuis kwam heb ik echt gedacht is dit het dan ga ik gewoon echt dood want het wordt steeds erger.
Ik ben niet suicidal maar als dit de rest van mijn leven zo doorgaat en het er nu steeds meer dan 5 achter elkaar zijn heb ik er geen zin meer in. Ik kan het niet accepteren ik voel me helemaal kut als ik net in een goede bui zit en het gebeurd weer. Toen ik thuis kwam en ging zitten op mijn stoel gebeurde het weer. ik stond op en deed maar een paar keer een pushup om mijn hart snel te laten gaan.
Nadat ik uit de douche kwam en naar boven ging en op me bed 'plofte' en dus gelijk plat op mijn rug lag gebeurde het weer ik had een hartslag van ongeveer 140 doordat ik warm had gedouchst en naar boven met de trap liep, me hart sloeg wel 10 keer over. Hij deed heel raar en het begon ook pijn te doen de extrasystole (hartoverslag) me hartslag ging van 140 naar 70 in echt 10/15 seconden door de extrasystole (hartoverslag) ik stond op en het ging over ik heb dit nu ook elke keer als ik een snelle hartslag heb en gelijk in bed wil liggen kan dat dus niet, ik moet me hartslag eerst naar ongeveer 80 laten gaan om dan zonder extrasystole (hartoverslag) te kunnen liggen.

En ik schrijf dit nu op dit moment dat het net weer gebeurd was ik zat gewoon in mijn stoel en weer 4 achter elkaar. Ik hoop dat iemand dit misschien leest het zal wel niet. Maar voor als iemand zich ook zo kut voelt door de klachten dit is mijn verhaal.
Ik ga waarschijnlijk toch maar weer naar de huisarts en dan ziekenhuis want dit kan niet gezond zijn.
gr.
Maanvrouwtje
BerichtGeplaatst: 12-11-2017 11:06 Reageer met quote

Je hebt overgewicht. Beter zou zijn een kilo of wat eraf. Veel mensen hebben te maken met insulineresistentie en metaboolsyndroom, door onevenwichtige voeding en tekorten aan voedingsstoffen. Beter zou zijn om te zorgen voor complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels bij elk eetmoment. Zo blijft je bloedsuikerspiegel stabieler, wat de vetopslag vermindert. Allerlei vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren kunnen helpen de insulinegevoeligheid te verbeteren. Denk aan stoffen als magnesium, zink, chroom, vitamine B en D, omega 3 en inuline. Dat soort stoffen zijn ook belangrijk voor een goede hartwerking. Ook trouwens stoffen als carnitine en Q10. En natuurlijk zorgen voor voldoende lichaamsbeweging. Vooral lichaamsbeweging voor het ontbijt zet de vetverbranding aan. Ook zorgen voor een goed dagritme. Ook al werk je niet dan kan je nog dingen doen. Zoals 's ochtends vroeg gaan zwemmen, vrijwilligerswerk, je oriƫnteren op werk en/of studie.
Goed voor je lichaam zorgen kan schelen in de klachten als hartoverslagen. Op jouw leeftijd kan je het nog omkeren.
Index > Hart- en vaatziekten > EXTRASYSTOLE? VESSEN? HARTOVERSLAG ACHTER ELKAAR (MIJN VERHA
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring