Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > Vanaf jonge tiener al slaapproblemen.
Auteur Onderwerp: Vanaf jonge tiener al slaapproblemen.
AW260317
BerichtGeplaatst: 14-08-2017 2:50 Reageer met quote

Hallo,

Ik heb eigenlijk een mega stoornis in mijn slaap routine waardoor dit mijn leven al jaren lang negatief beinvloed. Vanaf mijn 11 a 12 jaar zover ik mij kan herinneren sliep ik pas in het holst van de nacht omdat ik nooit kon slapen. Ook al stond ik vroeg op dan kon ik overdag wel moe zijn, maar zodra het weer savonds is begin ik wakker te worden en kan ik gewoon echt niet slapen. Ik lig te piekeren of ik ga nadenken over compleet nutteloze zaken. Ik ben nu 24 en ik loop er nog steeds mee te kampen.
Mijn man doet nog lekkere dutjes tussen de middag en kan savonds heerlijk in slaap vallen, terwijl ik dan nog gewoon klaarwakker ben!!

Deze routine van mij resulteert zich in verslapen en het snel omdraaien van mijn dag en nachtritme.
Ik heb hierdoor vaak mijn werk verloren en velen klachten te horen gekregen.

Ik heb melatonine geproneerd, maar het lijkt alsof ik daar restistent voor word na enige tijd.

Waar ik ook sinds een paar maanden last van heb is tijdens mijn 2 maandelijkse cyclus word ik een week extreem moe. Van vroeg slapen is geen sprake maar slaap gewoon 12 uur en sta als een wrak op. Geen energie en nergens fut voor. Ik heb hier eerlijk gezegd ook echt van moeten huilen uit frustratie omdat ik gewoon echt niet weet wat me mankeerd.
Ik begin te beseffen dat hier iets achter moet schuilen omdat dit echt abnormaal is.

P.s het ligt niet aan cafeine omdat ik nooit koffie heb gedronken sinds kort in de ochtend en zoals ik al aangaf dit met mijn 11 jaar opkwam spelen denk ik. Kan zelfs nog vroeger zijn.

Please help me out 😭
Maanvrouwtje
BerichtGeplaatst: 15-08-2017 20:53 Reageer met quote

Heb het zelf ook een paar decennia gehad dat ik slecht sliep maar tegenwoordig weinig last meer van. Belangrijk is je dagelijkse voeding. Zorgen voor mee complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels, waardoor je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Losse koolhydraten, zoals een koekje kunnen juist pieken geven.
Daarnaast kunnen stoffen als magnesium, vitamine B en D en omega 3, samen met aminozuren als tryptofaan, helpen om allerlei neurotransmitters in je lichaam aan te maken.
Ook stoffen als 5htp en theanine kunnen helpen om serotonine, dopamine en melatonine aan te maken.
Ook zorgen voor lichaamsbeweging en voldoende daglicht.
Bedoel je met tweemaandelijkse cyclus dat je maar eens in de twee maanden ongesteld bent? Dan kan er sprake zijn van insulineresistentie en oestrogeendominantie. Daar kan je genoeg over vinden op internet. Gebruik zelf natuurlijke progesteroncrème om mijn cyclus te normaliseren. Helpt ook om beter te slapen en voor je humeur.
Als je misschien weinig vlees eet kom je ook eerder stoffen tekort als lysine, carnitine, taurine, carnosine, ijzer, chroom, zink en vitamine B. Stoffen die belangrijk zijn voor je hormonen en energie. Sowieso kan wat extra carnitine helpen om wat meer energie te krijgen.
Heb zelf tegen de straling en voor het slapen twee Dooozz-schijfjes, wat enorm helpt bij het inslapen. Zorg ook voor een bed en matras zonder metalen erin.
Ernst-ig
BerichtGeplaatst: 28-09-2017 15:05 Reageer met quote

misschien werken slaappillen goed tegen dit
Index > Overige ziekten > Vanaf jonge tiener al slaapproblemen.
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring