Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Darmklachten en zorgen
Auteur Onderwerp: Darmklachten en zorgen
Marina24
BerichtGeplaatst: 20-05-2017 15:26 Reageer met quote

Hallo,
Ik ben Marina, 24 jaar.
In oktober vorig jaar kreeg ik PDS achtige klachten.. (Buikpijn rond navel, soms diarree en opgeblazen gevoel). Ik ben hiermee naar de huisarts gegaan en die zei dat het waarschijnlijk PDS was. In december heb ik bloedgeprikt en alles was goed.
In Januari kreeg ik een blaasontsteking en heb ik daarvoor antibiotica gekregen (Ciprofloxacine) eind februari was ik klaar met de kuur. Tijdens de kuur was ik duizelig, misselijk en kreeg ik hele erge constipatie met buikkrampen. Ik ben toen bijna 10kg afgevallen in die 15 dagen omdat ik amper iets at.
Na de antibioticakuur werden de darmklachten erger en kwam er slijm bij de ontlasting. De huisarts heeft toen een ontlastingonderzoek (calprotectine) laten doen om ontstekingen in de darm uit te sluiten. De uitslag was erg hoog 1525 waar het maar tot 50 mag zijn. Ook is er bloedgeprikt. Waar het in december allemaal nog goed was, had ik nu bloedarmoede, ijzertekort, foliumzuurtekort en verhoogde CRP(ontstekingswaarden).. Mijn eerste vraag is dus.. de huisarts gelooft niet dat dit gekomen kan zijn door de antibiotica maar eventueel door een darmziekte (wat kan zijn natuurlijk), maar 2 maanden daarvoor was mijn bloeduitslag nog gewoon goed en na de antibiotica ineens zulke uitslagen.. dat kan toch geen toeval zijn?
Hierna heb ik nog andere ontlastingonderzoeken gehad voor parasieten en bacteriën. Die waren negatief. Ik heb na een maand nogmaals de ontlastingtest (calprotectine) gedaan en de uitslag was deze keer 712 waar het tot 50 mag zijn. Wel de helft minder maar nog steeds erg hoog. Ook is er nog een keer bloedgeprikt vorige week.. De bloedarmoede en de tekorten zijn niet veranderd.. daarvoor heb ik nu ijzer/foliumzuurpillen gekregen. De ontstekingswaarden zijn van 63 naar 40 gezakt.
De huisarts zei dat dit toch sterk neigt naar de ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa.
Over 3 weken heb ik een afspraak bij de MDL-arts in het ziekenhuis. Die afspraak had ik eigenlijk al een maand geleden, maar vanwege hevige angst is die niet doorgegaan. Daar voel ik me dus best slecht over.
Waar ik eerst bijna elke dag buikpijn had heb ik dat nu nog maar 2x in de week en de pijn is maar mild. Toch maak ik mij ernstige zorgen nu.
Wat nou als het darmkanker is? Dan heb ik er maanden mee rondgelopen en te lang gewacht doordat ik niet naar die afspraak ben geweest. Mijn huisarts vertelde mij dat bij darmkanker de klachten niet soms weggaan en afnemen maar juist heviger zouden moeten worden. Maar is dit ook zo?
Over 3 weken heb ik dus mijn eerste afspraak bij de MDL-arts in het ziekenhuis en daarna wordt waarschijnlijk de coloscopie ingepland maar ik hoorde dat dat 4-6 weken kan duren. Ik maak mij dus erge zorgen.
Ik hoop dat ik wat antwoorden kan krijgen. Sorry als het een te lang verhaal is maar ik wilde het even kwijt en het goed uitleggen.

Marina
roos8
BerichtGeplaatst: 21-05-2017 16:19 Reageer met quote

Darmklachten behoren tot de meest voorkomende klachten.
Voeding is erg belangrijk voor je darmen.
Van gezonde voeding kan je ook ziek worden.
B.v. tarwe (Coeliakie) en melk (Lactose) enz.

Volle yoghurt kan darmproblemen helpen voorkomen.
Volle yoghurt zit namelijk boordevol probiotica,
oftewel goede bacteriën die darmklachten helpen voorkomen. .
Ze helpen je darmen gezond te blijven en optimaal te presteren.

Ik had ook lange tijd klachten(huid) en via een voedseldagboek ,
heb ik gevonden waar mijn klachten weg komen.

Antibiotica is voor de darmen niet zo goed.
Maanvrouwtje
BerichtGeplaatst: 04-07-2017 17:50 Reageer met quote

Bij een antibioticakuurtje is het beter om er vitamine B bij te slikken. Ook een probioticakuurtje kan goed zijn. Op groenevrouw.nl hebben ze wel tips over welke je dan het beste kan gebruiken. In elk geval niet van die yakultdingen. Bij een blaasontsteking speelt je hele weerstand een rol dus ook goed voor je lichaam zorgen en eventueel preventief een natuurlijk middel slikken.
Bij bloedarmoede is niet alleen ijzer belangrijk want voor de opname van ijzer zijn ook stoffen als magnesium, vitamine B12, lysine en vitamine C belangrijk. Ook kan je denken aan ijzer in de vorm van ferrum phoshoricum, dat werkt wat subtieler.
Je zou een natuurgeneeskundige kunnen raadplegen voor voedingsadvies en wat je nog meer nodig hebt. Niet in plaats van medische zorg overigens.
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Darmklachten en zorgen
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring