Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > Noodpil en starten met de pil
Auteur Onderwerp: Noodpil en starten met de pil
overdenkertje
BerichtGeplaatst: 10-04-2017 16:50 Reageer met quote

Ik ben aan het twijfelen, vorige week (3/04) heb ik onveilige seks gehad binnen de 12u heb ik de noodpil genomen. aangezien ik deze stress geen 2x wil meemaken ben ik gelijk naar de HA gegaan om met de pil te starten, (ik heb nog nooit de pil genomen) . deze vertelde mij om te starten op de eerste dag van mijn cyclus .

Nu heb ik vandaag exact een week later een bloeding, is dit nu dag 1 van mijn menstruatie of gewoon een tussenbloeding? En start ik vandaag met de pil of wacht ik best? Ik durf de HA niet bellen aangezien ik niks had verteld over de noodpil.
Normaal moet ik mijn maandstonden hebben volgende week of de week erna, typisch op zo een moment dat ik het niet zorgvuldig heb bijgehouden.

Iemand die mij kan helpen?
Koettie
BerichtGeplaatst: 11-04-2017 8:32 Reageer met quote

Je hoeft niet perse te beginnen op de eerste dag van menstruatie. Je kan gewoon beginnen en na 7 dagen ben je veilig. Als je begint op de eerste dag van je menstruatie ben je meteen veilig maar snap dat je niet zo goed weer wanneer dat is nu. Dus zou gewoon beginnen.
overdenkertje
BerichtGeplaatst: 11-04-2017 11:04 Reageer met quote

dankjewel voor je reactie,

En wil deze bloeding nu zeggen dat ik niet zwanger ben? het voelt wel als mijn normale menstruatie. En na gisteren een beetje te denken en rekenen zou ik mn menstruatie moeten hebben nu zaterdag of maandag ..

vandaag start ik zeker met de pil, er vanuit gaan dat het dag 2 is van mijn menstruatie zegt de bijsluiter zoals u zegt 7 dagen wachten.
Koettie
BerichtGeplaatst: 11-04-2017 16:49 Reageer met quote

Niet perse. De kans dat je zwanger bent is heel klein na zo'n pil maar zou zelf in jouw situatie over 14 dagen een test doen.
Index > Gynaecologie > Noodpil en starten met de pil
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring