Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Urologie > Chronische ontstekingen, ten einde raad
Auteur Onderwerp: Chronische ontstekingen, ten einde raad
Madeliefje2
BerichtGeplaatst: 11-09-2017 20:12 Reageer met quote

Hallo allemaal, ik vroeg mij af of iemand hier misschien het volgende herkent en wellicht een tip heeft wat wij nog kunnen proberen in de volgende situatie.

Mijn goede vriendin heeft sinds jaar en dag blaasontstekingen, uitgegroeid tot urineweg/urineleider infecties met sepsis (bloedvergiftiging) welke op den duur chronisch zijn geworden. Ze heeft een Bricker stoma gekregen die nu als blaas dient, gemaakt uit een gedeelte van de darm, maar hierin blijven urine en voortdurend nieuwe schadelijke bacteriën achter, die de infecties veroorzaken. Haar blaas is zo goed als verschrompeld.

Antibiotica helpt niet of nauwelijks. Is de ene bacterie onder controle, komt er weer een andere. Meerdere operaties aan urinewegen hebben helaas geen resultaat opgeleverd. Aan de stoma is ze ook geopereerd, eveneens zonder resultaat.

Het probleem is ook dat operaties zeer zwaar zijn zeker gezien haar algehele toestand. Mijn vriendin is vaak erg ziek (met opname als gevolg) en nooit langer dan 2 dagen zonder antibiotica, een enorme aanslag op het lichaam. Ze lijdt aan diabetes, COPD, artrose, en autonome neuropathie (beschadiging aan het zenuwstelsel, ze heeft een soort zenuwpijn). Urologen hebben haar geïnformeerd dat er nog 2 soorten antibiotica te proberen zijn, mochten deze niet aanslaan is er geen verdere oplossing.

Mijn vraag is nu, herkent iemand iets in dit verhaal en zijn er dingen die wij nog zouden kunnen proberen? Heeft iemand wellicht ervaring met behandelingen buiten Nederland? We voelen ons zo machteloos in de situatie…
Suzuki
BerichtGeplaatst: 11-09-2017 21:25 Reageer met quote

Hallo Madeliefje2,

Mijn man heeft sinds een paar jaar een Brickerstoma (blaaskanker). Ook hij heeft veel last van urineweginfecties. Vorig jaar in 3 maanden tijd 4 kuren. Er bleken 3 verschillende bacteriën in de urine te zitten. Hij heeft toen gedurende 6 weken een onderhoudsdosering cyprofloxazine gehad. Nadien waren 2 van de 3 bacteriën geëlimineerd. De bacterie die in zijn systeem zit is heel moeilijk te behandelen. Het ging een paar maanden goed maar een paar weken geleden weer een infectie. Meteen een kuur cyprofloxazine wat gelukkig snel helpt. Overigens kun je snel een infectie krijgen doordat de Brickerstoma van een stuk dunne darm is gemaakt.
Maanvrouwtje
BerichtGeplaatst: 12-09-2017 15:00 Reageer met quote

Met zo'n kunstmatige blaas lijkt het me wat gecompliceerder, net als met een scala aan ziektes. Wel belangrijk is om ook wat aan de oorzaken te doen. zoals bij diabetes insulineresistentie. Door middel van evenwichtige voeding en bepaalde supplementen die de insulinegevoeligheid helpen verbeteren kan je het gunstig beïnvloeden.
Bij blaasontstekingen speelt natuurlijk ook je hele weerstand een rol. goede voeding is dus het devies en bepaalde supplementen als vitaminen, mineralen, vetzuren, aminozuren en ook bijv antioxidanten.
Middelen met cranberry, mannose, beredruif, vitamine C en nierthee kunnen het helpen ondersteunen. Ook colloïdaal zilver helpt de bacteriën minder kans te geven.Gebruik zelf magnesiumbisglyscinaat van AOV, waarin ook wat ascorbylpalmitaat, wat als bijgevolg heeft dat je beter uitplast.
Bij een antibioticumkuurtje altijd vitamine B-complex erbij slikken en de darmen weer herstellen met probiotica.
Index > Urologie > Chronische ontstekingen, ten einde raad
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring