Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Onverklaarbare gewrichtsklachten
Auteur Onderwerp: Onverklaarbare gewrichtsklachten
Guillaume138
BerichtGeplaatst: 07-05-2017 13:10 Reageer met quote

Goedemiddag allen

Ik ben op dit forum terecht gekomen omdat ik hoop om mensen te vinden die gelijkaardige klachten hadden zoals ik en inmiddels de oorzaak/oplossing gevonden hebben. Ik ben 24 jaar, weeg nu ongeveer 77 kg voor 1m80.

Mijn klachten zijn begonnen in 2013 wanneer ik tijdens het fietsen last kreeg van de rug. Na de nodige onderzoeken hebben ze vastgesteld dat ik een beenlengteverschil had en door middel van steunzolen werd dit opgelost. (de rugpijn verminderde ook effectief). In januari 2014 stond ik op met verschillende pijn aan de rechterknie. Na onderzoek bleek dat ik een meniscusletsel en tweedegraads kraakbeenletsel had opgelopen. (de dag er voor had ik voetbaltraining gehad maar eigenlijk waren er geen incidenten gebeurd). Na de operatie in mei begon het herstel en na een tweetal maanden had ik het gevoel weer hersteld te zijn.

Daarna ging het achteruit, mijn knie bleef pijnlijk en tot overmaat van ramp kreeg ik last van andere gewrichten. Zo begonnen mijn beide heupen te kraken met pijn als gevolg. Nog wat later kreeg ik ook last aan de binnenkant van de knieën en nog wat later ook de enkels.

Mijn heupen en enkels hinderen me het meest. Zo heb ik het gevoel aan mijn heupen dat ze "uit de kom" springen. Mijn enkels zijn dan weer heel stram en weinig mobiel. Ik kan alle bewegingen wel uitvoeren maar veel moeizamer dan vroeger. Mijn spieren zijn ook stram meerdere dagen na het sporten.

Ik ben altijd een echt sportdier geweest maar momenteel moet ik me echt wel beperken. Voetballen is heel lastig, fietsen lukt maar dan op een klein verzet, bij badminton voel ik weinig hinder.

Zoals veel onder jullie heb ik allerlei dokters gezien en net zoveel keer heb ik te horen gekregen dat ze niets vreemd gevonden hebben, een bloemlezing van de onderzoeken die al gebeurd zijn:
- RMI, CT-scan van de heupen, knieën en enkels.
- 3 maal een botscan
- verscheidende echografieën
- Biodex test
- 3 maal onderzocht van een reumatoloog met onder ander bloedtesten
-

Wat ik al heb gedaan om de pijn te doen weggaan:
- Steunzolen laten aanpassen
- Kinetherapie: dry needling, stabilisatie, versterken buitenste beenspieren.
- Osteopathie: slijmbeurs heupen losmaken
- Verschillende voedingssupplementen genomen: glutamine, glucosamine
- Inspuiting met cortisone alsook inspuiting met plantaardig middel.

Wat ook het vermelden waard is, is dat ik toch wel wat darmproblemen heb. Pijn in mijn maag heb ik niet echt maar ik moet toch wel meer dan regelmatig het kleine kamertje bezoeken.

Ik besef dat dit uitgebreide lectuur is, maar ik zou toch iedereen willen bedanken die dit volledig gelezen heeft. Doen mijn problemen een belletje rinkelen of denk je me te kunnen helpen? Ik zou je eeuwig dankbaar zijn voor een goede tip want echt gelukkig ben ik niet momenteel en dat is te danken op de dagelijkse pijn die ik ervaar.
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Onverklaarbare gewrichtsklachten
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring