Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > NA of toch iets anders?
Auteur Onderwerp: NA of toch iets anders?
Pearl1972
BerichtGeplaatst: 08-07-2017 17:11 Reageer met quote

Hallo allemaal.

Ik heb inmiddels al een heel traject van onderzoeken achter de rug. Is er iemand die zich herkend in mijn verhaal? Om mijn verhaal even kort uit te leggen: ongeveer 5 jaar geleden zeer hevige pijn ervaren aan linkerschouder. Kon er niks mee maar was niet verlamd, enkel heftige pijn. Bij de dokter geweest en die schreef pijnstillers en rust voor. Pijn heeft ongeveer 4 weken geduurd en ging daarna weer weg.

2 jaar later precies dezelfde klachten maar dan ik mijn rechterschouder. Ook nu weer pijnstillers en rust als advies.

Weer 1 jaar later opnieuw een aanval en toen weer in de linkerschouder. Advies weer hetzelfde en ben nooit behandeld of doorverwezen geweest. Begon toen ook last van zenuwpijn en tintelingen te krijgen, met name aan mijn linkerarm. Pijn en tintelingen kwamen van achter mijn schouders doorheen mijn oksel en bovenarm.

Vorig jaar was mijn rechterschouder weer aan de beurt en toen begonnen de zenuwpijnen dagelijks op te treden en de tintelingen door te zetten tot in alle tien vingers. Tevens 'kraken' mijn schouders bij rotatie.
Ook heftige pijnen bilateraal aan duimgewrichten en polsgewrichten. Ben doorverwezen naar ergo en fysio en na 5 maanden van ellende gestopt omdat niets hielp.

Februari 2017 naar reumatoloog: bloedonderzoek gehad en bleek geen ontstekingsreuma, dus fibromyalgie (die diagnose heb ik ooit eens in mijn verre verleden gehad).

Maart 2017 naar orthopeed voor schouderklachten: gewrichten zijn in orde maar wel scapula dyskinesie ++.
Voor de tintelingen en zenuwpijnen doorverwezen in mei 2017 naar neuroloog voor MRI nek: geen stenose en geen hernia. Conclusie psuedo radiculair pijnsyndroom.
Neurologisch onderzoek gaf geen directe afwijkingen, behalve krachtverlies aan de pinkzijde en indifferent resultaat bij test voetzolen, beide voeten gaven tot 2 keer toe geen reactie.

Toen weer terug naar orthopeed die ook niet goed wist wat nu verder en die adviseerde revalidatie voor scapula dyskinesie. Dit heb ik voor nu even afgewezen omdat ik eerst graag wil weten waarom ik zo snel achteruit ga met mijn lichamelijke klachten?

Inmiddels zijn de pijnen, de tintelingen en verdoofd gevoel al gevorderd vanaf mijn schouders, armen en handen tot mijn onderrug, billen, benen en voeten. Ik heb tot 2 keer toe een (kortstondige) uitval van mijn rechter tricep gehad die met name optreedt als ik kracht moet uitoefenen met de tricep.

Mijn benen voelen vaak als drilpudding, het is een afwisselend patroon, het ene moment ervaar ik zwakte en pijn erger dan het andere moment. Als ik eenmaal slaap (ik gebruik 1 lorazepam voor het slapen) dan gaat het wel goed. Bij ontwaken heb ik het gevoel alsof ik onder 10 treinen heb gelegen en binnen 15 minuten na ontwaken beginnen de zenuwpijnen en tintelingen weer.

Ik heb de huisarts verzocht om een nieuwe verwijzing te maken voor een ander ziekenhuis om te onderzoeken op spierziekten en ik vermoed zelf dat ik het moet zoeken bij neuralgische amyotrofie. Ik wcht nu nog op een oproep voor een nieuw onderzoek.

Alvast bedankt dat je de moeite heb genomen om mijn relaas te lezen, ik ben redelijk wanhopig op dit moment omdat er niemand het complete plaatje ziet of wilt zien in UMC...
Maanvrouwtje
BerichtGeplaatst: 16-07-2017 18:22 Reageer met quote

Dat is lastig. Medici kijken meestal niet haar het complete plaatje, zo zijn ze ook opgeleid.
Als er iets knel zou zitten zou een osteopaat misschien kunnen helpen.
Tekorten in je lichaam kunnen ook allerlei klachten geven.
Electromagnetische velden, zoals electrische wekker, wifi, electrisch fornuis enz kunnen een stressreactie geven in je lichaam, wat ook klachten kan uitlokken en de boel in je lichaam zich gaat vastzetten. Metaal in bed of matras verhinderen het natuurlijke aarden en het ontspannen van je lichaam.
Op zogenaamd alternatief gebied kan je wel laten uittesten waar het probleem hem in zit.
Index > Spier- en gewrichtsklachten > NA of toch iets anders?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring