Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Huidaandoeningen > Geïriteerde gezichtshuid met korrels talg
Auteur Onderwerp: Geïriteerde gezichtshuid met korrels talg
Myskin
BerichtGeplaatst: 21-10-2017 20:14 Reageer met quote

Hallo iedereen,

Ik heb al jaren last van mij gezicht, maar de laatste jaar is het erger geworden. Ik ben al vaak naar de huisarts geweest voor dit probleem. Eerst was het gewoon acné, toen rosacea en nu zou het seboroïsch eczeem kunnen zijn.

Mijn huid is in de ochtend vet. na het douchen voelt mijn huid trekkerig aan en soms zie ik een witte opgehoopte substantie bij de neusvleugels waar het vochtig is. Na een tijdje gaat het ook jeuken en prikken, vooral op mijn wangen en rond de neusvleugels, soms kin.

Als advies van de huisarts moet ik weleda amandel light creme op mijn gezicht smeren voor hydratatie.

Op een schooldag begint het overmatig vettig worden van de huid in de middag. Wanneer ik praat of lach, voelt mijn gezicht als scheurpapier en is mijn gezicht zo rood, dat het lijkt alsof ik een verbrand gezicht heb. Door de overtollige talgproductie zitten mijn poriën vol met verhard talg. Je kan het letterlijk eruit zien steken en dat vind ik oprecht walgelijk om aan te zien. Voor mij een groot probleem, maar misschien voor anderen niet echt te zien.

Ik kan letterlijk de talgkorrels van mijn huid eraf schrapen. Wanneer ik mijn huid 1 keer rustig met mijn vinger aanraak, wordt het gelijk rood.

Ik heb foto's gemaakt ter verduidelijking, maar ik weet niet zeker of het toegestaan is om dit op het forum te plaatsen.

Ik zit hier echt al heel lang mee en wil gewoon een schone huid hebben.

herkent iemand dit probleem, en of dit bij rosacea hoort, of een allergie?
Index > Huidaandoeningen > Geïriteerde gezichtshuid met korrels talg
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring