Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Ziekte van cushing
Auteur Onderwerp: Ziekte van cushing
Rori79
BerichtGeplaatst: 15-10-2017 16:43 Reageer met quote

Hallo,

Ik ben na een aantal onderzoeken, waaronder vermoedens van reuma, artritis bij een internist in het UZ Leuven beland die voor het uitsluiten van de diagnose fybromyalgie, de ziekte van cushing moet uitsluiten. Ik heb dus een 24u urine onderzoek gedaan en heb de uitslag door moeten mailen naar de internist (anders moest ik enkel voor een staaltje binnen te doen heel die rit doen en terug).
Mijn cortisolgehalte is 53 waarvan de norm 6-50 is. Ik ben nog aan het wachten op het antwoord van Leuven (als de uitslag positief was zouden zij mij bellen en moest ik terug naar het UZ en verdere onderzoeken doen bij de endocrinoloog) en mijn huisarts was verleden week op verlof (maar ik ben wel de uitslag kunnen gaan halen).
Nu zit ik mij dus de hele tijd af te vragen of ik die onderzoeken ga moeten doen of is die verhoging volgens hun te verwaarlozen?
Heeft iemand hier al enige ervaring mee gehad of weet iemand hier de juiste criteria die ze hanteren voor het onderzoek naar de ziekte van cushing.
Ik ben zelf een beetje op onderzoek gegaan, en ik moet wel zeggen dat mijn klachten echt wel overeenkomen met die ziekte.
Dank jullie alvast voor jullie aandacht.
Groetjes
Maanvrouwtje
BerichtGeplaatst: 22-10-2017 23:43 Reageer met quote

Wat je hebt zou ik niet weten. Weet wel dat het vaak beter is om het hele plaatje te behandelen dan de symptomen. Zo is altijd de voeding belangrijk. Er kunnen tekorten aan allerlei stoffen zijn, de darmflora kan verstoord zijn enz. Een verstoord cortisol is bij te sturen met een goed eet- en leefpatroon. Sowieso fluctueert dat gedurende de dag.
Ben zelf bij een alternatief therapeut, die voor me uittest wat mijn lichaam nodig heeft en hij heeft ook voedingsadviezen gegeven.
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Ziekte van cushing
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring