Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > Drukkend gevoel onderbuik al 4 jaar
Auteur Onderwerp: Drukkend gevoel onderbuik al 4 jaar
MartijnP
BerichtGeplaatst: 30-10-2017 15:18 Reageer met quote

Goedemiddag,

Al ruim 4 jaar loop ik met klachten aan mijn buik waar nog niemand een oplossing voor heeft gevonden. Hopelijk herkent iemand het hier.

Ik heb last van een drukkend gevoel op en in mijn onderbuik. Het is geen pijn maar een continu gevoel waarbij ik alle kleding die ik aan heb voel zitten bij de broekband.

Vergelijk het met een schoen die te klein is: normaal gesproken trek je je schoenen aan, merk je even dat je ze aan hebt en vergeet je het daarna. Je voelt niet 100% van de tijd dát je schoenen aan hebt. Maar als je schoenen te klein zijn merk je continu dat je teen hinderlijk tegen de voorkant aan drukt.

Zo voelt mijn buik ook: ik merk vrijwel altijd dat mijn broek hinderlijk drukt op mijn buik. Soms heb ik er even geen last van (als ik druk met iets bezig ben) maar als ik dan even ga verzitten voel ik het weer.

In sommige houdingen is het erger dan andere. Als ik sta / loop heb ik veel minder last; als ik weer ga zitten drukt de broekband in mijn buik en voel ik het direct weer. ls ik geen kleren aan heb voel ik niets; het is echt als iets erop drukt.

Ik heb al vele medische tests gehad:
- Huisarts kon niets vinden. Geen harde buik of ontlastingsproblemen.
- Maag / lever / darm arts kon ook niets vinden.
- Chirurg en neuroloog dachten even aan ACNES syndroom (beknelling buikzenuwen), maar na onderzoek was dit het niet.
- Fysiotherapeut /manueel therapeut heeft een tijdje buikspieren behandeld zonder resultaat.
- Osteopaat heeft verschillende dingen geprobeerd, geen resultaat.
- Acupunctuur ook geen resultaat.

Het beheerst mijn leven sterk. Ik kan nauwelijks een normale broek aan, als ik thuiskom is het eerste wat ik doe mijn jeans uitdoen en joggingbroek aan. Boxershorts die prima van maat zijn zitten te strak zodat ik maar een te grote aandoe (ook al zit dat eigenlijk te ruim).

Heeft iemand enig idee? Kan het bijvoorbeeld in voedsel zitten, toch buikspieren, zenuwaandoening? Misschien toch iets psychologisch? Ik heb geen last van stress en zit verder prima in mijn vel, dus ik kan me dit nauwelijks voorstellen.
Maanvrouwtje
BerichtGeplaatst: 16-11-2017 19:16 Reageer met quote

In eerste instantie, toen ik je verhaal nog niet helemaal had gelezen dacht ik aan een osteopaat maar daar ben je dus al geweest.
Heb zelf buikklachten door een verslapping van de bekkenbodem en naar later bleek, overvolle darmen, ook al ging ik gewoon elke dag naar de wc. Draag daarom jurkjes in plaats van broeken. Voor jou wat minder aan te bevelen. De oefeningen van bekkenbodemtherapie lukten in eerste instantie niet zo omdat ik het gevoel had dat er in mijn buik wat in de weg zat. Gebruik nu wat dingen voor mijn darmen, zoals Colon Clean en lijnzaad. Weet niet of er bij jou dit soort zaken kunnen spelen.
Teveel brood werkt meestal niet zo gunstig, kan een opgezette buik geven.
Tekorten aan voedingsstoffen kunnen ook allerlei klachten geven. Zo kan een magnesiumtekort een opgeblazen gevoel geven. Veel tekorten kunnen niet gevonden worden in je bloed.
Misschien kan je op alternatief gebied laten uittesten waar het probleem hem zit. Ben zelf bij iemand die uittest en met zijn intuïtie werkt en niet alleen naar voedingssupplementen kijkt maar ook wat een eventuele aanvullende therapie kan zijn.
Wat stress betreft hoef je je er niet altijd bewust van te zijn om het te hebben.
Lichaamsbeweging is sowieso goed en kan soms helpen je buik te ontspannen, zeker wandelen.
MartijnP
BerichtGeplaatst: 20-11-2017 15:55 Reageer met quote

Hoi Maanvrouwtje,

Dank voor je reactie. Begrijp ik goed dat je ongeveer dezelfde klachten als ik hebt, of voelt het bij jou anders? En helpt wat je doet ook zodanig dat je nu (vrijwel) geen last meer hebt of blijft het gevoel bestaan?

Ik zal in ieder geval verder gaan onderzoeken. Wat voor alternatief iemand heb jij contact mee, en wat voor therapie is dat?
Index > Overige ziekten > Drukkend gevoel onderbuik al 4 jaar
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring