Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > zenuwbeknelling elleboog
Auteur Onderwerp: zenuwbeknelling elleboog
Kellycornelisse
BerichtGeplaatst: 14-06-2017 12:24 Reageer met quote

Goedendag,

Ik heb vooral een vraag aan degenen die n.a.v een zenuwbeknelling geopereerd zijn in Duitsland nadat het in Nederland niks heeft geholpen.

In 2012 ben ik gevallen met de scooter, waardoor er een beknelling is ontstaan in mijn elleboog.
na lang zoeken zijn ze erachter gekomen dat het een beknelling was, en ben ik in 2013 voor de 1e keer geopereerd. (bandje losgeknipt wat om de zenuwen zit om ze vrij te leggen)
dit heeft niks geholpen waarna ik in 2015 nog eens geopereerd ben. (zenuw naar de buitenzijde gelegd)

de 2e operatie heeft averechts gewerkt, de klachten zijn vele malen erger geworden.
Meerdere keren een EMG onderzoek gehad, en de laatste keer (vorig jaar) ook een echo.
bij de laatste EMG zagen de assistentes dat er nog steeds een vertraging in de zenuw zat, vervolgens bij de echo kon meneer de zenuw niet vinden doordat hij verlegd was.
enkele dagen erna op gesprek bij mijn behandelend arts kreeg ik te horen dat er niks raars te zien was(??) en dat terwijl zijn assistentes bij de EMG het nog eens herhaald hadden omdat ze de vertraging niet geloofden in de zenuw, na die herhaling bleek het toch echt een vertraging te zijn!maargoed..
behandelend arts heeft mij naar het handencentrum gestuurd met de woorden dat zij gespecialiseerd zijn en hun dit echt wel weg kunnen werken.

(mijn klachten zijn:
- tintelende pink en ringvinger, en rechterzijde hand
- hele dagen door zenuwpijn van hand tot elleboog
- regelmatig steken in hand/arm
- uitval van pink en ringvinger.

Het handencentrum besloot na enkele maanden dat hun dit ook de pet te boven ging en stuurden me weer terug naar mijn behandelend arts.
nou vorige week een gesprek gehad waarbij degene van het handencentrum aangaf misschien in de pols het bandje om de zenuwen los te knippen, net zoals ze in de elleboog hadden gedaan. de behandelend arts was het hier niet mee eens en wil nu een MRI scan gaan maken van mijn pols, terwijl hij ervan overtuigd is dat het gewoon nog aan de zenuw vanuit de elleboog komt, doordat de vingers uitval hebben?!
na mijn gevoel heeft het ook niks met mijn pols te maken, maar verder kijken willen zij niet meer, omdat ze het zelf ook niet meer weten.
ik gaf aan dat er misschien bij de operatie iets kleins verkeerd is gegaan? doordat mijn klachten vele malen erger zijn geworden na die operatie! meneer gaf aan dat ik door 1 van de beste chirurgen ben geopereerd aangezien die een goed papiertje heeft waar hij voor gestudeerd heeft, dus openmaken en even kijken of alles werkelijk goed zit heeft volgens hun geen nut!

Nu heb ik vele verhalen gelezen over mensen die hetzelfde hebben meegemaakt, en na jaren in Duitsland zijn geopereerd en waarbij ze erna helemaal klachtenvrij waren!!
gister heb ik informatie verkregen in het ziekenhuis St. - Antonius-Hospital Kleve.

zij gaven aan dat zij regelmatig mensen uit Nederland kregen met dit soort zelfde klachten waarbij hun het konden verhelpen.

Mijn vraag nu is: zijn er hier mensen die hetzelfde meegemaakt hebben en in Duitsland met succes zijn geopereerd? is het de moeite waard? In welk ziekenhuis kan ik het beste terecht in Duitsland?

Hoe werkt het met de zorgaanbieder? gister na telefonisch contact te hebben gehad kreeg ik te horen dat zij geen contracten hebben met Duitse ziekenhuizen, maar aangezien ik toch regelmatig lees dat mensen in Duitsland geopereerd zijn, vraag ik me af hoe dat allemaal in zijn werking gaat met de kosten.

Groetjes
Kelly
Index > Neurologie > zenuwbeknelling elleboog
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring