Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Tandheelkunde > Nieuw kunstgebit-zo kan het ook
Auteur Onderwerp: Nieuw kunstgebit-zo kan het ook
Yilleke
BerichtGeplaatst: 09-06-2017 10:51 Reageer met quote

Vorige week dinsdag is mijn bovengebit getrokken en is er een kunstgebit geplaatst. Ik zit nu dus op dag 10 en ik mag niet klagen. Nadat er getrokken is ben ik op dit forum gaan lezen. Hoe vervelend het ook is voor alle mensen die hier over hun problemen daarmee schrijven, gaf het mij een fijn gevoel omdat ik de meeste klachten niet of nauwelijks heb. Vandaar dat ik dit nu schrijf. Het is voor iedereen die nog naar de tandarts moet om te laten trekken.

De dag dat alles getrokken is was een grote verrassing, ik dacht dat de kleur uitgezocht werd maar dit was blijkbaar al gebeurd want het bleek D-Day te zijn. Voordeel hiervan was dat ik me niet zenuwachtig had gemaakt voor die tijd. Het gebit werd geplaatst in mijn pasgetrokken mond en ik mocht naar huis. Gelukkig heb ik geen moment hoeven kokhalzen en mijn eerste kop koffie heb ik een aantal uren later al gedronken. De volgende ochtend ben ik begonnen met een snee brood en de korsten heb ik weggespoeld met koffie. Natuurlijk voelde ik het wel maar het was best te doen met pijnstillers. Wat er die dag als avondeten voor mij op het programma stond dat weet ik niet meer, wel weet ik dat ik heerlijk gegeten heb van de gebakken krieltjes voor de rest van het gezin. Was wederom niet pijnloos maar goed te doen. De volgende dag bij de tandarts werd het gebit er voor het eerst uitgehaald en moest ik het zelf indoen, dit was geen pretje maar dat vond ik vrij logisch want de wonden waren nog zo vers. Omdat ik een tandenknarser ben en ik daar 's nachts toch wel last van had werd er besloten dat ik in de nacht mijn gebit uit zou laten. Vanaf dat moment begon ik steeds meer pijn te krijgen en ging het alleen maar achteruit met mij. Pas de derde nacht werd ik wakker van een vlijmscherpe pijn en bleek dat ik aan het knarsen was op mijn wonden. Gelijk die nacht mijn gebit ingedaan en vanaf dat moment ging het elke dag ietsje beter. Nu op dag 10 eet ik weer gewoon met de pot mee, vlees wordt extra zacht gebakken en in kleine stukjes gegeten. Ik las hier dat het eten niet meer smaakt maar mij smaakt het juist extra goed, blijkbaar hadden de onstekingen grote invloed op mijn smaakpapillen. Soms vergeet ik ff dat ik een kunstgebit heb en probeer ik ergens iets af te bijten, pijn doet het niet maar hij schiet er wel van los. Natuurlijk heb ik ook drukplekjes maar ik kan direct terecht bij de tandarts en mijn man is ook heel handig met de dremel (wel voorzichtig zijn want als het fout gaat wordt dit niet vergoed). Kleine correcties doet mijn man en grote de tandarts. Helaas was dit tot nu toe elke dag maar ach ook dit hoort erbij. Als ik nu lach lach ik voluit met mijn mond open en als ik in de spiegel kijk zie ik niet helemaal mezelf maar wel een mooie rij tanden. Natuurlijk heb ik de eerste keer dat ik mijn tandenloze mond zag ook gehuild, verschrikkelijk vond ik het maar ik ben me maar gaan focussen op de voordelen van een kunstgebit. Nu dag 10 ben ik nagenoeg pijnvrij, ik heb het onderhoud en schoonmaken van mijn gebit aardig in mijn dagritme want het schoonmaken is wel heel belangrijk en ik ben dik tevreden. Ik weet dat het bovengebit trekken gemakkelijker is dan het ondergebit. Toch besef ik dat ik veel geluk heb gehad in hoe ik erdoor ben gewandeld maar zo kan het dus ook. Het hoeft dus niet altijd dramatisch te zijn.
Medischme
BerichtGeplaatst: 14-10-2017 14:05 Reageer met quote

Focus je op de positieve dingen. De negatieve dingen is verleden tijd.
Index > Tandheelkunde > Nieuw kunstgebit-zo kan het ook
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring