Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > Hartritme stoornissen door smaakversterkers.
Auteur Onderwerp: Hartritme stoornissen door smaakversterkers.
Klaasv
BerichtGeplaatst: 11-06-2017 15:29 Reageer met quote

Ik heb jaren last gehad van hartritmestoornissen. En atriumfibrileren.
Ik ben er achter gekomen dat vooral smaakversterkers zoals monosodium en mononatriumglutamaten de oorzaak zijn. Er bestaan wel minstens vijftien verschillende namen voor. De bekendste E 621 en ve-tsin. Het probleem is dat fabrikanten er ahw schuilnamen voor bedenken die de gewoneconsument nauwelijks kent, zoals gehydroliseerde soja etc. Ook in gistextract zit het. En het woord gist lijkt niet verdacht. Soms maken ze zich er van af om het te benoemen als soja eiwit of maiseiwit. Dan denk je toch niet direct aan ve-tsin. Het zit in alles wat hartig is, snacks en chips en kant en klaar spul of kookhulp zoals bouillon of sauzen.

Sinds ik er zo veel mogelijk voor zorg dat niet meer binnen te krijgen hebben zowel mijn vrouw en ik geen last meer van hartritmestoornissen. Ik ben afgestapt van het medicijn flecainide en de kwaliteit van mijn leven is aanzienlijk verbeterd. Ik ben er van overtuigd, dat een groot percentage dan helemaal niet meer op de afdeling hartfalen terecht hoeft te komen.. En ik ben van veel bijwerkingen af, zoals wazig zien, vergeetachtig, duizelingen, slappe benen, vermoeidheid. Sexuele zwakte etc. Graag jullie ervaringen en meningen!
Maanvrouwtje
BerichtGeplaatst: 04-07-2017 18:10 Reageer met quote

Mooi zo. Het is zo makkelijk met die kant en klare producten maar er zit een hoop zooi in. Ook keukenzout is niet zo gezond.
Wel kunnen er nog meer factoren spelen, zoals een tekort aan bv magnesium en bepaalde vitaminen.
Smaakversterkers zorgen ook nog voor een verlagen van het taurinegehalte in je lichaam.
Gismo
BerichtGeplaatst: 19-09-2019 14:36 Reageer met quote

Dit forum wordt enkel nog gebruikt door spammers.
Index > Hart- en vaatziekten > Hartritme stoornissen door smaakversterkers.
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring