Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > pijn blijf maar duren
Auteur Onderwerp: pijn blijf maar duren
kristatje
BerichtGeplaatst: 13-05-2017 11:28 Reageer met quote

1. Lichte degeneratieve discopathie met bulging L3-L4 en L4-L5 met lichte druk op duraalzak. Geen evidentie voor discushernia.

2. Facetdegeneratie laaglumbaal.

dit heb ik als diagnose gekregen ,
heb ook een botscan gedaan waaruit niets te zien is
maar de pijn blijf maar ,pijn in me heup bil die voelbaar is tot me voet soms krijg ik zelf een pijnscheut erin ,me dagelijk activiteiten thuis kan ik maar half doen ;en ook me werk kan ik niet doen wegens te zwaar ;trekken en sleuren
nu moet ik naar fysiotherapeut gaan
me andere specialist van me botscan zeg dat ik veel gedult zal moeten hebben ,dat het iets is van lange duur
heeft er iemand ook zoiets gehad,want ik wil zo graag terug were gaan werken ,nu leef ik op pijnstillers
ik wil eens weten in mensen taal wat ik nu juist heb ,met al die medische termen
Bonesetter
BerichtGeplaatst: 27-04-2018 20:49 Reageer met quote

Beste Kristatje,

Ik heb niet hetzelfde probleem als jij maar ben van beroep osteopaat en kan jou via mijn anatomische achtergrond proberen uit te leggen in mensentaal wat je juist hebt.
Tussen onze wervels bevinden zich tussenwervelschijven. Bekijk dit als een ovale gellatine laag die alle druk van onze wervelkolom opvangt. Op deze laag is teveel druk gekomen waardoor deze uitsteekt van zijn normale vorm en duwt tegen je zenuwen in je lage rug.
Deze zenuwen lopen naar de benen en dit is waarom je die pijn ervaart. En de facetdegeneratie wijst op een slijtage van je kraakbeen ter hoogte van de gewrichten in je lage rug.

Er zijn een aantal nieuwe beloftevolle technieken om chirurgisch je pijn op te lossen, moest de fysiotherapy niet helpen. De transperitoneale laparoendoscopische technieken zijn succesvol bij het herstellen van deze moeilijke hernia's met gebruik van synthetische mesh. Na een revalidatie van achttien maanden, zou een succesvolle reparatie zonder herhaling van symptomen zich moeten voortonen. (Meinke, 2003)

Referentie
Meinke, A.K.2003.'Totally extraperitoneal laparoendoscopic repair of lumbar hernia',Surgical Endoscopy and Other Interventional Techniques, 17(5), pp.734–737, Doi: 10.1007/s00464-002-8557-8.
Index > Spier- en gewrichtsklachten > pijn blijf maar duren
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring