Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Huidaandoeningen > Seborrisch eczeem
Auteur Onderwerp: Seborrisch eczeem
WouterVr
BerichtGeplaatst: 06-10-2017 10:23 Reageer met quote

Goedemorgen iedereen,

Mijn naam is Wouter en ik ben 24 jaar oud.
Ik schrijf deze post om gewoon mijn verhaal eens te kunnen doen i.p.v. mezelf de hele tijd erover op te jagen en natuurlijk jullie mening te horen.

Sinds vorig jaar oktober kreeg ik zomaar "ineens" rode uitslag met geelachtige korsten op bepaalde locaties in mijn gezicht nl:

- neusplooien,
- wenkbrouwen,
- hoofdhaar - gezicht overgangslijnen.

Het jeukte en brandde enorm. Mijn huid voelde ook erg trekkerig aan.

Ik was helemaal overstuur en dacht bij mezelf wat is dit nu? Ik ging hier uiteraard mee naar de huisarts en die kwam met de vaststelling: "droge huid" en dus schreef hij me een zeer vettige zalf voor (op basis van olijfolie etc). Hij schreef me ook antibiotica voor (doet hij trouwens bij elk doktersbezoek dat ik hem breng) maar daar ben ik zeer terughoudend mee. S'morgens en s'avonds kon ik deze zalf gewoon aanbrengen. Hiermee zou het wel weggaan zei hij. Natuurlijk bleef de uitslag in men gezicht en naarmate het kouder werd kreeg ik zelfs meer uitslag.

Na 2 maanden wachten afspraak bij de dermatoloog (wat ik trouwens echt schandalig vind zolang wachten) en die stelde uiteindelijk vast "Seborrhoisch eczeem". Ze schreef me "La roche Posay Kerium DS" creme , Nizoral shampoo, en nog een corticosteroïd zalf voor. Van de laatste wou ik liever geen gebruik maken enkel in de ergste gevallen. (Heb deze tot op heden nog niet gebruikt).
Gedurende de wintermaanden heb ik eerst de Kerium DS creme geprobeerd maar deze hielp slechts zeer lichtjes. De Nizoral heb ik toen niet gebruikt uit vooroordelen. Dus de hele winter heb ik met van die geelachtige korsten op men gezicht rondgelopen.

Bij het begin van de lente en gedurende de zomer dit jaar zijn de klachten dan wel goed afgenomen m.b.v. de DS creme en de nizoral shampoo. Maar ik mocht geen 2 dagen vergeten om de zalf te smeren of de shampoo te gebruiken (2x per week) of het was weer daar hoor.

Sinds afgelopen week kunnen we wel stellen dat de herfst terug in het land is en mijn huid heeft dat blijkbaar ook gemerkt. Gedurende de hele week al staan er terug rode schilfers en korsten in men aangezicht op de eerder aangehaalde plaatsen. Ik irriteer me er enorm aan en ben het echt kotsbeu. Ik wil er gewoon vanaf.

Je leest wel van die wonderverhalen op internet dat mensen er ineens vanaf zijn geraakt omdat ze in een thermisch bad in Boedapest 1 keer zijn geweest, en andere onzin maar hier hecht ik totaal geen geloof aan.

Waar ik wel in geloof zijn de volgende dingen:
- een goede darmflora: probiotica, ...
- bepaalde stoffen die je eet of drinkt: meer in de
richting van allergie.
- Stress, geestelijke toestand, verminderde weerstand,...

Ik zou graag van jullie horen wat jullie mening hierover is en of jullie mij goede tips kunnen geven om het te bestrijden uit jullie eigen ervaring / kennis.

Groetjes,

Wouter
Maanvrouwtje
BerichtGeplaatst: 11-10-2017 8:17 Reageer met quote

Ben zelf bij een alternatief therapeut die voor met uittest wat mijn lichaam nodig heeft. Bij persoon één kwam ik iets verder, meer energie en betere doorbloeding. Nu bij persoon twee, die ook zijn intuïtie gebruikt. Kwam vooral voor klachten van spieren en gewrichten maar had ook een eczeemplekje op mijn voet. Dat laatste is nu een stuk minder.
Het begint vooral aan de binnenkant. Voeding, lichaam ontgiften, bepaalde supplementen en de darmflora. Denk vooral ook aan prebiotica, resistent starch. Prebiotica helpen de ph-waarde in je darmen te verbeteren. Het kan goed zijn om je daar in te verdiepen en er advies bij te vragen. Een stof als msm zou kunnen helpen ondersteunen.
Aan de buitenkant zou ik zorgen voor natuurlijke middelen als colloïdaal zilver of cbd-creme. Een thermisch bad lijkt me niet direct onzin. Het kan de samenstelling van het bad zijn en de ph-waarde.
Index > Huidaandoeningen > Seborrisch eczeem
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring