Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > gezwollen neus
Auteur Onderwerp: gezwollen neus
Steve Rijmen
BerichtGeplaatst: 28-05-2017 5:50 Reageer met quote

hallo

Ik heb altijd last van een gezwollen neus (uitwendig dik), sinds ik bij een auto-ongeval mijn neus brak.

Een paar maanden geleden heb ik mij door mijn kno-arts laten overhalen om mijn neusslijmvlies te laten inbranden. Er wordt dan een soort 'littekenweefsel' op het slijmvlies gebrand, waardoor er minder zwelling kan zijn in de neus.

Omdat mijn neus nog steeds gezwollen bleef heeft een andere kno-arts dan een sinuscopie-operatie gedaan, om voor een betere drainage van mijn sinussen te zorgen en hij heeft ook mijn neusbeentje terug rechtgezet want dat stond scheef na mijn neusbreuk.

Nu enkele maanden later ben ik helemaal niet zo gelukkig met deze ingrepen, want ik heb constant een erg droge neus, een trekkerig gevoel, en 'fluit' precies door mijn neus bij het ademhalen. Eigenlijk kan ik nu moeilijker ademhalen dan voordien, en na het spoelen met zoutwater heb ik het gevoel dat het water er niet allemaal terug uitgeraakt (met snuiten bijvoorbeeld) en praat ik erg 'door mijn neus' en heb ik een 'versnoeft' gevoel.
En wat ik nog het ergste vind is dat mijn neus nog altijd gezwollen is en dat doet mijn zelfvertrouwen echt geen goed...

Kan iemand mij een beetje raad geven hierbij?
Stiekem hoop ik ook dat het slijmvlies na verloop van tijd gewoon teruggroeit, zodat mijn neus terug wat vochtiger is, is dat mogelijk?
Bedankt voor reacties en ervaringen,
Anoniem2019
BerichtGeplaatst: 03-01-2019 10:35 Reageer met quote

Hallo Steve,

Is jouw fluittoon inmiddels weggegaan? En zo ja, hoe is het opgelost?

Ik heb een zeer vergelijkbare klacht en ben daarom benieuwd naar jouw antwoord.
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > gezwollen neus
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring