Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Psyche > Manier waarop ik dingen registreer aangetast?
Auteur Onderwerp: Manier waarop ik dingen registreer aangetast?
Blankesteijn
BerichtGeplaatst: 17-07-2017 5:23 Reageer met quote

Ik ben laatst tegengekomen dat je linkeroor verbonden is met je rechter hersenhelft en je rechter oor met je linker hersenhelft. En dat daarom wanneer je bijv. iets emotioneel zegt het beter binnenkomt in je linker oor en je iets het best verstaat in je rechter. Omdat je rechter hersenhelft beter is in het verwerken van emotionele dingen en je linker hersenhelft beter is met taal.

Vanaf dat ik 7 jaar ben hoor ik met mijn rechter oor maar 20 procent. En volgens dit wil dat zeggen dat de manier waarop ik dingen registreer sterk aangetast is.

Wat voor waarheid zit hier in?
En als het waar zou zijn, is het niet zo dat bij iemand die aan een kant minder hoort er andere connecties met de hersenen aangepast worden? Want anders zou iemand die slecht hoort of doof is aan 1 kant veel geluiden of dingen die er worden gezegt kunnen missen of niet/verkeert kunnen registreren.

Verder heb ik ook last van depressie etc. En sinds ik hierover dingen tegen ben gekomen voel ik me erg angstig en heb ik veel paniek aanvallen gehad. Daarom zou ik het zeer op prijs stellen als iemand het mij wat duidelijk zou kunnen maken. Omdat ik het nu niet los kan laten. Alvast bedankt.
Index > Psyche > Manier waarop ik dingen registreer aangetast?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring