Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Psyche > PARTNER VAN VROUW MET PMS /PMDD
Auteur Onderwerp: PARTNER VAN VROUW MET PMS /PMDD
Wim75
BerichtGeplaatst: 05-04-2017 12:32 Reageer met quote

Hoi,

Ik heb de meest fantastische vrouw. Ze is life, zorgzaam… eigenlijk een droomvrouw!

Maar (kan men klok erop zetten) vanaf dag 14 van haar cyclus is het zover. Vandaag zit ze op dag 14 en ik heb vanaf vanmorgen naar aanleiding van een bezorgdheid die ik had geuit over iets in bed gisterenavond al een berg smsjes gekregen waarin ze me t vuil van t straat verwijt en echt extreem gemeen is.

Ze dreigt zelfs met een relatiebreuk.

Ik probeer haar zoveel mogelijk te ontlasten de ganse maand door met ervoor te zorgen dat ons huisje proper is, ze lekker kan eten en probeer ook nooit te puchen voor sex (want daar heeft ze t de laatste tijd ook heel moeilijk mee).

Nu verwijt ze me weer dat ik te veel doe in huis en dat ik haar onder druk zet daardoor terwijl ik net net probeer te vermijden door haar te helpen. Ik snap er echt niks van.

Als ik zeg dat ze mooi vind krijg ik t verwijt dat k alleen maar sex wil. Als ik zeg dat ik dat daarmee niet bedoel zegt ze dat ze geen vent wil die niet” over de brug komt”.

Probeer echt heel veel geduld te tonen en probeer me niet te laten vangen om mee in de discussie op te gaan maar ik word er o zo verdrietig en moedeloos van.

Vroeger duurde deze periode maar één week. Nu al twee… na die twee weken ben ik volledig uitgeput.

Weet dat zei haar ook ontzettend slecht voelt en dat ik het niet persoonlijk mag nemen maar de dingen die ze zegt komen echt wel binnen en zijn bij momenten echt heel kwetsend.

We praten er nadien wel telkens over en ze vindt het ook heel erg maar nu en dan zie k het echt niet meer zitten.

Vraag me soms af welk deel van wat ze zegt gemeend is en wat niet. Nu klinkt het alsof ik een vreselijke man voor haar ben en dat begint serieus aan men zelfvertrouwen te knagen..

Weet t ff niet meer en moet t eventjes van me afschrijven want kwijt wil ik haar niet…
.
Maanvrouwtje
BerichtGeplaatst: 04-07-2017 17:21 Reageer met quote

Er is een lichamelijk stuk, de hormonenboel. Die is wel bij te sturen met verstandige voeding, bepaalde supplementen en aanvullende middelen. Zo kunnen stoffen als magnesium, zink, vitamine B en D en gammalinoleenzuur en omega 3 helpen ondersteunen. bij pms kan oestrogeendominantie een rol spelen. Dan is het oestrogeen te hoog ten opzichte van het progesteron. Is ook bij te sturen, met voeding en met middelen als kurkuma, maca en natuurlijke progesteroncrème.
Daarnaast heb je natuurlijk het emotionele stuk. In de periode voor de menstruatie kunnen negatieve dingen die toch al spelen boven komen drijven. Zoiets als met alcohol, dat mensen dan dingen zeggen die ze anders niet zeggen.
Index > Psyche > PARTNER VAN VROUW MET PMS /PMDD
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring