Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Lage rugklachten, help!
Auteur Onderwerp: Lage rugklachten, help!
Lotf
BerichtGeplaatst: 11-04-2017 8:38 Reageer met quote

Hallo,

Graag wil ik mijn verhaal doen en hopelijk zijn er mensen die mij eventueel verder kunnen helpen. Lang verhaal...

Ik ben 24 jaar, werkend in de thuiszorg als verpleegkundige en loop nu al ruim 2 jaar met chronische lage rugklachten.

De klachten zijn begonnen in 2013 waar ik op vakantie achterop een scooter door een diepe kuil ben gereden. Gelijk schoot het me in de rug. Rechts onderin, sh*t. Rug werd stijf en bewegen was pijnlijk. Na een paar weken was de pijn weg. Begon weer met handbal en kon zo weer een paar maand vooruit. Tot het weer terug kwam, tot 2 a 3 keer toe. Een mis stap of door een val met handbal, weer die specifieke lage rugpijn. Rust genomen en na een paar week kon ik weer verder.
Tot ruim 2 jaar geleden. Ik was al jaren gemotiveerd snowboarder 1 week per jaar maar stuiterde nog geregeld op de kont, ook dat jaar weer natuurlijk. Last van de rug weer. Echter na 2 week thuiskomst moet ik van de trap vallen, slim! Ik viel precies met mijn onderrug op een trede, au. Gelijk veel pijn en binnen het uur kon ik alleen licht gebogen staan, zitten, functioneren. Gelijk naar huisartsenpost geweest maar ik moest maar pijnstillers gebruiken en rust nemen, diagnose gekneusde rug. Na weken rustig aan doen, tot zo ver dit kon ivm stage, trok de kneuzing door de val weg. Wat echter achterbleef was die specifieke lage rugpijn aan de rechterkant. Zo ver dat ik gedwongen moest stoppen met handbal, ik had te veel pijn tijdens het sporten. Ik heb dit denk ik een paar maand aangezien en ben toen naar de huisarts gegaan. Doorverwezen naar menig specialist, maar ik weet ondertussen niet meer wanneer ik waar ben geweest. Hier een opsomming.

Fysiotherapeut gespecialiseerd in de rug. 9 behandelingen gehad. Oefeningen gekregen en gedaan. Conclusie, mogelijk gekneusde tussenwervelschijf met irritatie. Buigen van de rug is prima, hol maken is beperkt (doet dus ook altijd pijn). Kracht en flexibiliteit is verder prima.

Orthopeed/revalidatie centrum umc. Röntgenfoto was niks op te zien. Geen afwijkingen gevonden en geen diagnose. Er werd een voorstel gedaan voor triggerpoint therapie maar ik heb nooit een oproep gekregen, fout van het ziekenhuis.

Chiropractor. 4 of 5x geweest. Diagnose scheve bekken, heeft deze geprobeerd recht te zetten maar bleef scheef staan. Pijn werd niet minder dus behandeling werd gestaakt, zou geen zin hebben. Succes!

Fysiotherapie 2e keer met manuele therapie en dry needling. Niks geholpen. Advies buikspieren trainen en meer gebruiken in dagelijkse activiteiten. Persoonlijk advies om mindfulness/yoga te gaan doen. Sinds een paar maand doe ik aan yoga, heel leuk en prettig voor het lichaam maar de pijn gaat er niet van weg.

In de loop van de tijd zijn mijn klachten gaan veranderen en zijn ze vager geworden. Dit in de zin van met welke beweging pijn opwekt en de periodes waarin de pijn meer en minder is. Zo deed in het begin niezen, draaien in bed en rennen pijn. Nu kan ik niezen wat ik wil, heb ik het draaien in bed denk ik zo aangepast dat het geen pijn doet (ook met gebruik andere spieren denk ik) en zou ik best een paar meter kunnen rennen (conditie daar gelaten Laughing ).

Afgelopen februari op wintersport geweest. Bijna geen pijn gehad, ging echt een paar maanden goed. Tot 3 week geleden. Heb niks anders dan anders gedaan en heb met een wat langere wandeling met de hond al veel pijn met lopen. Ik kan nu moeilijk aangeven wat de triggers zijn van pijn. Lichamelijke inspanning is sowieso finest, lig ik aan de eind van de dag voor pampus. Hol maken blijft pijnlijk. En sommige "onverwachte" bewegingen geven ook een pijnscheut. Nu heb ik tijdens het werk bijna altijd een stagiaire bij me, wat nu een oplossing is om de pijn niet al te veel op te wekken. Maar sommige dagen moet ik ook zelf aan de bak, en na zo'n dag kan je mij dus opvegen. Ik heb al maanden geen pijnstillers meer gehad, want dit hielp allemaal niet. Heb toen diclofenac en paracetamol genomen.
De pijnscores. In rust soms 0 en soms 4. Met lopen (neerzetten re voet) 4/5. Na zware dag met veel inspanning zeurende pijn 6/7. Bij onverwachte bewegingen pijnscheuten van 7/8. Hol maken is momenteel een 5.

De pijn zit dus onderin de rug rechterkant op de rand van mijn heupkom/bekken. Radius van 10 cm. Spreid niet uit naar benen oid. Soms wel gehele pijn in onderrug, maar ik vermoed dat dit door compensatie komt van de spieren die dan overbelast raken. Slapen gaat prima, heb soms een steek s nachts maar met een andere houding aannemen los ik dit op. S ochtends is de pijn vaak afgezakt en begint het verhaaltje weer opnieuw.

Gigantisch verhaal. Hoop alles te hebben genoemd.

Iemand enig idee??
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Lage rugklachten, help!
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring